ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΡΙΜΙΝΟΝ ΣΤΟ ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ ΑΝΟΙΓΕΙ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ

Ένα παγκόσμιο πρόγραμμα για την αναμόρφωση των εγκληματιών, που αντιμετωπίζει άμεσα την αιτία της εγκληματικότητας μέσω της αποκατάστασης του αυτοσεβασμού, ανοίγει μια νέα έδρα στη Φλόριντα στην πόλη Κληαργουότερ, παρέχοντας στους παραβάτες μια νέα ευκαιρία να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Χιλιάδες Σαηεντολόγοι και οι καλεσμένοι τους παρατάχθηκαν στο Κληαργουότερ, στην ιστορική Λεωφόρο Φορτ Χάρισον στη Φλόριντα, για να παρακολουθήσουν τα συναρπαστικά εγκαίνια του νέου Κέντρου Κρίμινον στη Φλόριντα το Σάββατο 11 Ιουλίου. Το Κρίμινον, λέξη που σημαίνει «χωρίς έγκλημα», βασίζεται στην ανακάλυψη του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ πως ο δρόμος για την πραγματική αποκατάσταση των παραβατών είναι το να βοηθάς τον καθένα να «ανακαλύψει πότε έχασε την προσωπική του περηφάνια. Αν αποκαταστήσετε αυτό το σημείο και μόνο, δε θα έχετε πια έναν εγκληματία».

Διεθνώς, πάνω από 10,1 εκατομμύρια άτομα κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα, τα 2,2 εκατομμύρια από αυτούς μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τους 100.000 κρατούμενους στο σωφρονιστικό σύστημα της Φλόριντα, σχεδόν ένας στους τρεις που αφήνεται ελεύθερος θα βρεθεί και πάλι πίσω από τα κάγκελα μέσα σε τρία χρόνια. Και η κομητεία της Πινέλας κατέχει τη δεύτερη θέση στις συλλήψεις ανηλίκων.

«Εμείς, ως κοινότητα, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των εγκληματιών», δήλωσε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας. «Κανείς πολίτης δεν μπορεί να πει “δε με αφορά”. Επειδή μια μέρα ο καθένας από εμάς μπορεί να πέσει θύμα ενός εγκλήματος, θα πρέπει πάντα να μας αφορά. Κανείς από εμάς δε θέλει να περιμένει να έρθει εκείνη η ημέρα. Η επαναλαμβανόμενη υποτροπή των εγκληματιών θα είναι ένας ατελείωτος κύκλος χωρίς να υπάρχει πραγματική αποκατάστασή τους. Αυτό είναι που αντιπροσωπεύει η νέα μας έδρα του Κρίμινον στη Φλόριντα: Αφοσίωση στην αποκατάσταση των εγκληματιών, έτσι ώστε να επιστρέψουν στην κοινότητά μας ως παραγωγικοί πολίτες. Βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Και βοηθώντας έναν εγκληματία να αποκαταστήσει τον αυτοσεβασμό του, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Το ποσοστό υποτροπής συχνά υπερβαίνει το 75 τοις εκατό, αλλά το πρόγραμμα Κρίμινον αντιστρέφει αυτή την τάση με την αποκατάσταση των παραβατών και την επιστροφή τους στην κοινωνία με δεξιότητες ζωής που τους επιτρέπουν να ζουν παραγωγικές ζωές, αντί να χαραμίζονται πίσω από τα κάγκελα.

Σήμερα, το Κρίμινον δραστηριοποιείται σε περίπου 1.000 φυλακές και σωφρονιστικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, με σχεδόν 13.000 κρατούμενους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Από χώρα σε χώρα, όπου έχει συσταθεί το πρόγραμμα Κρίμινον, η κυβέρνηση και οι υπάλληλοι των φυλακών έχουν δει δραματική πτώση του ποσοστού υποτροπής, ακόμη και στους πιο στυγνούς εγκληματίες.

  • Στη μεγίστης ασφαλείας φυλακή Λιούκοπ στη Νότια Αφρική, μετά τη συμμετοχή των κρατουμένων στο πρόγραμμα Κρίμινον τα βίαια επεισόδια μειώθηκαν από 1.000 τον χρόνο σε ένα επεισόδιο μόνο.
  • Στο Καράτσι, στο Πακιστάν, το ποσοστό υποτροπής μεταξύ των κρατουμένων στην κεντρική φυλακή της πόλης που έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα Κρίμινον έπεσε σε απίστευτο βαθμό, κάτω από το 1 τοις εκατό.
  • Ενάμιση χρόνο αφότου τα μαθήματα Κρίμινον εγκρίθηκαν επίσημα από το Σωφρονιστικό Σύστημα της Πόλης του Μεξικού, το ποσοστό υποτροπής κατρακύλησε στο 1 τοις εκατό. Το πρόγραμμα έχει προσεγγίσει τώρα περισσότερους από 14.000 παραβάτες σε όλη τη χώρα.

Το Κρίμινον στη Φλόριντα είναι αφιερωμένο στο πρόγραμμα αποκατάστασης των εγκληματιών, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από πέντε σχεδόν δεκαετίες. Έχει καθιερώσει επιτόπου προγράμματα σε οκτώ σωφρονιστικά ιδρύματα και παραδίδει μαθήματα δι’ αλληλογραφίας σε τροφίμους σε 100 εγκαταστάσεις σε όλη την πολιτεία. Για την πραγματοποίηση της αποστολής του, το Κρίμινον στη Φλόριντα παρείχε καθοδήγηση σε περίπου 20.000 κρατούμενους, μέσω μαθημάτων σχεδιασμένων να τους βοηθήσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους ως παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Με τη νέα του έδρα, το Κρίμινον στη Φλόριντα έχει δεσμευτεί για περαιτέρω αύξηση της επιρροής του, προκειμένου να αποκαταστήσει ακόμη περισσότερους παραβάτες, να καταφέρει ένα αποτελεσματικό χτύπημα στην επαναλαμβανόμενη υποτροπή και να τη σταματήσει εν τη γενέσει της.

Προθήκες ενημέρωσης στη νέα έδρα παρέχουν στους επισκέπτες βασικές λεπτομέρειες του προγράμματος και της εφαρμογής του. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει επίσης αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την παράδοση του Κρίμινον, ενώ μια ολόκληρη πτέρυγα στεγάζει ένα κέντρο μαθημάτων δι’ αλληλογραφίας.


Μάθετε περισσότερα για το Κρίμινον και για το τι κάνει η Εκκλησία της Σαηεντολογίας για να χτίσει έναν κόσμο χωρίς έγκλημα.

Δείτε αυτό το βίντεο

Αυτό το νέο κέντρο του Κρίμινον είναι μία από τις έξι νέες εγκαταστάσεις, που είναι αφιερωμένες στη βοήθεια σχετικά με τα πιεστικά ζητήματα που επηρεάζουν το Κληαργουότερ και την ευρύτερη περιοχή στον Κόλπο της Τάμπα. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Το νέο σπίτι στο κέντρο της πόλης των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας, μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος που δραστηριοποιείται σε 120 έθνη – η μεγαλύτερη ανεξάρτητη δύναμη ανακούφισης παγκοσμίως. Σαηεντολόγοι προσφέρουν εθελοντικά περισσότερες από 200.000 ώρες ετησίως και μόνο στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, ζώντας με το σύνθημα των Εθελοντών Λειτουργών ότι ανεξάρτητα από την πρόκληση, «Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό».
  • Ένα μουσείο και κέντρο επιχειρήσεων για την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), την κορυφαία ομάδα επαγρύπνησης για την ψυχική υγεία από το 1969, η οποία βοήθησε να τεθούν σε ισχύ περίπου 181 νόμοι που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές πρακτικές της Ψυχιατρικής. Το κέντρο πληροφοριών του Κληαργουότερ παρουσιάζει το μουσείο Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου.
  • Ένα νέο σπίτι για το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που λειτουργεί για να εξακριβώνει και να προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη του κόσμου και τώρα κάθε κατοίκου της κομητείας της Πινέλας, όπου οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η δουλεμπορία κατατάσσονται ανάμεσα στις πιο σοβαρές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η έδρα υπόσχεται να ηγηθεί της μάχης εναντίον αυτών των απαράδεκτων παραβιάσεων.
  • Το νέο τοπικό κέντρο για το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, το παγκόσμιο πρόγραμμα του οποίου Η Αλήθεια Για τα Ναρκωτικά έχει φτάσει στα χέρια 260 εκατομμυρίων ατόμων παγκοσμίως. Το πρόγραμμα δεσμεύεται να εξαλείψει τη χρήση ναρκωτικών και να παράσχει ουσιαστική εκπαίδευση στους νέους σχετικά με τα ναρκωτικά.
  • Ένα κτίριο ειδικά για τον Δρόμο προς την Ευτυχία, τον μη θρησκευτικό κώδικα ηθών που γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Τα 21 διδάγματά του, που έχουν δημοσιευτεί σε 112 γλώσσες, έχουν επιφέρει την ηρεμία σε κοινότητες που δοκιμάζονταν από τη βία, την ειρήνη σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο, και τον αυτοσεβασμό σε εκατομμύρια άτομα. Το νέο γραφείο του Κληαργουότερ θα αποτελέσει την ηθική πυξίδα που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.