ΑΤΛΑΝΤΑ, ΤΖΟΡΤΖΙΑ

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΛΑΜΠΕΙ ΚΑΘΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΣΤΗΝ ΤΖΟΡΤΖΙΑ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Με τη δέσμευση να καταπολεμήσουμε τα ναρκωτικά, το έγκλημα και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλωσορίζουμε την πνευματική τεχνολογία της Εκκλησίας με τη φιλοξενία του Νότου.

Η Ατλάντα, σαν τον φοίνικα που ξαναγεννιέται, είναι μια πόλη με εκπληκτικές επιτυχίες. Η πόλη μάς προαναγγέλλει «ναι, μπορούμε να το κάνουμε» στις 2 Απριλίου 2016, με τα εγκαίνια της Ιδανικής Εκκλησίας της Scientology.

Ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς, εκκλησιαστικός ηγέτης της Scientology και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας (RTC), δήλωσε: «Εδώ είναι η Scientology για έναν νέο αμερικανικό νότο. Μετά απ’ αυτό, η κορδέλα πέφτει για την Ατλάντα κι αυτή ανεβαίνει. Και αν ρωτήσει κανείς προς τα πού ανεβαίνει η Ατλάντα, μπορείτε στ’ αλήθεια να πείτε ότι ανεβαίνει ψηλά προς την αιωνιότητα!».

Χάρη στο όραμα και στην ηγεσία του κ. Μισκάβιτς, η Εκκλησία της Scientology έχει εγκαινιάσει περισσότερες από 50 Ιδανικές Εκκλησίες, από το Λος Άντζελες έως την Τάμπα, από το Λονδίνο έως το Μιλάνο, από το Γιοχάνεσμπουργκ έως το Τόκιο και από τη Μόσχα έως το Καοσιούνγκ. Τα εγκαίνια αυτά έχουν λειτουργήσει ως έναυσμα για την παγκόσμια εξάπλωση της θρησκείας, η οποία είναι μεγαλύτερη κατά την τελευταία δεκαετία απ’ ό,τι ήταν τα προηγούμενα 50 χρόνια.

«Σήμερα τιμάμε μια ιστορία δημιουργίας ενός Ιδανικού Οργανισμού που ενσαρκώνει το πνεύμα των Ιδανικών Οργανισμών. Μας εμπνέει ακόμα περισσότερο επειδή η πόλη σας είναι μια πόλη διαρκούς έμπνευσης, μια πόλη με χάρη και μαγεία, μια πόλη όπου ακόμα και οι βελανιδιές και οι μανόλιες έχουν ψυχή· και μια πόλη αναμνήσεων που προφητεύει το μέλλον». – Κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

«Σήμερα τιμάμε μια ιστορία δημιουργίας ενός Ιδανικού Οργανισμού που ενσαρκώνει πλήρως το πνεύμα των Ιδανικών Οργανισμών» είπε ο κ. Μισκάβιτς πριν κόψει τη γιγάντια κορδέλα που εγκαινίασε επίσημα την Ιδανική Εκκλησία της Scientology στην Ατλάντα.

«Μας εμπνέει ακόμα περισσότερο» είπε, «επειδή η πόλη σας είναι μια πόλη διαρκούς έμπνευσης, μια πόλη με χάρη και μαγεία, μια πόλη όπου ακόμα και οι βελανιδιές και οι μανόλιες έχουν ψυχή· και μια πόλη αναμνήσεων που, επίσης, προφητεύει το μέλλον».

Στην ομιλία του ο κ. Μισκάβιτς επικαλέστηκε τη μακρόχρονη ιστορία της Τζόρτζια, μιας πολιτείας αιματοβαμμένης στον πόλεμο και το μίσος, αλλά εξίσου τιμημένης από την εξαιρετική αφοσίωση στην απελευθέρωση των ανθρώπων, του νου και των ψυχών. Η Ατλάντα, πρωτεύουσα της Τζόρτζια, εμπορικό κέντρο του νέου Νότου, ξαναγεννήθηκε σαν τον φοίνικα, ανασυστάθηκε πολλές φορές, φθάνοντας σε όλο και μεγαλύτερα ύψη, για να ανυψώσει τους πολίτες της.

Αυτό το μέρος, τις πιο πρόσφατες δεκαετίες, ήταν η γενέτειρα της σταυροφορίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα που μεταμόρφωσε την Αμερική και εξέπληξε τον κόσμο όλο. Εδώ σφυρηλατήθηκε το σύνθημα της Ατλάντα: «Resurgens» [Αναγέννηση], που δηλώνει μια πόλη που στέκεται υπερήφανη, ισχυρή και ελεύθερη, απτόητη από τις αντιξοότητες. Και εδώ δημιουργήθηκε το αγαπημένο ρητό για τους κατοίκους της Ατλάντα: Είναι μια πόλη τόσο πολυάσχολη που δεν έχει χρόνο να ενστερνιστεί το μίσος.

Και εδώ τώρα, το 2016, υπάρχει άλλη μία απόδειξη για τις ελευθερίες που είναι τα φυσικά δικαιώματα όλων των γυναικών και ανδρών: η Ιδανική Εκκλησία της Scientology της Ατλάντα. Η λέξη «ιδανική» τέθηκε ως πρότυπο από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ ώστε κάθε Εκκλησία να αποτελεί την τέλεια έκφραση των αρχών και πρακτικών της θρησκείας.

Η νέα έδρα της Εκκλησίας βρίσκεται στη μητροπολιτική περιοχή της Ατλάντα και στη Σάντι Σπρινγκς, σε ένα ύψωμα με θέα την πολυσύχναστη οδό Ρόσγουελ. Το αρχοντικό με εμβαδόν 4.180 τ.μ. σε αποικιακό στιλ αποπνέει τη «γοητεία του Νότου» και καλωσορίζει όλο τον κόσμο από την Ατλάντα, και όχι μόνο.

Στον εορτασμό των εγκαινίων της Εκκλησίας το παρόν έδωσαν 1.500 Σαηεντολόγοι από την Ατλάντα και Σαηεντολόγοι από την ανατολική ακτογραμμή. Παρευρέθηκαν επίσης εξέχουσες προσωπικότητες από την κοινότητα της Ατλάντα, οι οποίοι καλωσόρισαν την Εκκλησία στο νέο της σπίτι: η Πάμελα Πέρκινς Καρν, Εκτελεστική Συντονίστρια του Παιδικού Διαθρησκευτικού Κινήματος της Ατλάντα, ο κ. Ορλάντο Τζόνσον, Διευθυντής του Κέντρου Κοινοτικής Εκπαίδευσης και Πόρων «Αγάπη», ο Αιδεσιμότατος Δρ Τζέιμς Μίλνερ, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Community Concerns Inc. και η γερουσιαστής της Τζόρτζια, Ντονζέλα Τζέιμς.

Ο Αιδεσιμότατος Μίλνερ, ανακαλώντας, είπε στο πλήθος: «Είχα βρεθεί στην ευχάριστη θέση να παρελάσω μαζί με τον Δρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εδώ, στους δρόμους της Ατλάντα. Πολεμούσαμε ενάντια στην καταπίεση. ...Τα ναρκωτικά σήμερα είναι ο μεγάλος καταπιεστής. Κάνουν τον άνθρωπο να χάσει την ανθρωπιά του». Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Scientology για επιμόρφωση στο θέμα των ναρκωτικών, ο αιδεσιμότατος δήλωσε: «Χρησιμοποιούμε τα υλικά, οι σύμβουλοί μας τα χρησιμοποιούν, και με την εφαρμογή του παγκόσμιου προγράμματος Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, η χρήση ναρκωτικών έχει μειωθεί».

«Η συνεισφορά σας με την εγκαθίδρυση αυτής της Εκκλησίας εδώ είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη επένδυση για μια σταθερή κοινωνία» τόνισε ο Αιδεσιμότατος Μίλνερ.

Ο κ. Τζόνσον του κέντρου «Αγάπη» μίλησε για το έργο του Λ. Ρον Χάμπαρντ, τον Δρόμο προς την Ευτυχία, τον μη θρησκευτικό οδηγό για την ηθική και τα χρηστά ήθη. «Ασχολούμαστε με ναρκομανείς, με εγκληματίες και όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Μιλάμε για ζόρικο κοινό. Όμως, αφότου ένα άτομο παρακολουθήσει μια τάξη του Δρόμου προς την Ευτυχία στο κέντρο μας, φροντίζω αυτό το μήνυμα να μείνει μέσα του».

«Και σήμερα εγκαινιάζουμε έναν μεγαλύτερο σκοπό, μια αποστολή να μεταμορφώσουμε το αύριο προς το καλύτερο» δήλωσε ο κ. Τζόνσον. «Οπότε ας βαδίσουμε μαζί στον δρόμο προς την πραγματική ελευθερία. Κι ας ευχαριστήσουμε τον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το προσχέδιό του για τη ζωή».

Η Πάμελα Καρν του Παιδικού Διαθρησκευτικού Κινήματος έκανε έκκληση διάσωσης της επόμενης γενιάς από το έγκλημα και τα ναρκωτικά. «Πάντα είχα ένα όραμα για τη δουλειά μου, να είμαι σε θέση να καθίσω σ’ ένα τραπέζι με συναδέλφους που μοιράζονται το πάθος για την ανθρωπότητα» είπε. «Κι αυτό είναι κάτι ξεχωριστό στη Scientology – δεν είστε “απομονωμένοι”. Όχι, μεταξύ του αγώνα σας και των βασικών αρχών της Εκκλησίας, πιστεύετε στην οικοδόμηση».

Και η Γερουσιαστής Τζέιμς μίλησε για την απώλεια της αδελφής της που έπεσε στα χέρια της ψυχιατρικής. «Δεν υπήρχε κανείς στο πλευρό μας… μέχρι που ήρθατε εσείς στις αίθουσες της βουλής με την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου.

»Από τότε» είπε η Γερουσιαστής Τζέιμς, «έχουμε συνεργαστεί για να κάνουμε αυτές τις πληροφορίες γνωστές. … Έχουμε εισάγει νομοθεσία για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του και αυτή η νέα Εκκλησία είναι ένα μέρος από όπου μπορούμε να επεκταθούμε και να συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα».

Εν κατακλείδι, συλλογίζεται η Γερουσιαστής Τζέιμς: «Για να μιλήσουμε για τη σημασία αυτής της ημέρας, πρέπει να πούμε κάτι γι’ αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο – τον κ. Λ. Ρον Χάμπαρντ. Ήταν πριν από τον καιρό του, ήταν κατά τη διάρκεια του καιρού του και είναι ακόμα πιο επίκαιρος στον καιρό μας. Έτσι, στο όνομά του, και με αυτά τα μεγαλειώδη εγκαίνια σήμερα, είθε η Τζόρτζια να μην είναι ποτέ ξανά η ίδια».


Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός της Ατλάντα προσφέρει στους επισκέπτες μια εισαγωγή στην Dianetics και τη Scientology, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη Πιστεύω και τις πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης προσφέρει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών ανθρωπιστικών προγραμμάτων που χρηματοδοτεί η Scientology. Σ’ αυτά τα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται: η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την αποκατάσταση ατόμων που έπαιρναν ναρκωτικά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα βοήθειας στον κόσμο.

Το παρεκκλήσι στον Ιδανικό Οργανισμό της Ατλάντα προσφέρεται για κάθε είδους συγκέντρωση της Scientology, καθώς και κυριακάτικες λειτουργίες, γάμους, τελετές ονοματοδοσίας και μια πληθώρα εκδηλώσεων για όλη την κοινότητα, οι οποίες είναι ανοιχτές για τα μέλη όλων των δογμάτων. Ο Ιδανικός Οργανισμός περιλαμβάνει και πολλαπλές αίθουσες σεμιναρίων και εκπαίδευσης, πέρα από έναν ολόκληρο όροφο που είναι αφιερωμένος στο ώντιτινγκ της Scientology (πνευματική συμβούλευση).


Με τα εγκαίνια του Οργανισμού της Ατλάντα συνεχίζεται μια αδιάκοπη περίοδος ανάπτυξης της Εκκλησίας κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Ακόμα περισσότερα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μέσα στο υπόλοιπο της χρονιάς σε πολιτιστικά κέντρα στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.