ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΕΝΑΣ ΦΑΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Σαηεντολόγοι και προσκαλεσμένοι τους από 31 χώρες συγκεντρώθηκαν στις 13 Ιανουαρίου 2007 για να αποκαλύψουν τη νέα εκπληκτική Εκκλησία της Σαηεντολογίας στο Βερολίνο. Πρόκειται για ένα ορόσημο στην αρχιτεκτονική της πόλης και βρίσκεται στην περιοχή του Σαρλότενμπουργκ, στη συμβολή των οδών Ότο-Σουρ-Άλε και Κάουερ. Είναι ένα εξαόροφο κτήριο από ατσάλι και γυαλί και διαθέτει κέντρο ενημέρωσης του κοινού –στο οποίο χρησιμοποιούνται εκτεταμένα οπτικοακουστικά συστήματα– σχετικά με τα πιστεύω και τις πρακτικές της Σαηεντολογίας, τον ιδρυτή της, τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και τα μη θρησκευτικά κοινωνικά προγράμματα της Εκκλησίας για την καταπολέμιση της χρήσης ναρκωτικών, της αμάθειας, της εγκληματικότητας και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Περισσότεροι από 5.000 Σαηεντολόγοι και προσκεκλημένοι, καθώς και τοπικοί αξιωματούχοι, παρακολούθησαν την εκδήλωση. Στους επίτιμους προσκεκλημένους περιλαμβάνονταν κυρίως θρησκειολόγοι όπως ο καθηγητής Γιούργκεν Ρέντχαρντ του Πανεπιστημίου Γιένσεν, ο Δρ. Ουμπέρτους Μίναρεκ, πρώην πρύτανης Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης και γνωστός υπέρμαχος των θρησκευτικών δικαιωμάτων και ο κ. Άλμογκ Μπέρστιν, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ανεξιθρησκίας.

Όταν κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων, όλοι ομόφωνα διακήρυξαν την έλευση μιας νέας εποχής για την ελευθερία στη θέση που προηγουμένως κατείχε η μισαλλοδοξία.