ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Η Πρωτεύουσα της Καλιφόρνια γιόρτασε τα εγκαίνια της Νέας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Σακραμέντο το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου. Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησαν πάνω από 2.500 Σαηεντολόγοι, καλεσμένοι και επίσημοι της πόλης, της πολιτείας και τους κράτους.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τέλεσε τα εγκαίνια της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας του Σακραμέντο.

Το νέο σπίτι της Εκκλησίας, που βρίσκεται μόνο λίγα τετράγωνα μακριά από το Καπιτώλιο είναι ένα από τα αρχιτεκτονικά ορόσημα της πόλης. Αρχικά άνοιξε το 1930 ως το ξενοδοχείο Ραμόνα και σχεδιάστηκε από τον πρώτο αρχιτέκτονα της πολιτείας. Το κτίριο του Σακραμέντο αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα Αναβίωσης του Ισπανικού Αποικιακού στυλ. Η Εκκλησία ανακαίνισε σχολαστικά το κτήριο, αποκαθιστώντας τα αρχικά του χαρακτηριστικά του στην αρχική τους δόξα, όπως τα μαρμαροκονιάματα, τα διακοσμητικά τούβλα, τα πλακακια, τους διακοσμητικούς τόνους σιδήρου και την αρχική επιγραφή. Όλη η ανακαίνιση της Εκκλησίας στο κτήριο αυτό σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε για τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη μέγιστη βιωσιμότητα, βάσει των στάνταρ πιστοποίησης του Συμβουλίου για Πράσινα Κτήρια και Ενεργειακού και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού (LEED).

Η τελετή των εγκαινίων της νέας Εκκλησίας σηματοδοτήθηκε από τη παρουσία του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Προέδρου του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικού ηγέτη της θρησκείας της Σαηεντολογίας, που ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση.

Επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα αυτής της καινούριας Εκκλησίας, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, είπε: «τα εγκαίνια αυτής της καινούριας Εκκλησίας σηματοδοτούν έναν όρκο για ιερό καθήκον. Είναι ένας όρκος για να εκμεταλλευτούμε πλήρως όλα όσα βρίσκονται μέσα σε αυτούς τους τοίχους για λογαριασμό αυτής της πόλης. Είναι ένας όρκος να φτιάξουμε ένα κόσμο για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι. Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη ως Σαηεντολόγοι. Και ναι, είναι μια ευθύνη που αναλαμβάνουμε με τη θελησή μας».

Στα εγκαίνια του Σακραμέντο επίσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος του Σακραμέντο Kevin Johnson, ο πρόεδρος του Αστικού Συνδέσμου στο Ευρύτερο Σακραμέντο David DeLuz, ο πρόεδρος του Διαθρησκειακού Συμβουλίου του Ευρύτερου Σακραμέντο Jon Fish, το μέλος του Κοινοβουλίου της Πολιτείας της Καλιφόρνια Mike Gatto, και ο πρόεδρος και ιδρυτής του Διεθνούς Θρησκευτικού Συμβουλίου, Επίσκοπος Ron Allen.

Στον χαιρετισμό του, Ο Δήμαρχος Kevin Johnson καλωσόρισε και αναγνώρισε την Εκκλησία για τη δέσμευσή της στην πόλη: «Το Σακραμέντο είναι η πιο πολυποίκιλη πόλη στη χώρα και η εκκλησία σας μαζι με αυτό που εσείς κάνετε είναι πολυποίκιλο. Αυτό το κτίριο εδώ δεν ειναι απλώς ένα κτίριο για σας – έιναι ένα κτίριο για την κοινότητα.Είναι ένα κτίριο που μας βοηθάει να αναζωγονήσουμε αυτή την κεντρική περιοχή. Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας ήρθε σε μας και είπε: «Κοιτάχτε, θέλουμε να σας βοηθήσουμε. Θέλουμε να πάρουμε ένα ιστορικό κτίριο και να το διαφυλάξουμε και να το ανακαινίσουμε έτσι ώστε να το κάνουμε μια βιτρίνα για αυτή τη χαμηλότονη περιοχη. Στ' αλήθεια θέλαμε να μεταμορφώσουμε το Σακραμέντο στην πρασινότερη περιοχή της πόλης και σ’ένα επίκεντρο καθαρής τεχνολογίας και εσεις μας βοηθάτε να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα. Έχετε κάνει το μερίδιό σας».

Το μέλος του Κοινοβουλίου της Πολιτείας της Καλιφόρνια, Mike Gatto, σχολίασε το έργο της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας του Σακραμέντο και της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την προστασία των παιδιών από τα ψυχοφάρμακα: «Αυτά τα παιδιά μπορεί να μην έχουν ποτέ την ευκαιρία να βρουν τον εαυτό τους πριν τους χορηγήσουν ένα φάρμακο.Μπορεί να μη μάθουν ποτέ τι σημαίνει να νιώθουν το δικό τους αγνό συναίσθημα στην καρδιά τους και τη δική τους σκέψη στο μυαλό τους. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσω να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βλέπω ότι ο κάθε γονιός ή κηδεμόνας ακούει τη φωνή σας και ξανακερδίζουν τη δύναμή τους έτσι ώστε να δράσουν για το καλό όλων των παιδιών της Καλιφόρνια».

Ο πρόεδρος του Διαθρησκειακού Συμβουλίου του Ευρύτερου Σακραμέντο Jon Fish αναγνώρισε την αποτελεσματική συνεισφορά στη κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών προγραμμάτων που αξιοποιήθηκαν απο το βιβλίο του Λ.Ρον. ΧάμπαρντΟ Δρόμος προς την Ευτυχία: “Δεν μπορώ να σας πω πόσο αναζωγονητικό είναι να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι καθημερινά εκεί έξω -οι Σαηεντολόγοι- που ασχολούνται με τις ηθικές αξίες και πραγματικά ξέρουν τι κάνουν. Γι’αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα, καλωσορίζουμε τα μέλη τις Εκκλησίας της Σαηεντολογίας. Ξέρουμε οτι αυτό είναι πάντα ένας χώρος φιλίας απέναντι σε εμάς και σε άλλους. Θα υπάρχει πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση και ένα απλωμένο χέρι.

Τονίζοντας τη συνεισφορά της Εκκλησίας στην εκπαίδευση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Πρόεδρος του Αστικού Συνδέσμου του Ευρύτερου Σακραμέντο, David Deluz είπε: «Μαθαίνεται στους ανθρώπους τα δικαιώματά τους και έτσι χτίζεται τις επόμενες γενιές που θα στηριχτούν σε αυτό και θα προστατέψουν αυτά τα δικαιώματα για όλους, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκείας. Εδώ στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια, έχουμε τις ρίζες μας από παντού... Χρειάζεται να το γαλουχήσουμε αυτό, που είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε. Γιατί αυτή είναι μια Εκκλησία, όχι απλά ανοιχτή σε όλους αλλά δίνεται κιόλας σε όλους απλόχερα τα εργαλέια τα οποία διαθέτετε. Γι' αυτό το λόγο η Εκκλησία είναι τόσο δώρο στο Σακραμέντο όσο και για τους ενορίτες σας.

Μνημονεύωντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εκκλησίας Διεθνώς, ο Διεθνής ιδρυτής και πρόεδρος τoυ Συνασπισμού Πίστεως Bishop Ron Allen είπε: "Έλεγα πάντα 'έτσι είναι η Καλιφόρνια, έτσι είναι το έθνος’ Καθαρίζοντας τη πρωτεύουσα και καλύπτοντάς τη με τα υλικά για την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά θα δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα τόσο μεγάλο που θα φτάσει σε όλη την Αμερική. Αυτό το πρόγραμμα έιναι η απάντηση στην παγκόσμια επιδημία.  Θέλω να είναι υποχρεωτικό για τους μαθητές σε όλη την Αμερική ώστε να κάνουν το πρόγραμμα για την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά".

_________________

Η νέα Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας στο Σακραµέντο αποτελείται από εφτά ορόφους και καλύπτει 5.400 τετραγωνικά μέτρα. Εκτός από το κεντρικό παρεκκλήσι για όλες τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις, Κυριακάτικες Λειτουργίες και θρησκευτικές τελετές, η Εκκλησία επίσης περιλαμβάνει πολλές αίθουσες σεμιναρίων και αίθουσες διδασκαλίας, εκτός από τους δεκάδες χώρους για το ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση) της Σαηεντολογίας.

Ολόκληρο το ισόγειο έχει δεσμευτεί για εισαγωγικές υπηρεσίες, το καλωσόρισμα των επισκεπτών και όσους θέλουν να μάθουν για τη Σαηεντολογία για τον εαυτό τους. Περιλαμβάνει επίσης ένα εκτεταμένο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού, παρέχοντας μια πλήρη εισαγωγή για τα πιστεύω και τις πρακτικές της θρησκείας της Σαηεντολογίας, καθώς και τη ζωή και κληρονομία του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού επιπλέον παρέχει μία πλήρη επισκόπηση των χρηματοδοτούμενων από την Εκκλησία ανθρωπιστικών προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν μία παγκόσμια κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα ευρύ πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την πρόληψη αλλά και την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, ένα τεράστιο δίκτυο εκπαιδευτικών κέντρων, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας που αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα ανακούφισης στον πλανήτη. Συνολικά, τα πάνελ πολυμέσων στο Κέντρο Πληροφοριών προσφέρουν περίπου 500 ενημερωτικά φιλμ με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Κέντρο είναι ανοικτό από το πρωί έως το βράδυ και καλοσωρίζει τους επισκέπτες για μία χαλαρή ξενάγηση, ενώ μπορούν να επιστρέψουν όποτε επιθυμούν.

_________________

Η Εκκλησία της Σαηεντολογία στο Σακραµέντο είναι ο δεύτερος Ιδανικός Οργανισμός που ανοίγει το 2012, μετά την Εκκλησία της Σαηεντολογίας στο Αμβούργο, της Γερμανίας στις 21 Ιανουαρίου 2012.

Οι Ιδανικοί Οργανισμοί αποτελούν την υλοποίηση του οράματος του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη θρησκεία.Οι Ιδανικοί Οργανισμοί δεν παρέχουν απλά τις ιδανικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των Σαηεντολόγων στην άνοδό τους σε υψηλότερα επίπεδα πνευματικής επίγνωσης και ελευθερίας, αλλά έχουν σχεδιαστεί και για να αποτελέσουν την έδρα ολόκληρης της κοινότητας κι ένα χώρο συνάντησης μιας συλλογικής προσπάθειας με στόχο την πρόοδο των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκείας.

Άλλες νέες Εκκλησίες που άνοιξαν πρόσφατα περιλαμβάνουν την πόλη της Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Πασαντίνα και το Ίγκλγουντ στην Καλιφόρνια, το Σηάτλ στην Ουάσιγκτον, την Τάμπα στην Φλόριντα, τη Μινεάπολη στη Μινεσότα, καθώς και το Κεμπέκ στον Καναδά, την πόλη του Μεξικό και την Μελβούρνη στην Αυστραλία.

Πάνω από 15 νέοι Ιδανικοί Οργανισμοί έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν το 2012.

Για μια πλήρη λίστα των νέων Εκκλησιών της Σαηεντολογίας, επισκεφτείτε το Scientology.org..

_________________

Η θρησκεία της Σαηεντολογίας ιδρύθηκε από τον συγγραφέα και φιλόσοφο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Η πρώτη Εκκλησία της Σαηεντολογίας δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ το 1954 και η θρησκεία έχει έκτοτε εξαπλωθεί σε περισσότερες από 10.000 Εκκλησίες, Αποστολές και ομάδες με εκατομμύρια μέλη σε 167 χώρες.

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιδρυτή της Διανοητικής & της Σαηεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, επισκεφτείτε το L. Ron Hubbard.org.
  • Για περισσότερες πληροφορίες για τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και Εκκλησιαστικό Ηγέτη της Θρησκείας της Σαηεντολογίας, Ντέιβιντ Μισκάβιτς, επισκεφτείτε το Scientology.org/David Miscavige