ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ

ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ
ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑ

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Το Ίδρυμα Ο Δρόμος προς την Ευτυχία στο Κληαργουότερ, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 11 Ιουλίου, παρέχει έναν κώδικα ηθών, μη θρησκευτικού περιεχομένου που βασίζεται στην κοινή λογική, προκειμένου να προάγει την αδελφοσύνη ανάμεσα σε όλους τους κατοίκους της κομητείας της Πινέλας.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Κληαργουότερ στη Φλόριντα το Σάββατο 11 Ιουλίου, για να γιορτάσουν τα ιστορικά εγκαίνια του νέου κέντρου του Ιδρύματος Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, το οποίο θα προσεγγίσει άτομα από όλα τα πιστεύω και τις εθνικότητες με τη δύναμη αυτού του οδηγού κοινής λογικής, μη θρησκευτικού περιεχομένου, προκειμένου να βοηθήσει να αντιστραφούν οι ανησυχητικές τάσεις, οι οποίες μαστίζουν τις κοινωνίες όλου του κόσμου.

Οι αποδείξεις της ανησυχητικής διάβρωσης των ηθών στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα φάνηκαν όταν μια πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι το 50 τοις εκατό των μαθητών στην κομητεία της Πινέλας είχαν δεχθεί προφορικό εκφοβισμό και το 30 τοις εκατό των μαθητών είχαν δεχθεί σωματικό εκφοβισμό. Επιπλέον, η επαρχία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας εφόσον καταγράφηκαν 2.000 περιστατικά μόνο τον τελευταίο χρόνο.

«Χρειάζεται μια πυξίδα ηθών» δήλωσε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, ο οποίος εγκαινίασε το νέο κέντρο το Σάββατο. «Ως εκ τούτου, έναν οδηγό κοινής λογικής για μια καλύτερη ζωή με το όνομα Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, ο οποίος οριοθετεί ένα μονοπάτι το οποίο μπορεί να το ακολουθήσει οποιοδήποτε άτομο, ανεξάρτητα από το παρελθόν του, την κουλτούρα του ή τα πιστεύω του. Και, γι’ αυτό, τα νέα κεντρικά γραφεία του Δρόμου προς την Ευτυχία, εδώ ακριβώς στο Κληαργουότερ στη Φλόριντα, είναι ανοικτά για όλους».

Οι εγκαταστάσεις του κέντρου του Ιδρύματος Ο Δρόμος προς την Ευτυχία στο Κληαργουότερ περιλαμβάνουν γραφεία εθελοντών, ενημερωτικά εκθέματα προκειμένου να πληροφορήσουν τους επισκέπτες για όλα τα στοιχεία της καμπάνιας και μια αίθουσα σεμιναρίων όπου οι ομάδες και τα άτομα που ενδιαφέρονται θα μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να παραδίδουν το πρόγραμμα μαθημάτων.

Η καμπάνια Ο Δρόμος προς την Ευτυχία περιλαμβάνει μια σειρά από ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας που παρουσιάζουν κάθε ένα από τα 21 διδάγματα του βιβλίου. Το βιβλίο έχει επίσης μεταφερθεί σε φιλμ παρουσιάζοντας πλήρως και με γλαφυρό τρόπο τα διδάγματα που βρίσκονται σε αυτό. Το Εκπαιδευτικό Πακέτο του Δρόμου προς την Ευτυχία περιέχει τα υλικά που χρειάζονται για να εφαρμόσει κάποιος το πρόγραμμα και να προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον των μαθητών. Όλα αυτά τα υλικά είναι διαθέσιμα στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος στη Λεωφόρο Φορτ Χάρισον.

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία έχει επιφέρει ηρεμία στις κοινότητες που δοκιμάζονται από τη βία, την ειρήνη σε περιοχές που πλήττονται από εμφύλιο αλληλοσπαραγμό και τον αυτοσεβασμό σε εκατομμύρια άτομα: σε σχολεία, φυλακές και εκκλησίες καθώς και σε κέντρα νεότητας αλλά και σε κοινοτικά κέντρα. Η δύναμη του βιβλίου έχει επιδειχθεί ξανά και ξανά μέσα από τα θαυμαστά αποτελέσματα που επιφέρει όπου έχει διανεμηθεί, αναδεικνύοντας το μέγεθος της ιδιοφυΐας της πυξίδας ηθών για τη ζωή που δημιούργησε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ και η οποία έχει ωφελήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα τα τελευταία 30 χρόνια.

  • Όταν η Αστυνομία της Κολομβίας ενστερνίστηκε τον Δρόμο προς την Ευτυχία και ανέλαβε τη διανομή του σε όλη τη χώρα, προσεγγίζοντας το 20 τοις εκατό του πληθυσμού, τα ποσοστά εγκληματικότητας της χώρας έπεσαν κατακόρυφα.
  • Στις συνοικίες του Λος Άντζελες που μαστίζονται από τη βία, οι αντίπαλες συμμορίες μοτοσικλετιστών που διένειμαν τον Δρόμο προς την Ευτυχία πέτυχαν μια πτώση του εγκλήματος μεταξύ 15 και 30 τοις εκατό μετά από κάθε «Ειρηνευτική Εξόρμηση».
  • Η αστυνομία στην ανατολική περιοχή της Σλοβακίας απέδωσε τη μείωση του ποσοστού εγκληματικότητας κατά 40 τοις εκατό στην ευρεία διανομή του Δρόμου προς την Ευτυχία.

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία έχει μεταφραστεί σε 112 γλώσσες, και περίπου 115 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν διανεμηθεί σε 186 χώρες. Περισσότερες από 257.000 ομάδες και μεμονωμένα άτομα συμμετέχουν στη διανομή του βιβλίου. Το βιβλίο κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως το πιο μεταφρασμένο μη θρησκευτικού περιεχομένου βιβλίο και γεμίζει το κενό που υπάρχει στις ηθικές αξίες μέσα σε μια όλο και περισσότερο υλιστική κοινωνία.


Μάθετε περισσότερα για τον Δρόμο προς την Ευτυχία: Ένας Οδηγός Κοινής Λογικής για Καλύτερη Ζωή.

Δείτε αυτό το βίντεο

Το νέο αυτό κέντρο είναι μια από τις έξι νέες εγκαταστάσεις που είναι αφιερωμένες στη βοήθεια σχετικά με τα ζητήματα που επηρεάζουν το Κληαργουότερ και την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Τάμπα:

  • Η νέα έδρα των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι τμήμα ενός παγκόσμιου κινήματος που είναι ενεργό σε 120 χώρες και αποτελεί τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα διάσωσης στον κόσμο. Οι Σαηεντολόγοι προσφέρουν εθελοντική εργασία για περισσότερες από 200.000 ώρες τον χρόνο, μόνο στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, ζώντας με το σλόγκαν των Εθελοντών Λειτουργών που λέει ότι, όποια κι αν είναι η πρόκληση, «Κάτι μπορεί να γίνει για αυτό».
  • Το Μουσείο και κέντρο επιχειρήσεων της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι η παγκοσμίως πρώτη επιτροπή επαγρύπνησης για την ψυχική υγεία από το 1969, η οποία βοήθησε να τεθούν σε ισχύ περισσότεροι από 181 νόμοι που προστατεύουν τα άτομα από τις καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές πρακτικές της ψυχιατρικής. Το κέντρο ενημέρωσης στο Κληαργουότερ φιλοξενεί το μουσείο Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου.
  • Μια νέα στέγη για την παγκόσμια πρωτοβουλία εκπαίδευσης Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που λειτουργεί για να προσδιορίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη στον κόσμο και, τώρα, κάθε κάτοικο της κομητείας της Πινέλας, όπου οι καταχρηστικές πρακτικές και το εμπόριο ανθρώπινης σάρκας εμφανίζονται στον πλέον σοβαρό βαθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα κεντρικά γραφεία υπόσχονται να ηγηθούν των αγώνων κατά αυτών των απαράδεκτων καταχρήσεων.
  • Το νέο τοπικό κέντρο του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, το διεθνές πρόγραμμα του οποίου Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά έχει αγγίξει 260 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα δεσμεύεται να εξαλείψει την κατάχρηση των ναρκωτικών και να παρέχει ουσιαστική εκπαίδευση όσον αφορά τα ναρκωτικά στους νέους.
  • Τα κεντρικά γραφεία του Κρίμινον στη Φλόριντα αποτελούν αφετηρία υλοποίησης της αποστολής για την αντιμετώπιση των αιτίων της εγκληματικότητας και την αποκατάσταση του αυτοσεβασμού στους παραβάτες, μέσω αποτελεσματικών προγραμμάτων που οικοδομούν τον χαρακτήρα.