ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΒΕΛΓΙO

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Σχεδόν 1.000 Σαηεντολόγοι και οι προσκεκλημένοι τους από όλη την Ευρώπη παρακολούθησαν την τελετή εγκαινίων του παραρτήματος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας για την Ευρώπη, στις Βρυξέλλες, στις 23 Ιανουαρίου 2010. Ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας Διεθνώς, της Μητρικής Εκκλησίας της θρησκείας της Σαηεντολογίας, χοροστάτησε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτήριο που βρίσκεται εκεί από τις αρχές του 20ού αιώνα, στη Λεωφόρο Βατερλό 100-103.

Στις 23 Ιανουαρίου του 2010, αξιωματούχοι από ολόκληρη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν μαζί με χίλιους Σαηεντολόγους και με παρόμοιους σκοπούς για την τελετή των Επίσημων Εγκαινίων του παραρτήματος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας της Ευρώπη, στις Βρυξέλλες.
Αυτό το περίφημο ιστορικό κτήριο που χρονολογείται από τις αρχές του 20ού αιώνα, στη Λεωφόρο Βατερλό 100-103, στην καρδιά των Βρυξελλών, θα εξυπηρετήσει τις πνευματικές ανάγκες των ανθρώπων αυτής της κοινότητας όπως επίσης και ανθρώπων απ’ όλη την Ευρώπη.

Η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για τους ενορίτες της Σαηεντολογίας και όλους τους κατοίκους του Βελγίου και της Ευρώπης, διότι από αυτή την Εκκλησία της Σαηεντολογίας θα παραδοθούν οι αποτελεσματικές λύσεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ώστε να βελτιωθεί η κοινωνία για όλους.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους καλεσμένους ομιλητές που συμμετέχουν στην τελετή εγκαινίων περιλαμβάνεται ο αξιότιμος Χιούγκο Κοβελιέρ, Γερουσιαστής στο Βελγικό Κοινοβούλιο, ο Καθηγητής Αμπολφάλζ Μπεχεστί, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ενεργειακής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Λιλ στη Γαλλία, ο αξιότιμος Χουάν Φερέιρο, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων στο Ισπανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, η κα Κάταλιν Ζόμορ, εμπειρογνώμονας της Επιτροπής Ναρκωτικών του Ουγγρικού Κοινοβουλίου και Πρώην Εθνική Συντονίστρια για το Πρόβλημα των Ναρκωτικών και ο Αιδεσιμότατος Κρίστοφερ Βονκ, Πρύτανης της Σχολής για τη Συγκριτική Μελέτη των Θρησκειών, στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας.

Στην ομιλία του προς τους Σαηεντολόγους και τους προσκεκλημένους, ο Γερουσιαστής Κοβελιέρ δήλωσε, «Αυτή η νέα Εκκλησία στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, στέκεται ως μια όμορφη απόδειξη για τη βοήθειά σας και εσείς μπορείτε να είστε βέβαιοι για τη συνεχή υποστήριξη μου. Αυτή η Εκκλησία είναι ένα παράδειγμα της υποδειγματικής σας στάσης».

Η νέα Εκκλησία των Βρυξελλών έχει υποστεί εκτενή ανακαίνιση όχι μόνο για να εξυπηρετήσει όλες τις θρησκευτικές υπηρεσίες της Σαηεντολογίας, αλλά και για να παρέχει τις κοινοτικές της υπηρεσίες και τα ανθρωπιστικά προγράμματα της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία είναι 8.000 τ.μ. και περιλαμβάνει έναν εκτεταμένο Προθάλαμο Πληροφόρησης με μια έκθεση πολυμέσων που περιγράφει τις πεποιθήσεις, τις πρακτικές της θρησκείας και τη ζωή και την κληρονομιά του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ. Εδώ επίσης παρουσιάζονται όλα τα ανθρωπιστικά και κοινωνικής βελτίωσης προγράμματα υπό την αιγίδα της Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένων των απαντήσεων της Σαηεντολογίας στα προβλήματα της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών, του αναλφαβητισμού, της μείωση των ηθικών αξιών και των φυσικών καταστροφών. Αυτά τα προγράμματα αντιπροσωπεύουν το έργο των Εκκλησιών της Σαηεντολογίας στην υπηρεσία κάθε κοινότητας στην οποία ανήκουν, καθώς και σε άλλα μέρη στον κόσμο.

Επίσης, χαρακτηριστικό αυτής της νέας Ιδανικής Εκκλησίας είναι ένα παρεκκλήσι για θρησκευτικές συγκεντρώσεις, το οποίο εξυπηρετεί επίσης ως παρεκκλήσι για τις Κυριακάτικες λειτουργίες, τους γάμους και τις τελετές ονοματοδοσίας, ένα Κέντρο Τεκμηρίωσης που περιέχει τα γραπτά και προφορικά υλικά του Λ. Ρον Χάμπαρντ, αίθουσες για τη θρησκευτική εκπαίδευση και θρησκευτική συμβούλευση, και γραφεία Δημοσίων Υποθέσεων για να συντονίζονται πρωτοβουλίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρη την Ευρώπη με ομοειδείς οργανώσεις.