ΤΟΚΙΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ

ΕΝΑ ΕΠΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΗ SCIENTOLOGY ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Μια λαμπρή νέα εποχή ανυψώνεται στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με το ευοίωνο κόψιμο της κορδέλας στο μεγαλοπρεπές νέο πνευματικό κέντρο για μια θρησκεία που βιώνει μια εξάπλωση που αλλάζει τα πάντα.

Προσθέτοντας ακόμα έναν φωτεινό φάρο ελπίδας και ελευθερίας σε μια χρονιά εκπληκτικών επιτευγμάτων, η Εκκλησία της Scientology καλωσόρισε τον νέο της Ιδανικό Οργανισμό στην πολυσύχναστη μητρόπολη του Τόκιο της Ιαπωνίας, το Σάββατο 8 Αυγούστου, μπροστά σε ένα μαγεμένο κοινό από πάνω από 1.000 άτομα – το πιο πρόσφατο φιλόδοξο επίτευγμα της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου καινοτομίας και επαναστατικής ανάπτυξης άνευ προηγουμένου.

Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός βρίσκεται στη Σιντζούκου του Τόκιο, με μόλις λίγα λεπτά απόσταση από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο, και από τη Σιμπούγια, την Τάιμς Σκουέρ του Τόκιο. Η σύγχρονη δομή οκτώ ορόφων στέκεται σαν φάρος πνευματικότητας για πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους που συρρέουν καθημερινά στη γύρω περιοχή, και πόσο μάλλον τους εκατομμύρια ανθρώπους που αποκαλούν το Τόκιο πατρίδα τους.

«Αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο στο μαγευτικό σας ταξίδι και το πλήρως επικό μέλλον σας. Ας είναι ένα μέλλον που φέρει το σήμα κατατεθέν της βοήθειας. Κι αυτή η βοήθεια ας αγγίξει την οικογένειά μας, τους φίλους μας, το έθνος μας και τελικά, όλη την ανθρωπότητα. Με αυτά τα εγκαίνια έχουμε φτάσει στο πεπρωμένο μας – όπου παρέχουμε την τεχνολογία μας με απεριόριστη αφοσίωση και αποφασιστικότητα. Έτσι ώστε αυτός ο τόπος να μπορέσει, με τη σειρά του, να ενδυναμώσει κάθε ανθρώπινη ψυχή». – Κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

Ένα εορταστικό πνεύμα γέμισε τη μεγαλοπρεπή εκδήλωση της οποίας ηγήθηκε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, ο οποίος επισήμανε στους συγκεντρωμένους: «Αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο στο μαγευτικό σας ταξίδι και το πλήρως επικό μέλλον σας. Ας είναι ένα μέλλον που φέρει το σήμα κατατεθέν της βοήθειας. Κι αυτή η βοήθεια ας αγγίξει την οικογένειά μας, τους φίλους μας, το έθνος μας και τελικά, όλη την ανθρωπότητα. Με αυτά τα εγκαίνια έχουμε φτάσει στο πεπρωμένο μας – όπου παρέχουμε την τεχνολογία μας με απεριόριστη αφοσίωση και αποφασιστικότητα. Έτσι ώστε αυτός ο τόπος να μπορέσει, με τη σειρά του, να ενδυναμώσει κάθε ανθρώπινη ψυχή».

Πράγματι, τα εγκαίνια εξυπηρέτησαν την εκπλήρωση ενός πολυπόθητου σκοπού του Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ, από δεκαετίες πριν σε μια επιστολή που έστειλε σε έναν συνεργάτη στην Ιαπωνία. Έγραφε εν μέρει: «Σέβομαι ιδιαίτερα τους Ιάπωνες ως λαό. Πάντα θεωρούσα την Ιαπωνία την ελπίδα της Ασίας».

Ως αναγνώριση της μακροχρόνιας αφοσίωσης του Τόκιο στο να συνεργάζεται με τα ανθρωπιστικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η Εκκλησία, και της κληρονομιάς αυτής της αφοσίωσης, καθώς και προς τιμήν του ιστορικού αντίκτυπου της Scientology στην ασιατική χώρα, αξιωματούχοι από διάφορα μέρη στα νησιά παρευρέθηκαν για να καλωσορίσουν προσωπικά τα φημισμένα εγκαίνια του Ιδανικού Οργανισμού.

Ανάμεσα στους ενορίτες της Scientology και τους αξιωματούχους της Εκκλησίας ήταν ο κος Μασάμι Σαΐτο, Μέλος του Κοινοβουλίου του Νομού Μιγιάγκι· ο κος Τομό Φουρούμπο, Μέλος της Δημοτικής Συνέλευσης της Τοσίμα στο Τόκιο· ο κος Τακαγιούκι Σιρότα, Διευθυντής Ινστιτούτου Ενίσχυσης της Μάθησης· και ο κος Τομόκι Χιραμπαγιάσι, Γενικός Γραμματέας του εθνικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Πρόκληση Ξανά» του Τόκιο.

Ο κος Σαΐτο τίμησε την Εκκλησία ως έναν «γνήσιο ανθρωπιστικό οργανισμό» και συμπλήρωσε: «Τα κοινωνικά σας προγράμματα, όπως οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology και ο Δρόμος προς την Ευτυχία, είναι φανταστικά από την άποψη διεθνών ανθρωπιστικών στόχων».

Μιλώντας προσωπικά, ο κ. Σαΐτο συμπλήρωσε: «Οι Σαηεντολόγοι προσφέρουν βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά μπορώ επίσης να σας πω πώς οι Σαηεντολόγοι προσφέρουν βοήθεια σε ένα άτομο: εμένα. Γιατί μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Ανατολική Ιαπωνία και το τσουνάμι που σάρωσε την πόλη μου… τα μέλη σας, οι Εθελοντές Λειτουργοί, ήταν εκεί και καθάριζαν τα συντρίμμια από το κατεστραμμένο σπίτι μας με την ελπίδα ότι τα μέλη της οικογένειάς μας ήταν εκεί. Μας εντυπωσίασε πολύ η ειλικρινής τους στάση. Έδειξαν πολύ μεγάλη επιδεξιότητα και πειθαρχία. Η ανθρωπιστική σας στάση ήταν πάρα πολύ συγκινητική. Παρείχατε ακόμα και ποδήλατα στους ανθρώπους στην πόλη, που είχαν αυτό το μικρό μήνυμα που σήμαινε πάρα πολλά για μας: “Ποτέ μην εγκαταλείπεις, Ιαπωνία!”».

Επισημαίνοντας τις εξέχουσες προσπάθειες των Σαηεντολόγων για την καταπολέμηση της χρήσης ναρκωτικών, ο κ. Φουρούμπο θυμήθηκε πώς το 2012, φαινομενικά νόμιμα ναρκωτικά, γνωστά ως «νόμιμα βότανα» ήταν εκτός ελέγχου στην Ιαπωνία, οδηγώντας σε υπερβολικές δόσεις, βία και θάνατο.

«Οι πληροφορίες σας μου έδωσαν τη σταθερή πολιτική που χρειαζόμουν» είπε ο κος Φουρούμπο. «Το νομοθετικό σώμα της πόλης μας αποφάσισε να συνεργαστεί επίσημα με τον οργανισμό σας. Σήμερα, χάρη στους Σαηεντολόγους, δεν υπάρχουν πλέον καταστήματα που πουλούν νόμιμα βότανα στην Ιαπωνία!» Συμπλήρωσε: «Θέλω να σας πω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι η συνεισφορά σας στην κοινότητά μας είναι θαυμάσια. Θαυμάζω το καθήκον και την αίσθηση δέσμευσης που επιδεικνύετε στην καθοδήγηση ατόμων, οικογενειών και του κόσμου προς μια καλύτερη κατεύθυνση. Το “Γουά” είναι ο νόμος του σεβασμού και της αμοιβαίας συνεργασίας που εκτείνεται σε όλο τον πολιτισμό μας. Και αυτός ο ιδανικός και ό,τι υπόσχεται ενσαρκώνει το “Γουά”».

Ο κος Σιρότα επισήμανε πώς ήταν «πολύ τυχερός» που έμαθε πώς η Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ «εισάγει τη δύναμη να ζούμε σε μια νέα γενιά. Ο κ. Χάμπαρντ είναι ένα τεράστιο αστέρι πρακτικής εκπαίδευσης. Και με την τεχνολογία του βιώνουμε την έναρξη μιας αναγέννησης της μάθησης!» Πρόσθεσε ότι με τα εγκαίνια του νέου Ιδανικού Οργανισμού: «Έχουμε ένα σπίτι για την Τεχνολογία Μελέτης για να διδάξουμε κάθε μαθητή του Τόκιο. Η Τεχνολογία Μελέτης θα λάμπει για πάντα ως μια φωτεινή ελπίδα για την ανθρωπότητα. Ας πληροφορήσουμε λοιπόν κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα σχετικά με αυτή, ώστε να βελτιώσουμε το μέλλον των παιδιών μας».

Καθώς αυτό το μέλλον ανέτειλε για όλους τους ανθρώπους της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ο αντίκτυπος του Ιδανικού Οργανισμού ήταν μια έντονη εμπειρία για τον κ. Χιραμπαγιάσι. Ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων: «Με τη Scientology, βλέπω ένα νέο είδος θρησκείας. Μια θρησκεία με την προοπτική να χειρίζεται την κοινωνία ενεργά και πρακτικά».

Ο κ. Χιραμπαγιάσι ανέφερε επίσης ως παράδειγμα την ομάδα επιτήρησης της ψυχικής υγείας, την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία. Είπε: «Πρέπει να σταματήσουμε το υπερβολικό χαπάκωμα του πληθυσμού μας που γίνεται από τους ψυχιάτρους, πριν καταφέρουν να σταματήσουν την πρόοδο της χώρας μας. Πιστεύω ότι το μέλλον της Ιαπωνίας εναποτίθεται στους ώμους των παιδιών μας. Σκοπός μου είναι να δημιουργήσω έναν πολιτισμό όπου τα παιδιά μου να μεγαλώσουν υγιή, να στηρίξουν το μέλλον της χώρας στους ώμους τους και να είναι χρήσιμα στον κόσμο. Με περισσότερα άτομα σαν εσάς, που δουλεύουν για να σταματήσουν αυτές τις παραβιάσεις δικαιωμάτων, θα διαφυλάξουμε αυτό το μέλλον!».

Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός του Τόκιο παρουσιάζει σε όλους τους επισκέπτες μια εισαγωγή στην Dianetics και τη Scientology, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη Πιστεύω και τις πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του κ. Χάμπαρντ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης παρέχει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών ανθρωπιστικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Εκκλησία. Σ’ αυτά τα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται: η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την αποκατάσταση ατόμων που έπαιρναν ναρκωτικά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που οι χιλιάδες Ιάπωνες που έλαβαν τη βοήθειά του μετά το τσουνάμι του 2011, το εκτιμούν στον ύψιστο βαθμό, και που αυτό αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα βοήθειας στον κόσμο.

Ο Ιδανικός Οργανισμός του Τόκιο διαθέτει επίσης ένα Παρεκκλήσι για κάθε είδους συγκέντρωση της Scientology, καθώς και κυριακάτικες λειτουργίες, γάμους, τελετές ονοματοδοσίας και μια πληθώρα εκδηλώσεων για όλη την κοινότητα, οι οποίες είναι ανοιχτές για τα μέλη όλων των δογμάτων. Ο Ιδανικός Οργανισμός περιλαμβάνει και πολλαπλές αίθουσες σεμιναρίων και εκπαίδευσης, πέρα από έναν ολόκληρο όροφο που είναι αφιερωμένος στο ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση) της Scientology.

_________________

Η Εκκλησία της Scientology έχει γνωρίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια απ’ όσο τα προηγούμενα 50 χρόνια μαζί. Το πρώτο μισό του 2015 δείχνει αυτό ακριβώς, λόγω των ιστορικών επιτευγμάτων μας και των επικών εγκαινίων για τη θρησκεία.

Αυτά περιλαμβάνουν τα εγκαίνια της 18ης Ιουλίου ενός νέου Ιδανικού Ηπειρωτικού Γραφείου-Συνδέσμου στο Ανατολικό Γκρίνστεντ του Ηνωμένου Βασιλείου· τα εγκαίνια της 11ης Ιουλίου του Κέντρου Ενημέρωσης Κοινού της Scientology στην πνευματική έδρα της Εκκλησίας στο Κληαργουότερ της Φλόριντα – μαζί με έξι νέα κέντρα για να γίνουν τα ανθρωπιστικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η Εκκλησία άμεσα διαθέσιμα στην κοινότητα του Κληαργουότερ· τα εγκαίνια της μεγαλοπρεπούς Ιδανικής Εκκλησίας της Scientology στην Μπογκοτά της Κολομβίας, στις 5 Ιουλίου· και τα εγκαίνια ακόμη μιας Ιδανικής Εκκλησίας της Scientology, τον Απρίλιο, στο μέρος όπου η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελβετία συγκλίνουν: στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η Εκκλησία έχει τώρα σε λειτουργία πάνω από 40 Ιδανικούς Οργανισμούς σε έξι ηπείρους. Ακόμη περισσότερα εγκαίνια πρόκειται να συμβούν σε πολιτιστικά επίκεντρα στην Αυστραλία, την Αφρική, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, τον επόμενο χρόνο.