ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ

Το επιχορηγούμενο από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας πρόγραμμα –το μεγαλύτερο ήδη στον κόσμο μη κυβερνητικό κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα– επεκτείνει τη διεθνή του κυκλοφορία σε μια περιοχή της Φλόριντα που υποφέρει από έξαρση της εμπορίας ανθρώπων.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου, ένα ενθουσιώδες πλήθος χιλιάδων ανθρώπων ήταν σε ετοιμότητα για να αναλάβει την πρώτη περιοδεύουσα αποστολή καθώς η Εκκλησία της Σαηεντολογίας άνοιξε τις πόρτες στο νέο κέντρο τού Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο κέντρο της πόλης Κληαργουότερ. Το κέντρο είναι αφοσιωμένο στο να εγκαθιδρύσει αυτό που ήδη αποτελεί το πιο ουσιαστικό και ζωτικής σημασίας κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γη, και στο να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα σε μια πολιτεία που αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα με τη σωματεμπορία.

Οι ανθρώπινες τραγωδίες από την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη τη Φλόριντα υπολογίζεται ότι αφορούν 40.000 ανθρώπους που διακινούνται μέσα από τη Φλόριντα κάθε χρόνο, οι περισσότεροι από τους οποίους εξαναγκάζονται σε πορνεία. Η πολιτεία είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο κέντρο σεξουαλικής σωματεμπορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την περιοχή του Κόλπου της Τάμπα μεταξύ των πιο ενεργών.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, είπε στην εναρκτήρια ομιλία του στο νέο κέντρο το Σάββατο: «Είναι αλήθεια ότι το Κληαργουότερ είναι μια παραθαλάσσια πόλη και η Νότια Φλόριντα είναι ένας προορισμός διακοπών για δεκάδες χιλιάδες. Είναι όμως θλιβερή αλήθεια ότι αυτή η περιοχή δεν είναι απρόσβλητη από παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – τις ίδιες παραβιάσεις που μαστίζουν τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Ενώ εμείς διαφωτίζουμε τον πληθυσμό σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα δικαιώματα τα οποία όλοι μας δικαιούμαστε, είναι καιρός να το πράξουμε και εδώ, ώστε να αυξήσουμε την επίγνωση και έτσι να κάνουμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Πραγματικότητα για τον καθένα. Η απάντηση είναι το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και έτσι η νέα έδρα τους στο Κληαργουότερ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος».

Με δεδομένη την τεράστια έκταση του προβλήματος, το υπό την αιγίδα της Εκκλησίας Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της πληροφόρησης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στον κόσμο μη κυβερνητική εκστρατεία για την εκπαίδευση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία δραστηριοποιείται σε 192 χώρες και συνεργάζεται με 1.500 ομάδες και οργανώσεις. Ο σκοπός της είναι να αυξηθεί η επίγνωση και η εφαρμογή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των 30 άρθρων της.

  • Στην Ταϊβάν, παρουσιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε 59.000 μαθητές σε 435 σχολεία επέφεραν θεαματικές αλλαγές μεταξύ των φοιτητών, οδηγώντας τον Υπουργό Παιδείας να οριστεί επίσημα επικεφαλής του προγράμματος στο Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
  • Οι Αρχές της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατοχυρώνονται πλέον στο Εθνικό Σύνταγμα του Μεξικού, κι όλο αυτό με την καίρια συμβολή της εκστρατείας σε εθνικό επίπεδο της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
  • Οι ετήσιες σύνοδοι κορυφής της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και στη Γενεύη έχουν φέρει στις γραμμές νέους υπερασπιστές που ηγούνται τώρα σε εκατοντάδες παραρτήματα σε 60 χώρες.

Το νέο κέντρο τού Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Κληαργουότερ που βρίσκεται στην κύρια οδική αρτηρία της πόλης, τη λεωφόρο Φορτ Χάρισον, αποτελεί μια έδρα που τιμά την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεί ακλόνητη δέσμευση για την ευρείας κλίμακας εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Τάμπα.

Το νέο κέντρο τού Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διαθέτει μια περιοχή πληροφοριών που είναι αφιερωμένη στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και τα βραβευμένα οπτικοακουστικά υλικά του οργανισμού που ζωντανεύουν και τα 30 άρθρα της Διακήρυξης μέσα από ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας και ενημερωτικά ντοκιμαντέρ.

Επιπλέον, το κέντρο στεγάζει μια αίθουσα για σεμινάρια και διαλέξεις, και διοικητικές εγκαταστάσεις για τους εθελοντές και τις ομάδες πολιτών ώστε να συνεργάζονται σε κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε τοπικό επίπεδο.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να λαμβάνουν αντίγραφα του Εκπαιδευτικού Πακέτου «Φέρνοντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ζωή» για διδασκαλία στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και σε Κολέγια καθώς επίσης και το Εκπαιδευτικό Πακέτο της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελεί ζωτικό κομμάτι του νέου συγκροτήματος που αποτελείται από έξι ξεχωριστά κτίρια αφιερωμένα στα υπό την αιγίδα της Εκκλησίας προγράμματα που εξυπηρετούν την περιοχή του Κληαργουότερ – ένα ζωντανό σύμβολο συνεργασίας της κοινότητας.

Το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα προγράμματά του είναι βασισμένα στις αρχές που εκφράστηκαν από τον ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, ο οποίος το 1969 παρατήρησε: «Είναι ζωτικής σημασίας όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους να προχωρήσουν σε εκ θεμελίων μεταρρυθμίσεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες, οι Σαηεντολόγοι έχουν εργαστεί για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο στην υπεράσπιση αυτών των αναφαίρετων δικαιωμάτων. Η Εκκλησία είναι χορηγός σε μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εκστρατείες για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και για την ενημέρωση του κοινού, κάτω από τη σημαία τού Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στην πραγματικότητα, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας βοήθησε να εκπαιδευτούν πάνω από 50.000 άνθρωποι σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματά τους στο Κληαργουότερ και στην περιοχή της Τάμπα κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς μόνο. Το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κληαργουότερ εργάζεται με συνέπεια με περίπου 60 πολίτες και ομάδες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την επίτευξη αυτού του στόχου.


Μάθετε περισσότερα για το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UHR) και για το τι κάνει η Εκκλησία της Σαηεντολογίας για να υποστηρίξει την παγκόσμια συνείδηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δείτε αυτό το βίντεο 

Το νέο αυτό κέντρο τού Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι μια από τις έξι νέες εγκαταστάσεις, η καθεμία από τις οποίες είναι αφιερωμένη στο να παρέχει βοήθεια για τα πιεστικά ζητήματα που επηρεάζουν το Κληαργουότερ και την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Τάμπα:

  • Το νέο σπίτι στο κέντρο της πόλης των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας, μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος που δραστηριοποιείται σε 120 έθνη – η μεγαλύτερη ανεξάρτητη δύναμη ανακούφισης παγκοσμίως. Σαηεντολόγοι προσφέρουν εθελοντικά περισσότερες από 200.000 ώρες ετησίως και μόνο στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, ζώντας με το σύνθημα των Εθελοντών Λειτουργών ότι ανεξάρτητα από την πρόκληση, «Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό».
  • Ένα μουσείο και κέντρο επιχειρήσεων για την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), την κορυφαία ομάδα επαγρύπνησης για την ψυχική υγεία από το 1969, η οποία βοήθησε να τεθούν σε ισχύ περίπου 181 νόμοι που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές πρακτικές της Ψυχιατρικής. Το κέντρο πληροφοριών του στο Κληαργουότερ παρουσιάζει το μουσείο Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου.
  • Το νέο τοπικό κέντρο για το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, το παγκόσμιο πρόγραμμα του οποίου Η Αλήθεια Για τα Ναρκωτικά έχει φτάσει στα χέρια 260 εκατομμυρίων ατόμων παγκοσμίως. Το πρόγραμμα έχει δεσμευτεί για την εξάλειψη της χρήσης ναρκωτικών και την παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης γύρω από τα ναρκωτικά στους νέους.
  • Ένα κτίριο ειδικά για τον Δρόμο προς την Ευτυχία, τον μη θρησκευτικό κώδικα ηθών που γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Τα 21 διδάγματά του, που έχουν δημοσιευτεί σε 112 γλώσσες, έχουν επιφέρει την ηρεμία σε κοινότητες που δοκιμάζονταν από τη βία, την ειρήνη σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο, και τον αυτοσεβασμό σε εκατομμύρια άτομα. Το νέο γραφείο του Κληαργουότερ θα αποτελέσει την ηθική πυξίδα που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.
  • Τα κεντρικά γραφεία του Κρίμινον στη Φλόριντα αποτελούν αφετηρία υλοποίησης της αποστολής για την αντιμετώπιση των αιτίων της εγκληματικότητας και την αποκατάσταση του αυτοσεβασμού στους παραβάτες, μέσω αποτελεσματικών προγραμμάτων που οικοδομούν το ήθος.