ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ο 31ος Εορτασμός της Επετείου της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων, του IAS, στο Σαιντ Χιλ της Μεγάλης Βρετανίας ρίχνει θεαματικό φως στην ιστορική εξάπλωση της Σαηεντολογίας και σε μια άνευ προηγουμένου εξωστρέφεια που κλιμακώθηκε τους προηγούμενους 12 μήνες εξαιρετικών παγκόσμιων επιτευγμάτων.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, πάνω από 7.500 Σαηεντολόγοι συγκεντρώθηκαν στο Σαιντ Χιλ στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάσουν τα 31 χρόνια των απίστευτων έργων και θεαματικών θριάμβων της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τη διαρκή ανάπτυξη της θρησκείας της Σαηεντολογίας και την επίδρασή της στον πλανήτη, ως μια δύναμη ανθρωπιστικής ανακούφισης και κοινωνικής βελτίωσης.

Πράγματι, η προηγούμενη χρονιά απεδείχθη ότι πιθανόν υπήρξε η χρονιά με τη μεγαλύτερη εξάπλωση και τις περισσότερες επιτυχίες στην ιστορία της Σαηεντολογίας. Πρόκειται για μια περίοδο που σημαδεύτηκε από ιστορικές νίκες τόσο στον τομέα της εξάπλωσης της Εκκλησίας όσο και του δυναμικού της, στον αγόγγυστο αγώνα της για την καταπολέμηση της χρήσης των ναρκωτικών και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένου και του χώρου της ψυχικής υγείας, καθώς και στην ενστάλαξη ηθών και την παροχή ανακούφισης των παθόντων από ψυχική οδύνη λόγω διαφόρων καταστροφών.

Όταν η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων (IAS) ιδρύθηκε το 1984, η Σαηεντολογία είχε παρουσία σε 39 έθνη παγκοσμίως. Σήμερα τα μέλη της ένωσης προέρχονται από 130 χώρες, οι οποίες βρίσκονται σε 6 διαφορετικές ηπείρους, διασφαλίζοντας τη διάκριση της Εκκλησίας ως η μόνη θρησκεία στον κόσμο που εμφανίστηκε τον 20ό αιώνα και συνεχίζει να εξαπλώνεται, να εξελίσσεται και να θριαμβεύει, 15 χρόνια μετά την έλευση του 21ου αιώνα.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, απαρίθμησε τα ασυναγώνιστα έργα της προηγούμενης χρονιάς.

Επικεφαλής του εορτασμού ήταν ο κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, ο οποίος απαρίθμησε τα ασυναγώνιστα έργα της προηγούμενης χρονιάς. Ο κύριος Μισκάβιτς παρουσίασε επίσης τρεις ηρωικούς νικητές του Μεταλλίου της Ελευθερίας του IAS που αντιπροσωπεύουν το κουράγιο και τη δέσμευση που απαιτείται για να γίνει ο κόσμος καλύτερος και υπογράμμισε κάθε όψη της εξάπλωσης της θρησκείας, από τον προηγούμενο Οκτώβριο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«Απόψε, καθώς εορτάζουμε τα 31 χρόνια του IAS στο ένδοξο αυτό λίκνο της Σαηεντολογικής ιστορίας, γιορτάζουμε επίσης μια περίοδο 12 μηνών που σημαδεύτηκε από απίστευτη εξάπλωση, εξάπλωση που έχει αποδειχθεί ιδανική, με όποια έννοια κι αν το δούμε», είπε ο κύριος Μισκάβιτς. «Διαθέτουμε πλέον Ιδανικούς Οργανισμούς σε όλες τις πολιτιστικές πρωτεύουσες στον κόσμο ενώ οι κανούργιες Βάσεις των Θαλάσσιων Οργανισμών ηγούνται της ηπειρωτικής εξάπλωσης σ’ ολόκληρα ημισφαίρια. Προσθέτοντας σ’ αυτά τα εγκαίνια του Ιδανικού Ανώτερου Οργανισμού του Σαιντ Χιλ στο Ηνωμένο Βασίλειο που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ο κύκλος του Σαιντ Χιλ έχει κλείσει πλήρως. Έτσι επιδεικνύονται οι τρόποι με τους οποίους η Σαηεντολογία ξεχωρίζει στον κόσμο με τα αιώνια ξεκινήματα και τις απεριόριστες δυνατότητές της, έναν κόσμο που έχει επιτέλους φτάσει στον προορισμό του».

Ένα από τα ουσιαστικότερα επιτεύγματα που έλαβαν χώρα πέρυσι ήταν το άνοιγμα των δύο, χρηματοδοτούμενων από τη Διεθνή Ένωση Σαηεντολόγων, Ιδανικών Εκκλησιών της Σαηεντολογίας. Τον Ιούλιο, κόπηκε η κορδέλα για τον πρώτο Ιδανικό Οργανισμό της Σαηεντολογίας στη Νότια Αμερική –στην ταχέως ανελισσόμενη Κολομβιανή πρωτεύουσα Μπογκοτά– και τον Αύγουστο, ο εκπληκτικός Ιδανικός Οργανισμός της Ιαπωνίας, στην παλλόμενη καρδιά του Τόκιο, άνοιξε τις πόρτες του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Παρασκευής, εθνικοί ηγέτες και των δύο εθνών εμφανίστηκαν και, εν μέσω ζητωκραυγών, άκουσαν τα γεγονότα που αποτελούν κλειδί για το μέλλον τους.

Κατά τους τελευταίους 12 μήνες άνοιξαν επίσης τρία θεαματικά Ηπειρωτικά κέντρα Νάρκωνον –στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Δανία και στο Μεξικό– παράλληλα με το τέταρτο κέντρο-πρότυπο που βρίσκεται στη θεαματική κορυφή του λόφου στο Οχάι στην Καλιφόρνια κι ο οποίος εξυπηρετεί τους καλλιτέχνες και τα διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας. Τα χρηματοδοτούμενα από τον IAS αυτά κέντρα κάνουν χρήση της γνωστής τεχνολογίας αποκατάστασης από τα ναρκωτικά που ανακάλυψε ο Ιδρυτής της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ στον αγώνα του κατά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Οι δυναμικές αυτές εγκαταστάσεις αυξάνουν πολύ το εύρος και την επίδραση του προγράμματος Νάρκωνον, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Λατινική Αμερική.

Πραγματικά, η τεράστια ακτίνα των επιτευγμάτων της Σαηεντολογίας κατά το 2015 κάλυψε περίπου το σύνολο της τρίωρης εκδήλωσης που ξεκίνησε με τις ασυναγώνιστες προσπάθειες της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) να ξεριζώσει τις καταχρήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις οποίες ευθύνεται η ψυχιατρική, σε παγκόσμια βάση, παραπέμποντας τους ενόχους στη δικαιοσύνη και ενδυναμώνοντας τα θύματά τους. Η πρωτοποριακή σταυροφορία της CCHR για παραπομπή της ψυχιατρικής στη δικαιοσύνη συνέχισε την εκπληκτική της πορεία τον περασμένο χρόνο.

Το 2015 χτίστηκαν επίσης οι μόνιμες εγκαταστάσεις των πρωτοβουλιών της Σαηεντολογίας στον τομέα της ανθρωπιστικής και κοινωνικής βελτίωσης, ταυτόχρονα με ένα Κέντρο Ενημέρωσης για τη Σαηεντολογία που δημιουργήθηκε στο Κληαργουότερ της Φλόριντα, στην πνευματική έδρα της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Τα κτίρια αυτά αποτελούν πρότυπα για την ανέλιξη ολόκληρων κοινοτήτων με τη βοήθεια των απίστευτα αποτελεσματικών αυτών εκστρατειών.

Τα προγράμματα που εκπροσωπούνται είναι τα εξής: «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης γύρω από τα ναρκωτικά που σχεδιάστηκε ώστε να εξαλείψει την πανδημία χρήσης ουσιών παγκοσμίως, το πρόγραμμα «Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που διαφωτίζει τον κόσμο πάνω στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, «Ο Δρόμος προς την Ευτυχία», του οποίου οι 21 παγκόσμιοι κανόνες ηθών βοηθούν στην αποκατάσταση των δεσμών ανθρωπιάς και θεμελιώδους αξιοπρέπειας μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και τους Εθελοντές Λειτουργούς της Σαηεντολογίας που παρέχουν επείγουσα βοήθεια στους απελπισμένους και τους τραυματίες και συνδράμουν σε καταστάσεις έκτακτης ή καθημερινής ανάγκης.

Παραδείγματα της σοβαρής επιρροής των πρωτοβουλιών αυτών δόθηκαν στην παρουσίασή τους ως εξής:

  • Η σταυροφορία «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» προσεγγίζει έναν πιθανό χρήστη κάθε πέντε δευτερόλεπτα στις ζώνες υψηλής διακίνησης σε 58 χώρες.

  • Πάνω από 70.000 παιδιά σε 40 σχολεία σ’ ολόκληρη το χώρα του Τόγκο και μόνο έχουν εκπαιδευτεί πάνω στα αναφαίρετα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

  • Ο Δρόμος προς την Ευτυχία έχει πλέον ενσωματωθεί μόνιμα στην κοινωνία της Δυτικής Όχθης της Μέσης Ανατολής με σκοπό την επίτευξη γαλήνης σε περιοχές που εκδηλώνεται βία, μετά την πλήρη αναγνώρισή του από τις Εθνικές Αρχές της Παλαιστίινης ως φιλανθρωπικού οργανισμού.

  • Οι Εθελοντές Λειτουργοί έχουν διασχίσει πάνω από 300.000 μίλια, προκειμένου να εκπαιδεύσουν 50.000 άτομα παγκοσμίως στη χρήση των εργαλείων των Εθελοντών Λειτουργών.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί κατάφεραν να σταθούν στο ύψος μιας από τις τρανότερες προκλήσεις της χρονιάς, της κατάστασης που ακολούθησε τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ στο Νεπάλ. Η δόνηση είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 9.000 θανάτους και 23.000 τραυματισμούς και άφησε πάνω από 2 εκατομμύρια αστέγους. Παρ’ όλα αυτά, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, τα κεντρικά γραφεία των Εθελοντών Λειτουργών Διεθνώς, είχαν στείλει μήνυμα και είχαν ενεργοποιήσει το Λος Τόπος και την οργάνωση CINAT (Εθνικός Κύκλος Τεχνικών Βοηθείας) εκτός Κολομβίας. Εθελοντές Λειτουργοί από το Πακιστάν, την Ινδία και την Ταϊλάνδη ένωσαν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης με τις ομάδες από την Κολομβία, την Αυστραλία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο κ. Μισκάβιτς δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Δημιουργήθηκε μια μόνιμη έδρα των Εθελοντών Λειτουργών στο Νεπάλ για την άμεση ανταπόκριση σε όλες τις μελλοντικές πλημμύρες, τις ξηρασίες, τους κυκλώνες και τους σεισμούς. Εβδομήντα ομάδες Εθελοντών Λειτουργών έχουν ενσωματωθεί στο κράτος αυτό, γέννημα των 420.000 ωρών εξυπηρέτησης του κοινού και παροχής βοήθειας σε πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε στιγμές μεγάλης ανάγκης.

Στη βραδιά αυτή, λάμψη πρόσθεσαν οι νικητές του Μεταλλίου Ελευθερίας του IAS, η παρουσίαση των οποίων μεταδόθηκε τμηματικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τα μετάλλια απονεμήθηκαν σε Σαηεντολόγους που προώθησαν τον σκοπό της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων βοηθώντας τον συνάνθρωπό τους. Στους νικητές αυτής της χρονιάς περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Ο Στηβ Γκρην, ένας αυτόχθονας από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και ο μακροβιότερος Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της χώρας αυτής, ο οποίος έχει αποκαλύψει τέτοιες κτηνωδίες ψυχιατρικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, όπως αυτή της Θεραπείας Βαθέως Ύπνου (στην οποία οι ασθενείς ναρκώνονται και πέφτουν σε κώμα ενάντια στη θέλησή τους, και, όντας σε κώμα, υπόκεινται σε θεραπείες ηλεκτροσόκ). Ο Στηβ εντόπισε ακούραστα πρώην θύματα των ψυχιάτρων σ’ όλη τη χώρα και έκανε αίσθηση στα ΜΜΕ καταδικάζοντας την ψυχιατρική πρακτική, ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστούσε την αξιοπρέπεια όσων επέζησαν των κακοποιήσεων. Οι προσπάθειές του είχαν επίσης ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη πολλών διαβόητων ψυχιατρείων –περιλαμβανομένου εκείνου στη Λίμνη Άλις– και στο οριστικό τους κλείσιμο.

  • Ο Μάριο Χιρίνος, ένας κάτοικος της Βενεζουέλας, μεγάλωσε κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και έχασε δύο ξαδέλφια του λόγω των ειδεχθών καρτέλ ναρκωτικών που κυριαρχούσαν στη χώρα του. Δείχνοντας ενδιαφέρον για την έλλειψη ενημέρωσης, κυρίως της νεολαίας, στο θέμα των ναρκωτικών και όντας αποφασισμένος να κάνει τη διαφορά, ο Μάριο υπέγραψε ως υπεύθυνος της ομάδας Κόσμος Απαλλαγμένος από Ναρκωτικά της Βενεζουέλας και έγινε μόνος του μια εκπαιδευτική μηχανή. Άρχισε το κίνημά του ενάντια στα ναρκωτικά στη γενέτειρα-πόλη του Μαρακαΐμπο και το οδήγησε στις σχολικές τάξεις, στα αστυνομικά τμήματα, τον στρατό και τα ΜΜΕ σ’ όλη τη Βενεζουέλα. Οι προσπάθειές του οδήγησαν στην ψήφιση ενός νέου νόμου που έκανε την κατάρτιση στα ναρκωτικά υποχρεωτική σε κάθε σχολείο της χώρας.

  • Ο Ροχίτ Σάρμα, ένας πολίτης από το Νέο Δελχί της Ινδίας, ανακάλυψε τη Σαηεντολογία από την Περιοδεία Καλής Θέλησης των Εθελοντών Λειτουργών του 2007 και υιοθέτησε ως αποστολή του την πολιτισμική μάχη ενάντια στη διαφθορά, τον ηδονισμό και τον Δυτικό υλισμό στη χώρα του. Αναγνώρισε τον Δρόμο Προς την Ευτυχία ως το μέσο για να αναστρέψει την παρακμή των ηθών στο έθνος του. Αφού εγκαθίδρυσε το πρώτο Ίδρυμα του Δρόμου Προς την Ευτυχία στην Ινδία, ο Ροχίτ εισήγαγε το πρόγραμμα με τους 21 κανόνες κοινής λογικής στα σχολεία για να εκπαιδεύσει πρώτα τους μαθητές και μετά τους δασκάλους τους στη λήψη των σωστών αποφάσεων περί ζωής. Μετά απ’ αυτό, εισήγαγε το κίνημά του στα αστυνομικά τμήματα, αναμορφώνοντας τους κατεστραμμένους από την ατιμία, και έτσι προσέγγισε 70 εκατομμύρια Ινδούς με τον Δρόμο προς την Ευτυχία.

_________________

Τα μελλοντικά σχέδια που χρηματοδοτεί η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων περιλαμβάνουν:

  • Το άνοιγμα τριών χρηματοδοτούμενων από τον IAS νέων Ιδανικών Οργανισμών, με τον πρώτο να ανοίγει στην καρδιά του Χάρλεμ στη Νέα Υόρκη.

  • Έναν ακόμη στόλo πέντε Ιδανικών Νάρκωνον που θα κάνουν εγκαίνια τον ερχόμενο χρόνο.

  • Το άνοιγμα τριών Ιδανικών Ανώτερων Οργανισμών: στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, παραπλεύρως στο Λέιν Κόουβ του Εθνικού Πάρκου, για να εξυπηρετήσει τους Σαηεντολόγους από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ωκεανία και την Ασία, στη Νότια Αφρική στο Κάστρο Κυαλάμι για την εξυπηρέτηση ολόκληρης της Αφρικανικής Ηπείρου και στην Πόλη του Μεξικό στο Μεξικό για όλη τη Λατινική Αμερική.

_________________

Το επόμενο βράδυ, στις 24 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 2.000 Σαηεντολόγοι συγκεντρώθηκαν για τον Χορό των Προστατών της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων, μια βραδιά με επίσημο ένδυμα στη Μεγάλη Τέντα, όπου οι νεότεροι Προστάτες αναγνωρίστηκαν για την αφοσίωσή τους στο ανθρωπιστικό κίνημα της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων, το οποίο προάγει τους στόχους της Σαηεντολογίας για έναν καλύτερο κόσμο.

_________________

Η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων, ένας οργανισμός μελών ανοιχτός σε όλους τους Σαηεντολόγους, από κάθε χώρα, ιδρύθηκε το 1984. Ο σκοπός του IAS είναι να ενώσει, να προάγει και να προστατέψει τη θρησκεία της Σαηεντολογίας και τους Σαηεντολόγους σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Σκοποί της, όπως έχουν εκφραστεί από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».