ΝΤΑΛΑΣ, ΤΕΞΑΣ

Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ»

11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Ντάλας, που βρίσκεται στο Ίρβινγκ, ανάμεσα στο Ντάλας και Φορτ Γουόρθ, άνοιξε τις πύλες της στις 11 Απριλίου 2009. Η παρουσία του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς τόνισε τη σπουδαιότητα της ημέρας.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, διεξήγαγε την τελετή των επίσημων εγκαινίων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας του Ντάλας και είπε ότι τα όνειρα του Τέξας για πνευματική ελευθερία πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Χέρμπερτ Γκίαρς καλωσόρισε επίσημα την Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Ντάλας στην πόλη του Ίρβινγκ. Επόμενη προσκεκλημένη στο βήμα ήταν η κα Τέντι Στόρι, Εκτελεστική Διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού γραφείου κοινωνικών υπηρεσιών, Ίρβινγκ Κερς. Ακολουθήθηκε από τον Σεβασμιότατο Τζέιμς ΜακΛάφλιν, Πρόεδρο του Εθνικού Κογκρέσου της Διαθρησκευτικής Συμμαχίας κατά του Εθισμού. Τέλος, η κα Σίρλεϊ Ντόμπσον παρουσίασε μια διακήρυξη καλωσορίζοντας επίσημα την Εκκλησία εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας.

Και ο κ. Μισκάβιτς ανέβηκε στη σκηνή για να τονίσει τη σπουδαιότητα της περίστασης σε ένα ακόμη ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο:

«Το γεγονός είναι ότι αυτό που έχουμε καταφέρει σε αυτή τη νεαρή ηλικία μας, ήταν το όνειρο ότι θα μπορούσαμε μια μέρα να εξαπλωθούμε σε τέτοιο βαθμό ώστε οι οργανισμοί μας θα στέκονταν στο επίπεδο της τεχνολογίας και ότι θα ενσάρκωναν την ίδια την τεχνολογία και την πολιτική του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Λοιπόν, αυτός ο στόχος είναι τώρα μέσα στις δυνατότητές μας. Με την ορμή αυτή οικοδομείται ένα μέλλον πιο λαμπρό από οτιδήποτε έχετε φανταστεί.

»Και ενώ το Τέξας είναι ξακουστό για τα όνειρα του για εξάπλωση και ένα ιδιαίτερο πνεύμα ανεξαρτησίας, επιτρέψτε του σήμερα να εκπληρώσει αυτά τα όνειρα μέσω της απόλυτης πνευματικής ελευθερίας. Σήμερα προσφέρουμε σε αυτόν τον τόπο το δώρο της νέας μας Εκκλησίας, δηλαδή τη δυνατότητα να επιτύχει το δώρο της αθανασίας».

Και καθώς η κορδέλα έπεφτε, Σαηεντολόγοι και φίλοι, παλιοί και νέοι, μπήκαν στο νέο σπίτι της Σαηεντολογίας στο Τέξας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας Αποτείνει Φόρο Τιμής στη Νέα Εκκλησία του Ντάλας

Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, παρουσιάστηκε από τον Αντιπρόσωπο της Πολιτείας. Η Λίντα Χάρπερ-Μπράουν μέσω της δικής της απεσταλμένης, κας Σίρλεϊ Ντόπσον, καλωσόρισε την Εκκλησία με τα ακόλουθα λόγια: «Ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων της 81ης Περιφέρειας του Τέξας. Τιμάμε τα εγκαίνια του νέου οίκου της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Ντάλας, συγχαίρουμε τα μέλη του προσωπικού και τους ενορίτες της για το καταπληκτικό επίτευγμά τους να χτίσουν εδώ αυτή τη νέα εκκλησία και απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας για το μέλλον».