ΜΑΛΜΟ, ΣΟΥΗΔΙΑ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς άνοιξε τη νέα Ευρωπαϊκή Εκκλησία της Σαηεντολογίας στις 4 Απριλίου 2009, στη σουηδική παραθαλάσσια πόλη του Μάλμο.

Οι παρευρισκόμενοι κατέφτασαν από 32 χώρες, όπως Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ισραήλ, Ιράκ και Ουγκάντα. Συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν μια ιστορική μέρα: τα εγκαίνια της 6.500 τ.μ. Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, που αποκτήθηκε, σχεδιάστηκε, και άνοιξε σε λιγότερο από έξι μήνες.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας τέλεσε τα εγκαίνια της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας του Μάλμο στις 4 Απριλίου 2009.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρευρέθηκαν για να τιμήσουν την περίσταση βρίσκονταν ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμπεριλαμβανομένων των, Δρ Ίβα Παρίζκοβα Ράιγκεσταλχ, δικηγόρος ειδικευμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα και Εντεταλμένη Αναπληρώτρια στο Σουηδικό Κοινοβούλιο, ο Δρ Άντλυ Αμπού Χατζάρ, Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ισλαμικής Συνδιάσκεψης, μιας ομάδας Μουσουλμάνων Ηγετών από 33 χώρες, ο Δρ Γκούναρ Μπράμστανγκ, Διακεκριμένος Καθηγητής της Νομικής και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Λουντ και συγγραφέας της ρηξικέλευθης νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τελικώς ο Δρ Μπερτίλ Περσόν, αναγνωρισμένος εκπαιδευτικός, Καθηγητής της Θρησκειολογίας, και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο Πανεπιστήμιο της UNESCO για την Ειρήνη.

Η ημέρα έγινε ακόμα πιο ξεχωριστή όταν ο κ. Μισκάβιτς μίλησε για αυτή τη νέα Εκκλησία στο όνομα ενός καλύτερου αύριο:

«Η ικανότητά μας να ανυψώνουμε γενιές με την Τεχνολογία Μελέτης, η ικανότητά μας να εξαλείψουμε τη χρήση ναρκωτικών και να αφυπνίζουμε στους πληθυσμούς την έμφυτη ηθική ευπρέπεια που ενυπάρχει μέσα τους – όλα αυτά είναι πλέον δυνατά σε μια ασύλληπτη κλίμακα.

»Ναι λοιπόν, σήμερα είναι πραγματικά μόνο μια αρχή. Και από εδώ και πέρα, ας κάνουμε τη σημερινή ημέρα σύμβολο για την ελευθερία, για τη Σουηδία, καθώς και για όλη την αιωνιότητα». Ο κ. Μισκάβιτς, συνοδευόμενος από άλλους επίτιμους προσκεκλημένους, κόβει την κορδέλα, που σηματοδοτεί και επίσημα μια νέα εποχή για τη Σαηεντολογία στη Σουηδία.