ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ
Η ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας ανοίγει κεντρικά γραφεία με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες της κομητείας της Πινέλας όσον αφορά την «Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», μια από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα ναρκωτικά.

Χιλιάδες Σαηεντολόγοι και καλεσμένοι από την τοπική κοινωνία μαζεύτηκαν για να εγκαινιάσουν τα κεντρικά γραφεία του νέου ιδρύματος Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά στο κέντρο του Κληαργουότερ, στη Φλόριντα, στις 11 Ιουλίου. Μέσω του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», το Ίδρυμα έχει δεσμευτεί για την εξάλειψη της χρήσης ναρκωτικών και για την παροχή πλήρους εκπαίδευσης σχετικά μ’ αυτά στους νέους σε όλη την περιοχή του Κληαργουότερ και του Κόλπου της Τάμπα.

Οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά πιθανόν να μην μπορούσαν να γίνουν σε πιο κατάλληλη ή απαραίτητη χρονική στιγμή, καθώς η χρήση και κατάχρηση παράνομων ουσιών αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό στη Φλόριντα.

Κάποια ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία μαρτυρούν αυτό το τρομερό γεγονός. Κάθε 32 ώρες, κάποιος πεθαίνει στην κομητεία της Πινέλας λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών ουσιών. Σχεδόν το 63 τοις εκατό των μαθητών λυκείου στην κομητεία έχει πιει αλκοόλ και έχει λάβει διάφορες παράνομες ουσίες. Συνθετικά ναρκωτικά που περιέχουν Κ2 (είδος συνθετικής μαριχουάνας) και άλλες ναρκωτικές ουσίες κυκλοφορούν ελεύθερα στα μαγαζιά της περιοχής. Οι αστυνομικές αρχές απαγορεύουν αυτές τις ουσίες, μπορούν όμως εύκολα να ξαναφτιαχτούν και να γυρίσουν στην αγορά.

«Τα ναρκωτικά καταστρέφουν τον πλανήτη, και αν αφεθούν ελεύθερα, θα καταστρέψουν αυτή την κοινωνία» δήλωσε ο κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, στα εγκαίνια του νέου Κέντρου το Σάββατο. «Μέχρι σήμερα, έχουμε διανείμει σχεδόν ένα εκατομμύριο βιβλιαράκια “Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά” στο Κληαργουότερ και στον Κόλπο της Τάμπα. Τώρα όμως, ήρθε η στιγμή να μοιράσουμε πολύ περισσότερα βιβλιαράκια στο ευρύ κοινό. Είναι η στιγμή να συνεργαστούμε με κάθε αστυνομικό τμήμα. Είναι η στιγμή να συνεργαστούμε με όλες τις αστυνομικές δυνάμεις. Είναι η στιγμή να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Να γιατί τα καινούργια μας κεντρικά γραφεία του προγράμματος “Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά” έχουν αφιερωθεί στο να δοθεί ένα οριστικό τέλος σ’ αυτή τη μάστιγα, ξεκινώντας από το Κληαργουότερ και ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Τάμπα. Χρειαζόμαστε όμως τη βοήθεια όλων».

Το Ίδρυμα Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά και το πρόγραμμά του «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», τα οποία χρηματοδοτούνται από Εκκλησίες της Σαηεντολογίας και Σαηεντολόγους, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές πρωτοβουλίες σχετικά με την εκπαίδευση για τα ναρκωτικά και την πρόληψη της χρήσης τους.

Εκπαιδευτικά υλικά τα οποία έχουν πολλά δεδομένα και τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο διανέμονται από το Ίδρυμα στα σχολεία, στην κοινωνία και σε κυβερνητικά ιδρύματα παγκοσμίως. Η κορυφαία ιστοσελίδα σχετικά με την ενημέρωση για τα ναρκωτικά είναι η DrugFreeWorld.org. Ο κόσμος την επισκέφτηκε περισσότερες φορές απ’ όσες επισκέφτηκε και τις πέντε μαζί επόμενες κορυφαίες ιστοσελίδες που ενημερώνουν για τα ναρκωτικά.

Το νέο Ίδρυμα Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά που βρίσκεται στη λεωφόρο Φορτ Χάρισον είναι έτοιμο να παρέχει ενημέρωση για τα ναρκωτικά και για την πρόληψη της χρήσης τους στις κοινότητες του Κληαργουότερ και της περιοχής του Κόλπου της Τάμπα.

Στεγάζει ένα κέντρο πληροφοριών και ανακοινώνει βραβεύσεις κοινωνικής ωφέλειας, καθώς και ενημερωτικά ντοκιμαντέρ για κάθε ναρκωτικό που συνήθως χρησιμοποιείται. Επίσης, διαθέτει εργαστήρια και αίθουσες σεμιναρίων για εκπαιδευτικές διαλέξεις σχετικά με τα ναρκωτικά. Τα Εκπαιδευτικά Πακέτα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» διατίθενται δωρεάν στο Κέντρο για εκπαιδευτικούς που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν στο σχολείο ή σε διάφορα σημεία της κοινότητας.

Και καθώς η συνεργασία της κοινωνίας βρίσκεται στον πυρήνα κάθε ισχυρής ομαδικής προσπάθειας, το Κέντρο παρέχει διαχειριστικές δυνατότητες για εθελοντές του ιδρύματος Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, ώστε να συμμετέχουν σε τοπικές πρωτοβουλίες εναντίον των ναρκωτικών.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» έχει διανείμει περισσότερα από 68 εκατομμύρια ενημερωτικά φυλλάδια, ενδυναμώνοντας αποτελεσματικά τη νεολαία να αποφασίσει από μόνη της να απαλλαχτεί από τα ναρκωτικά.

  • Στη Γαλλία, η 20ετής καμπάνια «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», μέσω της διανομής εκατομμύριων φυλλαδίων σε διάφορες πόλεις ανά τη χώρα, συνεισέφερε σε μια αξιοσημείωτη πτώση της χρήσης μαριχουάνας από τους νέους, μετά από δύο δεκαετίες αυξανόμενης χρήσης.
  • Οι εθελοντές του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» στην Ιταλία έχουν γίνει περισσότεροι από μισό εκατομμύριο μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα ναρκωτικά, βραβεύσεων κοινωνικής ωφέλειας και διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων, συνεισφέροντας σε μείωση της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα κατά 25 τοις εκατό.
  • Στο Ισραήλ, όπου το Ίδρυμα Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά διένειμε χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια και παρέδωσε εκπαιδευτικές διαλέξεις για τα ναρκωτικά σε χιλιάδες μαθητές σε μια πόλη, η χρήση τους μειώθηκε κατά 70 τοις εκατό.

Μάθετε περισσότερα για την Εκπαιδευτική Καμπάνια για την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά και το τι κάνει η Εκκλησία της Σαηεντολογίας για να υποστηρίξει την αποτελεσματική εκπαίδευση για τα ναρκωτικά καθώς επίσης και τις πρωτοβουλίες πρόληψης.

Δείτε αυτό το βίντεο

Το νέο αυτό Ίδρυμα Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά είναι μία από τις έξι νέες εγκαταστάσεις, η καθεμία από τις οποίες είναι αφιερωμένη στο να παρέχει βοήθεια για τα πιεστικά ζητήματα που επηρεάζουν το Κληαργουότερ και την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Τάμπα:

  • Η νέα έδρα των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και που είναι μέρος ενός παγκοσμίου κινήματος ενεργού σε 120 χώρες – η μεγαλύτερη ανεξάρτητη δύναμη βοήθειας του κόσμου. Οι Σαηεντολόγοι προσφέρουν εθελοντικά περισσότερες από 200.000 ώρες τον χρόνο μόνο στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, ενεργώντας με το σύνθημα των Εθελοντών Λειτουργών ότι ανεξάρτητα από την πρόκληση, «Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό».
  • Ένα μουσείο και κέντρο επιχειρήσεων για την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την παγκοσμίως κορυφαία ομάδα επαγρύπνησης για την ψυχική υγεία από το 1969, η οποία είχε την ευθύνη να βοηθήσει να τεθούν σε ισχύ περίπου 181 νόμοι που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές πρακτικές της ψυχιατρικής. Το κέντρο πληροφοριών του Κληαργουότερ περιέχει το μουσείο Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου.
  • Μια νέα στέγη για την παγκόσμια πρωτοβουλία εκπαίδευσης Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που λειτουργεί για να προσδιορίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη στον κόσμο και, τώρα, κάθε κάτοικο της κομητείας της Πινέλας, όπου οι καταχρηστικές πρακτικές και το εμπόριο ανθρώπινης σάρκας εμφανίζονται στον πλέον σοβαρό βαθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα κεντρικά γραφεία υπόσχονται να ηγηθούν των αγώνων κατά αυτών των απαράδεκτων καταχρήσεων.
  • Είναι ένα κτίριο που φτιάχτηκε ειδικά για τον Δρόμο προς την Ευτυχία, τον μη θρησκευτικό κώδικα ηθών που γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Τα 21 διδάγματά του, που έχουν δημοσιευτεί σε 112 γλώσσες, έχουν επιφέρει την ηρεμία σε κοινότητες που δοκιμάζονταν από τη βία, την ειρήνη σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο και τον αυτοσεβασμό σε εκατομμύρια άτομα. Το νέο γραφείο του Κληαργουότερ αποτελεί την ηθική πυξίδα που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.
  • Τα κεντρικά γραφεία του Κρίμινον στη Φλόριντα αποτελούν αφετηρία υλοποίησης της αποστολής για την αντιμετώπιση των αιτιών της εγκληματικότητας και την αποκατάσταση του αυτοσεβασμού των παραβατών, μέσω αποτελεσματικών προγραμμάτων που οικοδομούν το ήθος.