ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ, ΝΕΒΑΔΑ

Η ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τέλεσε τα εγκαίνια της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας και Κέντρο Διασημοτήτων του Λας Βέγκας στις 6 Φεβρουαρίου 2010, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους Σαηεντολόγους και τους καλεσμένους στην καινούρια τους Εκκλησία.  Ο ίδιος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους παρόντες στα εγκαίνια της Εκκλησίας του Λας Βέγκας για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία της.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τέλεσε τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας και Κέντρο Διασημοτήτων του Μπάφαλο.
Μετά τα εγκαίνια στο πλήρως ανακαινισμένο κτήριο στη Λεωφόρο Έμερσον 2761, οι Σαηεντολόγοι και οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στη νέα Εκκλησία της Σαηεντολογίας και Κέντρο Διασημοτήτων του Λας Βέγκας.

Η νέα Εκκλησία, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Έμερσον 2761, καλύπτει περισσότερα από 12.000 τ.μ. στην όαση του Λας Βέγκας. Η παλιά συναγωγή και το σχολείο που βρισκόταν σε εκείνο το σημείο έχουν ανακαινιστεί εκτενώς και θα εξυπηρετήσουν όλες τις θρησκευτικές υπηρεσίες της Σαηεντολογίας και θα χρησιμεύσουν ακόμα ως εστία για τις κοινοτικές υπηρεσίες που η Εκκλησία παρέχει, μέσω των πολλών δραστηριοτήτων και των ανθρωπιστικών προγραμμάτων στα οποία δραστηριοποιούνται τα μέλη της.

Σημαίνοντες καλεσμένοι συμμετείχαν στην τελετή εγκαινίων της νέας Εκκλησίας, μεταξύ των οποίων, η κα Σέλεϊ Μπέρκλεϊ, μέλος του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Δήμαρχος του Λας Βέγκας, Όσκαρ Γκούντμαν, ο Στίβεν Ρος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λας Βέγκας, και η κα Μαρία Καστίγιο-Κόουτς, ειδική του Τμήματος Υπηρεσιών της Γειτονιάς του Λας Βέγκας και εκπρόσωπος του Δημάρχου στο Κοινοτικό Διαθρησκευτικό Συμβούλιο.

Καλωσορίζοντας τους ενορίτες και τους προσκεκλημένους, ο κ. Μισκάβιτς είπε, «Δε θα μπορούσε κάποιος να πλησιάσει περισσότερο το πνεύμα όσων αντιπροσωπεύουμε από μια πόλη η οποία στηρίζεται στα όνειρα των καλλιτεχνών και δίνει ιδιαίτερη αξία στο άτομο. Ναι, έχουμε ανοίξει νέες Εκκλησίες σε πολιτιστικά κέντρα και πριν. Αλλά μιλάμε για το «Κεντρική Σκηνή – Πλανήτης Γη». Βρίσκεται σε μια πόλη τόσο φωτεινή, που μπορείτε να δείτε τη λάμψη της ακόμα και από το μακρινό διάστημα. Και τώρα αποτελεί την έδρα της νεότερης Εκκλησία της Σαηεντολογίας και Κέντρο Διασημοτήτων του Λας Βέγκας».

Ο δήμαρχος του Λας Βέγκας, Όσκαρ Γκούντμαν, καλωσόρισε τη νέα Εκκλησία με τον εξής ευγενικό χαιρετισμό: «Η καλλιτεχνική δημιουργία δεν μετατρέπει μόνο το τρόπο που μια πόλη γίνεται αντιληπτή, αλλά και τον τρόπο που οι κάτοικοί βλέπουν τους εαυτούς τους. Αλλάζει ολοκληρωτικά την άποψή τους και την ίδια τη στάση τους στη ζωή. Εκεί είναι που παίζετε έναν ιδιαίτερα ζωτικό ρόλο. Έτσι, ως ο δήμαρχος της πιο ταχύτατα αναπτυγμένης πόλης, προσβλέπω στη συνεργασία μου μαζί σας ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία».

Η εκπρόσωπος του Κογκρέσου, κα Μπέρκλεϊ συνεχάρη την Εκκλησία για τις πρωτοβουλίες της στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: «Είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό να βρίσκει κάποιος τα μέλη της εκκλησίας σας να δρουν αποτελεσματικά με τις οικογένειες του Λας Βέγκας, τα σχολεία, τις οργανώσεις της νεολαίας, καθώς και άλλες κοινοτικές οργανώσεις, προκειμένου να παρέχουν ουσιαστική εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσω αυτής της αποτελεσματικής συμμετοχή και συνεισφορά προς την κοινότητα, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας θα συνεχίσει να ενισχύει αυτό το έθνος και να οικοδομεί μια παγκόσμια βάση για την ειρήνη.

Περιγράφοντας το ρόλο αυτής της νέας Εκκλησίας, ο κ. Μισκάβιτς εξήγησε ότι τα Κέντρα Διασημοτήτων είναι οι εξειδικευμένες εκείνες Εκκλησίες της Σαηεντολογίας που έχουν σχεδιαστεί για να ανυψωθεί ένας πολιτισμός μέσω της εξύψωσης του καλλιτέχνη. Δηλαδή: 

«Το πρώτο του είδους εγκαινιάστηκε μόλις το περασμένο έτος στο Νάσβιλ, γνωστό και ως Μουσική Πόλη των ΗΠΑ. Αλλά, όπως ο αξιότιμος Δήμαρχος σας επισήμανε, αυτό που εξελίσσεται σε αυτήν την πόλη σήμερα καθορίζει και τις εξελίξεις σε κάθε άλλη πολιτιστική πρωτεύουσα της Γης.

»Και ακόμη παραπέρα –και με όλο το σεβασμό προς τη μετριοφροσύνη του Δημάρχου– δεν είναι ένα Λονδίνο, ένα Παρίσι, ένα Τόκιο, ένα Μιλάνο ή μια Νέα Υόρκη που θέτουν τα διεθνή καλλιτεχνικά στάνταρντ στις μέρες μας. Όχι, είναι το γεγονός ότι μπορεί κανείς να πει: "Εμφανίζομαι στο Λας Βέγκας, στην Πόλη του Θεάματος του Πλανήτη Γη".

»Λοιπόν ναι. Αναμφισβήτητα όταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ μίλησε για την τέχνη όπως φαίνεται στους ανθρώπους, όπως ακούγεται από τους ανθρώπους και όπως γίνεται αισθητή σ’ αυτούς, γιατί η τέχνη δεν είναι μόνο η τροφή μιας κλειστής ομάδας κάποιων μυημένων, αλλά η τροφή της ψυχής για όλους τους ανθρώπους..." θα μπορούσε κάλλιστα να είχε μιλήσει για το ρόλο αυτή της πόλης σαν μια παγκόσμια πρωτεύουσα της τέχνης και της ψυχαγωγίας – ένας τόπος όπου τα μεγάλα σόου χαραχτηρίζονται ως "έργο Θεού" και δεν μπορεί αυτό να χαρακτηριστεί "υπερβολή", για όσο συναρπάζουν τους ανθρώπους», συνέχισε ο κ. Μισκάβιτς.

«Γι' αυτό το λόγο είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό ότι κόβουμε την κορδέλα σε έναν Ιδανικό Οργανισμό που ενσαρκώνει αυτό που επίσης είπε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ για την τέχνη, και το οποίο παραθέτω:

»"Ένας πολιτισμός είναι σπουδαίος όσο και τα όνειρά του, και τα όνειρά του τα ονειρεύονται καλλιτέχνες".

»Αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι όλα όσα ο νέος Ιδανικός Οργανισμός εκπροσωπεί. Διότι ως μια Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας, είναι πλήρως εξοπλισμένη για να εξυπηρετήσει όλους όσους δημιουργούν αυτόν τον πολιτισμό. Αυτούς που βρίσκονται στα παρασκήνια κάθε παράστασης, αυτούς που βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετήσουν, να φροντίσουν, να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν κάθε καλλιτέχνη – και αυτοί επίσης, είναι το Λας Βέγκας. Και για αυτό η Εκκλησία είναι και δική τους επίσης. Και το ίδιο ισχύει φυσικά για όλους όσους δίνουν ζωή σε αυτή την πόλη: τους τεχνίτες της, τους καθηγητές της, τους αστυνομικούς της, τους μάγειρες της, τους εκτελεστικούς της και τους επαγγελματίες κάθε είδους – αυτό που η Εκκλησία προσφέρει είναι επίσης δικό τους όταν το ζητήσουν.

»Έτσι, αν η χρήση ναρκωτικών και η εξάρτηση μολύνει κάθε επιχείρηση της βιομηχανίας θεάματος, και στη συνέχεια αυτό εισρέει μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης, αυτή είναι η Εκκλησία που μπορεί να κάνει τη διαφορά». «Στην πραγματικότητα, διαθέτετε τα προγράμματά μας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών που σταθερά μειώνουν τα ποσοστά χρήσης κατά 40, 50, έως και 60 τοις εκατό, όπου και αν εφαρμόζονται. Επιπλέον, εάν υπάρχουν παιδιά εκεί έξω που δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν κοντά στην επίτευξη οποιουδήποτε ουσιαστικού στόχου, για τον απλό λόγο ότι δεν μπορούν να διαβάσουν και δεν μπορούν να μελετήσουν, διαθέτουμε μια τεχνολογία που σε ρυθμό ρουτίνας αυξάνει το μορφωτικό επίπεδο δύο και τρία επίπεδα σε μερικές μόνο εβδομάδες. Και αν υπάρχουν εκεί έξω νοικοκυριά με διαφωνίες και γειτονιές με προβλήματα, έχετε τον οδηγό μας κοινής λογικής για τη ζωή, τον Δρόμο προς την Ευτυχία. Και οπουδήποτε αλλού ο κοινωνικός ιστός ξεφτίσει, αυτή η Εκκλησία βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει».

Στον επίλογο της τελετής εγκαινίων, ο κ. Μισκάβιτς μίλησε στο Λας Βέγκας υπό το πρίσμα αυτής της νέας Εκκλησίας: «Σε σας ανήκει μια πόλη που αναδύθηκε από την άμμο για να γίνει μια καλλιτεχνική αυτοκρατορία η οποία θα εμπνέει ολόκληρη την υφήλιο. Ως εκ τούτου, είναι πραγματικά ένα τόπος ονείρων – και μάλιστα υπερβολικών ονείρων. Έτσι, καθώς γνωρίζουμε τι σημαίνει να χτίζεις πάνω σε ένα όνειρο, ας αποτελέσει η νέα Εκκλησία της Σαηεντολογίας την απόδειξη ότι πιστεύουμε στους καλλιτέχνες σας, σεβόμαστε την τόλμη του οράματος σας, και μαζί, μπορούμε να κάνουμε αυτή την πόλη τόσο λαμπρή που θα λάμπει στην αιωνιότητα».

Συνοδευόμενος από Σαηεντολόγους της περιοχής που πρωταγωνίστησαν στην καμπάνια για τη δημιουργία της νέας Εκκλησίας, ο κ. Μισκάβιτς έκοψε την κορδέλα και προσκάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους μέσα.