ΑΜΒΟΥΡΓΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Στις 21 Ιανουαρίου 2012, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Αμβούργου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στην πόλη αυτή σε μία τελετή εγκαινίων που παρακολούθησαν 1.500 Σαηεντολόγοι, προσκεκλημένοι και επίσημοι. Τα εγκαίνια σηματοδότησαν την κορύφωση της μεταμόρφωσης της επταόροφης Εκκλησίας σε μία Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας (Ιδανικό Οργανισμό) για να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες της αυξανόμενης θρησκευτικής κοινότητας των Σαηεντολόγων και της κοινωνίας γενικότερα στο Αμβούργο.

Στις 21 Ιανουαρίου 2012, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Αμβούργου γιόρτασε τα εγκαίνιά της μετά την πλήρη μεταμόρφωση του κτιρίου της οδού Domstrasse 9 στο Altstadt, στο κέντρο του ιστορικού τριγώνου του Αμβούργου.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της, η κυρία Pia Michel, Διευθύντρια της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας του Αμβούργου δήλωσε: "Υπαρχουν περίπου 300 ναοί, τεμένη και εκκλησίες στην πόλη του Αμβούργου. Για πάνω από σαράντα χρόνια, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έχει αποτελέσει μία δυνατή φωνή μέσα στην θρησκευτική κοινότητα. Αλλά τα εγκαίνια αυτής της Εκκλησίας σηματοδοτούν το σημείο - καμπή όπου η φλόγα της θρησκευτικής ελευθερίας σήμερα λάμπει απίστευτα σήμερα για όλους μας, και έτσι θα συνεχίσει." 

Προς τιμήν των εγκαινίων, ο κύριος David Miscavige, Πρόεδρος του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, δήλωσε: "Αυτός ο Ιδανικός Οργανισμός σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Σαηεντολογία στη Γερμανία γιατί, στα αλήθεια, αυτή η Εκκλησία είναιη ίδια η Σαηεντολογία. Αντιπροσωπεύει ένα καθρέπτη του Οργανογράμματος της Σαηεντολογίας και έτσι φιλοξενεί κάθε λειτουργία του που περιλαμβάνεται στην πολιτική που καθιέρωσε ο Ιδρυτής. Σχεδιάστηκε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να παραδώσει όλες τις υπηρεσίες της Σαηεντολογίας με την πλήρη ακρίβεια της τεχνολογίας που θέλησε ο Ιδρυτής μας - από την κάθε Εισαγωγική Υπηρεσία μέχρι την κορυφή της Γέφυρας. Δομήθηκε έτσι ώστε να υλοποιεί το πνεύμα της Σαηεντολογίας, και έτσι παρέχει μία ανοιχτή πόρτα από όπουο καθέναςκαικάθε άνθρωποςμπορεί να ανακαλύψει μόνος του ποιοι είμαστε και τί κάνουμε. Επιτρέψτε μου, επομένως, να απευθύνω ένα καλοσόρισμα σε όλους τους ανθρώπους. Από την ημέρα αυτή και μετά, οι πόρτες μας είναι ανοικτές και η βοήθειά μας είναι δική σας."

Προς απόδειξη της υπόσχεσης αυτής-εργαζόμενοι μαζί σε μία προσπάθεια συνεργασίας και βοήθειας του ενός προς τον άλλον-στην τελετή των εγκαινίων της νέας Εκκλησίας βρίσκονταν και μερικοί από τους πιο διακεκριμένους πολιτειακούς και θρησκευτικούς αρχηγούς. Αυτοί περιελάμβαναν έναν επί μακρώ αγωνιζόμενο, υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον ιδρυτή μιας εξέχουσας ομάδας νεολαίων κατά του εθισμού από τα ναρκωτικά και υπέρ της πρόληψης, έναν υπέρμαχο των θρησκευτικών δικαιωμάτων ιερέα της Ελληνικής Ορθόδοξης κοινότητας και έναν σύμβουλο του μελλοντικού Κέντρου Στοιχειοθέτησης και Απομνημόνευσης του Εθνοσοσιαλισμού της Γερμανίας.

________________

Εξέχουσα θέση στο νέο Ιδανικό Οργανισμό του Αμβούργου κατέχει ένα Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού που καθιστά τους επισκέπτες ικανούς να απαντήσουν με ιδία γνώση στην ερώτηση "Τί είναι η Σαηεντολογία;" Το Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού που καλύπτει ολόκληρο το ισόγειο περιέχει εκθέσεις πολυμέσων που παρουσιάζουν τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές της θρησκείας της Σαηεντολογία καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού επίσης παρέχει μία πλήρη επισκόπηση των πολλών, χρηματοδοτούμενων από την Εκκλησία, ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, που περιλαμβάνουν μία παγκόσμια κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα εξίσου ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση, την πρόληψη των ναρκωτικών αλλά και την καταστολή τους, ένα τεράστιο δίκτυο κέντρων εκμάθησης και αντιμετώπισης του αναλφαβητισμού καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας που αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ομάδα ανακούφισης στον πλανήτη. Τα εκθέματα προσφέρουν περίπου 500 ενημερωτικά και πληροφοριακά φιλμ με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Κέντρο Πληροφόρησης, που είναι ανοικτό από το πρωί έως το βράδυ, καλοσωρίζει τους επισκέπτες σε μία χαλαρή ξενάγηση που μπορεί να ολοκληρωθεί όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν. Σε συνδυασμό με την καφετέρια που το συνοδεύει, το Κέντρο Πληροφόρησης είναι φτιαγμένο για να φιλοξενεί εκατοντάδες ανθρώπους ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων open house της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία έχει επιπλέον σχεδιαστεί για να υπηρετήσει ως τόπος συγκέντρωσης και ανταλλαγής απόψεων για ολόκληρη την κοινωνία. Το Παρεκκλήσι, όπου και θα παραδίδονται όλες οι λειτουργίες και τελετής της Σαηεντολογίας, μπορεί επίσης να μεταμορφωθεί σε χώρο εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων με στόχο τον συντονισμό των ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών εις όφελος του Αμβούργου και των πολιτών του. Ο χώρος είναι πλήρως εξοπλισμένος με εκπληκτικό ηχητικό και οπτικό σύστημα για την παρουσίαση ταινιών και για σεμινάρια. Το Παρεκκλήσι περιλαμβάνει επίσης εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία εορτών και δεξιώσεων.

Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός του Αμβούργου περιλαμβάνει επίσης τεράστιες εγκαταστάσεις για την παροχή Εισαγωγικών Υπηρεσιών για τα νέα μέλη της θρησκείας, περιλαμβανομένων των προγραμματισμένων Σεμιναρίων Διανοητικής και των Σεμιναρίων Προσωπικής Αποδοτικότητας της Σαηεντολογίας καθώς και μίας σειράς Μαθημάτων Βελτίωσης της Ζωής. 

________________

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ του Αμβούργου είναι ο νεότερος από τους δώδεκα Ιδανικούς Οργανισμούς που άνοιξαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι Ιδανικοί Οργανισμοί αποτελούν την υλοποίηση του οράματος του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη θρησκεία. Οι Ιδανικοί Οργανισμοί δεν παρέχουν απλά τις ιδανικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των Σαηεντολόγων στην πνευματική τους άνοδο αλλά και έχουν σχεδιαστεί για να αποτελέσουν την έδρα ολόκληρης της κοινότητας και ένα χώρο συναντήσεων με στόχο τη συνεργασία για την πρόοδο των πολιτών σε όποια θρησκεία και αν ανήκουν.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Το Αμβούργο είναι ο πρώτος Ιδανικός Οργανισμός που άνοιξε το 2012 και ακολουθεί μία σειρά Ιδανικών Οργανισμών έχουν ήδη ανοίξει στα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, περιλαμβανομένου του Βερολίνου στη Γερμανία, της Μόσχας στη Ρωσία, των Βρυξελλών στο Βέλγιο, του Λονδίνου στην Αγγλία, της Μαδρίτης στην Ισπανία και της Ρώμης στην Ιταλία.

Άλλες νέες Εκκλησίες που άνοιξαν επίσης προσφάτως περιλαμβάνουν την Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Πασαντίνα στην Καλιφόρνια, το Ίγκλγουντ, το Σηάτλ στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, την Τάμπα της Φλώριντα και τη Μινεάπολη στη Μινεσότα. Επίσης, το Κεμπέκ του Καναδά, το Μεξικό και την Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Πάνω από 15 νέοι Ιδανικοί Οργανισμοί έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν το 2012. 

_________________

Η θρησκεία της Σαηεντολογίας ιδρύθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ Η πρώτη Εκκλησία της Σαηεντολογίας δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ το 1954 και η θρησκεία έχει έκτοτε εξαπλωθεί σε περισσότερες από 10,000 Εκκλησίες, Αποστολές και ομάδες με εκατομμύρια μέλη σε 167 χώρες.