ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Ένας πρωτοστάτης της αποκάλυψης των βαρβαροτήτων που έχουν σχέση με την πνευματική υγεία εντείνει την παρουσία του στη Φλόριντα με εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν ένα μουσείο με την ονομασία Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου και μια στοχευμένη εστίαση στις καταχρήσεις των ψυχιάτρων τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τις ενθουσιώδες επευφημίες χιλιάδων Σαηεντολόγων και των καλεσμένων τους, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έκοψε την κορδέλα της νέας Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) της Φλόριντα στο κέντρο του Κληαργουότερ το Σάββατο, 11 Ιουλίου. Το κέντρο είναι αφιερωμένο στο να επεκτείνει το έργο τής παγκοσμίως αναγνωρισμένης ομάδας προάσπισης δικαιωμάτων που είναι υπό την αιγίδα της Εκκλησίας και έχει αγωνιστεί ακούραστα από την ίδρυσή της το 1969 για τα θύματα των καταχρήσεων που έχουν σχέση με την πνευματική υγεία.

Ο στόχος της CCHR είναι η προστασία του κοινού από κακόβουλες ψυχιατρικές πρακτικές: η αποκάλυψη του γεγονότος ότι δίνονται ναρκωτικά στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό και στους βετεράνους, το γεγονός ότι χαρακτηρίζονται τα παιδιά ότι έχουν υποτιθέμενες «διαταραχές» και τους δίνουν ναρκωτικά, και η ύπουλη κουλτούρα των στρατηγικών του μάρκετινγκ που αποσκοπούν στην πώληση ναρκωτικών, στρατηγικών βασισμένων στην ψευδοεπιστήμη της σύγχρονης ψυχιατρικής, που εφαρμόζεται εις βάρος της ανθρώπινης ζωής.

Το CCHR συνεργάζεται με την Επιτροπή Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την Επιτροπή Ηνωμένων Εθνών Κατά των Βασανιστηρίων, διεξάγοντας έρευνες για τις καταχρήσεις ψυχιάτρων εις βάρος παιδιών σε 10 χώρες.

Οι αδιάκοπες προσπάθειες της CCHR έχουν οδηγήσει στην ψήφιση 181 νόμων παγκοσμίως, που κυμαίνονται από την αποτροπή ψυχιατρικής εξέτασης παιδιών και τη χορήγηση ναρκωτικών από τους ψυχιάτρους στη μάχη για τα δικαιώματα των ασθενών στις ψυχιατρικές κλινικές και προτρέποντας τους κυβερνητικούς φορείς ναρκωτικών να προστατέψουν το κοινό από επικίνδυνα ψυχοφαρμακευτικά φάρμακα/ναρκωτικά.

Η Επιτροπή έχει περισσότερα από 250 παραρτήματα σε 30 χώρες, δουλεύοντας προσεκτικά με παρόμοια γκρουπ, άτομα που ενημερώνουν το κράτος για προβλήματα και εθελοντές, για να εξαφανίσουν τις καταχρήσεις των ψυχιάτρων μια για πάντα.

  • Στην Αυστραλία, η CCHR κατάφερε να πετύχει την απαγόρευση της βάρβαρης πρακτικής του «βαθύ ύπνου», στην οποία στους ασθενείς δίνεται ένα κοκτέιλ από ναρκωτικά και υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ χωρίς να το γνωρίζουν. Στην Ιταλία, η δράση της CCHR οδήγησε σε επιδρομές κατά της κυβέρνησης και στο κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων από τα οποία οι ασθενείς μεταφέρθηκαν για να έχουν την κατάλληλη περίθαλψη.
  • Όσον αφορά το κέρδος που υπερέχει της περίθαλψης των ασθενών, η CCHR ξεσκέπασε μια απάτη δισεκατομμυρίων στη μεγαλύτερη ιδιωτική Αμερικάνικη αλυσίδα πνευματικής υγείας, με 600 κρατικούς κατασκόπους να κάνουν επιδρομή σε εγκαταστάσεις σε 20 πολιτείες οδηγώντας σε δεκάδες ποινικές διώξεις, εκατομμύρια πρόστιμα και στο κλείσιμο ολόκληρης της αλυσίδας.
  • Η CCHR έχει επίσης δουλέψει με κυβερνητικούς φορείς για να βάλει προειδοποιητικές ταμπέλες του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων σε επικίνδυνα ψυχιατρικά φάρμακα. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την απόσυρση ενός επιβλαβούς ναρκωτικού από την αγορά.

Το νέο κέντρο της CCHR δίπλα στο κτίριο του Φλαγκ στο κέντρο του Κληαργουότερ είναι ένα ζωτικό στοιχείο σε ένα συγκρότημα από έξι κτίρια αφιερωμένα σε προγράμματα υποστηριζόμενα από την Εκκλησία που υπηρετούν την περιοχή του Κληαργουότερ – ένα ζωντανό σύμβολο συνεργασίας της κοινότητας.

Η CCHR της Φλόριντα έχει ήδη αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας στη μάχη της πολιτείας εναντίον της ψυχιατρικής κατάχρησης. Αφού ανακαλύφθηκε ότι στο 55 τοις εκατό των θετών παιδιών στη Φλόριντα έχουν δώσει συνταγές για δυνατά φάρμακα/ναρκωτικά που μεταβάλλουν τη διάνοια, η επιτροπή υπέβαλε την κατάχρηση στο Υπουργείο Υγείας, οδηγώντας σε 75 τοις εκατό μείωση συνταγών για παιδιά κάτω από 6.

Επιπρόσθετα, δουλεύοντας με το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα, η CCHR βοήθησε να θεσπιστεί νόμος που απαγορεύει την ανάμειξη των δημόσιων σχολείων στην ψυχιατρική νάρκωση παιδιών.

Το CCHR της Φλόριντα επίσης οδήγησε στην κατηγορία που κατάργησε τον «Ψυχίατρο Εφήβων» από τα σχολεία της κομητείας Πινέλας.

Με αυτό το νέο κέντρο της CCHR της Φλόριντα, το Κληαργουότερ έχει τώρα και το δικό του Ψυχιατρική: Μία Βιομηχανία Θανάτου μουσείο. Το μουσείο παρουσιάζει την αστίλβωτη ιστορία της ψυχιατρικής σε δεκατέσσερα οπτικοακουστικά εκθέματα, το καθένα αποκαλύπτοντας μια διαφορετική πλευρά της ψυχιατρικής κατάχρησης και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σπουδαιότερο από μια απλή σειρά από εκθέματα, η έκθεση βασίζεται σε ένα πλήρους διάρκειας ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την ολοκληρωμένη ιστορία της ψυχιατρικής, φανερώνοντας τις ψευδο-επιστημονικές της ρίζες και τις σοκαριστικές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που οδήγησαν στην ίδρυση της CCHR.

Σχεδόν 200.000 επισκέπτες έχουν ξεναγηθεί στο πρωτότυπο μουσείο Ψυχιατρική: Μία Βιομηχανία Θανάτου στις Παγκόσμιες εγκαταστάσεις της CCHR στο Λος Άντζελες, το οποίο έχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος για αρκετά τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Περισσότεροι από 700.000 επισκέπτες έχουν ζήσει την εμπειρία των εκθεμάτων Ψυχιατρική: Μία Βιομηχανία Θανάτου που περιοδεύουν σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η CCHR έχει παράγει εφτά βραβευμένα ντοκιμαντέρ, με 7 εκατομμύρια DVD σε 18 γλώσσες φτάνοντας 120 ανθρώπους με αποκαλύψεις για την υπερ-νάρκωση στον στρατό, την ανεπανόρθωτη βλάβη που προκαλεί το ηλεκτροσόκ και τον χαρακτηρισμό και τη νάρκωση παιδιών.

Στο αρχηγείο του Κληαργουότερ, οι υποστηρικτές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα δουλεύουν σε συνεργασία για να βοηθήσουν ντόπιους και επισκέπτες να δίνουν αναφορά για καταχρηστικές και καταναγκαστικές ψυχιατρικές πρακτικές, να προσανατολίσουν ενέργειες που να βάζουν τέλος σε καταχρήσεις ψυχιάτρων και να θέσουν την ψυχιατρική υπό τον νόμο.

Για αυτόν τον λόγο, παρέχονται επιπλέον εγκαταστάσεις στους εθελοντές που ερευνούν καταχρήσεις καθώς και για εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια ώστε να διαφωτίσουν και να επαγρυπνήσουν περισσότεροι.

Η CCHR συνιδρύθηκε το 1969 από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας και τον Ομότιμο Καθηγητή της Ψυχιατρικής, Δρα Τόμας Σατς, σε μια εποχή όπου οι ασθενείς βρίσκονταν στοιβαγμένοι σε ιδρύματα και στερούνταν όλα τα συνταγματικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Η CCHR της Φλόριντα έχει υπάρξει σε λειτουργία για περισσότερα από 30 χρόνια σε ολόκληρη την περιοχή του Κληαργουότερ.


Μάθετε περισσότερα για την Επιτροπή των Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) και την υποστήριξη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αξιοπρέπεια στην πνευματική υγεία.

Δείτε αυτό το βίντεο

Το νέο κέντρο της CCHR είναι μία από τις έξι νέες εγκαταστάσεις, καθεμία από τις οποίες είναι αφιερωμένη στο να βοηθά στα πιεστικά ζητήματα που επηρεάζουν την περιοχή του Κληαργουότερ και την Ευρύτερη περιοχή του. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Το νέο κεντρικό σπίτι των Εθελοντών Λειτουργών της εκκλησίας, μέρος ενός παγκοσμίου κινήματος ενεργό σε 120 χώρες – η μεγαλύτερη ανεξάρτητη δύναμη βοήθειας του κόσμου. Οι Σαηεντολόγοι προσφέρουν εθελοντικά περισσότερες από 200.000 ώρες τον χρόνο μόνο στην περιοχή της Τάμπα, ενεργώντας με το σύνθημα των Εθελοντών Λειτουργών ότι ανεξάρτητα από την πρόκληση, «Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό».
  • Τα νέα κεντρικά γραφεία για το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που λειτουργεί για να εξακριβώνει και να προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη του κόσμου και τώρα κάθε κατοίκου της κομητείας της Πινέλας, όπου οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η δουλεμπορία κατατάσσονται ανάμεσα στις πιο σοβαρές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το αρχηγείο υπόσχεται να ηγηθεί της μάχης εναντίον αυτών των μη ηθικά αποδεκτών καταχρήσεων.
  • Το νέο τοπικό κέντρο για το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, του οποίου το παγκόσμιο πρόγραμμα για την Αλήθεια Για τα Ναρκωτικά έχει φτάσει στα χέρια 260 εκατομμυρίων ατόμων παγκοσμίως. Το πρόγραμμα δεσμεύεται να εξαλείψει την κατάχρηση των ναρκωτικών και να παράσχει ουσιαστική εκπαίδευση όσον αφορά τα ναρκωτικά στους νέους.
  • Ένα οικοδόμημα αφιερωμένο στο βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, ο μη θρησκευτικός κώδικας ηθικής που γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Τα 21 διδάγματά του, που έχουν δημοσιευτεί σε 112 γλώσσες, έχουν φέρει την ηρεμία σε κοινότητες που δοκιμάζονταν από τη βία, την ειρήνη σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο και τον αυτοσεβασμό σε εκατομμύρια άτομα. Το νέο γραφείο του Κληαργουότερ θα αποτελέσει εκείνη την πυξίδα ηθικής που απαιτείται για την τοπική κοινωνία.
  • Τα κεντρικά γραφεία του Κρίμινον στη Φλόριντα αποτελούν αφετηρία για την υλοποίηση της αποστολής, της αντιμετώπισης των αιτίων της εγκληματικότητας και της αποκατάστασης του αυτοσεβασμού στους παραβάτες, μέσω των αποτελεσματικών προγραμμάτων που οικοδομούν το ήθος.