ΣΙΔΝΕΪ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΝΕΟΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΜΠΟΡ ΣΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

3 ΜΑΪ́ΟΥ 2014

Στις 3 Μαΐου, περισσότεροι από 2.500 Σαηεντολόγοι από όλη την Αυστραλία παραβρέθηκαν στη Λεωφόρο Κάστλριγκ για να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του νέου Ιδανικού Οργανισμού της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Χάρμπορ Σίτι (Ιδανικός Oργανισμός).

Ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ταξίδεψε μέχρι το Σίδνεϊ για να τελέσει τα εγκαίνια.

«Υπάρχει μια καινούργια ταμπέλα κάτω από τον ουρανό του Νότου και δείχνει προς ένα μέρος που δεν έχει υπάρξει ξανά – τον Ιδανικό Οργανισμό του Σίδνεϊ. Το γεγονός ότι αυτός ο νέος Ιδανικός Οργανισμός ανοίγει τις πύλες του στον απόηχο αυτού που ονομάζεται ένας εντελώς καινούργιος κόσμος για τη Σαηεντολογία, του προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Επειδή παρόλη τη μεγάλη βοήθεια που έχετε μέχρι αυτή τη στιγμή προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους, τώρα έχετε και τα μέσα για να την προσφέρετε –σε αυτή τη Χρυσή Εποχή μας– για να ανυψώσετε αυτή την πόλη και τη χώρα με την αμέριστη ελευθερία της Σαηεντολογίας». – κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

Το κτίριο του Ιδανικού Οργανισμού, το οποίο βρίσκεται σε μια τοποθεσία πολιτιστικής κληρονομιάς και χτίστηκε αρχικά το 1908, έχει θέα προς το Χάιντ Παρκ και στέκει ανάμεσα στα καλύτερα αξιοθέατα-ορόσημα της πόλης, όπως το Δημαρχείο, το Κτίριο Κουίν Βικτόρια και ο Πύργος του Σίδνεϊ. Έχει αναπαλαιωθεί με λεπτομέρεια, διατηρώντας τα ιστορικά χαρακτηριστικά του, ενώ οι τετράπλευρες κολώνες και οι γυαλιστερές επιφάνειες του κτιρίου στο χρώμα του μπρούτζου κάνουν την εξωτερική όψη του να ξεχωρίζει στη Λεωφόρο Κάστλριγκ.

Το κτίριο ανακαινίστηκε επίσης σύμφωνα με τις προσταγές του 21ου αιώνα και προστέθηκαν ακόμη δύο ορόφοι. Ως ένας Ιδανικός Οργανισμός, το κτίριο τώρα στεγάζει το ολοένα αυξανόμενο πλήθος των ενοριτών αλλά εξυπηρετεί και ως σημείο συγκέντρωσης ατόμων από όλες τις θρησκείες και τους πολιτισμούς που υπάρχουν στη Νέα Νότια Ουαλία.

Στα εγκαίνια του Ιδανικού Οργανισμού ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς είπε στους 2.500 Σαηεντολόγους που ήταν συγκεντρωμένοι: «Υπάρχει μια καινούργια ταμπέλα στον ουρανό του Νότου και αυτή δείχνει σε κάτι που δεν έχει υπάρξει ξανά – τον Ιδανικό Οργανισμό του Σίδνεϊ. Το γεγονός ότι αυτός ο νέος Ιδανικός Οργανισμός ανοίγει τις πύλες του στον απόηχο αυτού που ονομάζεται ένας εντελώς καινούργιος κόσμος για τη Σαηεντολογία, του προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Επειδή παρόλη τη μεγάλη βοήθεια που έχετε μέχρι αυτή τη στιγμή προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους, τώρα έχετε και τα μέσα για να την προσφέρετε –σε αυτή τη Χρυσή Εποχή μας– για να ανυψώσετε αυτή την πόλη και τη χώρα με την αμέριστη ελευθερία της Σαηεντολογίας».

Μεταξύ των επισήμων που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας ήταν και το Μέλος του Κοινοβουλίου, Κα Τζούλι Όουενς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αυστραλία και κάτοχος του Μεταλλίου του Ιππότη της Αυστραλίας, Δρ. Σεβ Οζντόφσκι, η Διευθύντρια Προγραμμάτων Υποστήριξης των Ανηλίκων Παραβατών, Κα Καλίσι Μπέσε, και ο Πρεσβύτερος των Αβοριγίνων Ντουγκουντί, κ. Μπιλ Άλεν.

Η Κα Τζούλι Όουενς, μέλος του Κοινοβουλίου, είπε στην ομιλία της: «Έχουμε μια Αυστραλία πλούσια σε διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς. Και εσείς ανήκετε στο νέο και τολμηρό κομμάτι του 21ου αιώνα. Πραγματικά, βλέποντας το καινούργιο κτίριό σας να λάμπει στο κέντρο της πόλης, πιστεύω ότι ταιριάζετε απόλυτα στη σύγχρονη Αυστραλία μας».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αυστραλία, Δρ. Σεβ Οζντόφσκι, αναγνώρισε το έργο που έχουν κάνει οι Αυστραλοί Σαηεντολόγοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα απαιτούν να βρίσκεται κάποιος σε συνεχή εγρήγορση αλλά και να τα κατανοεί πλήρως προκειμένου να τα προστατεύει. Πρέπει να κατανοείς κάτι για να μπορέσεις να το εφαρμόσεις και μόνο αν κατανοούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούμε να κάνουμε τους άλλους ανθρώπους να τα κατανοήσουν. Αυτός είναι ο λόγος που έχετε αφιερώσει τους εαυτούς σας σε αυτό το πεδίο τα τελευταία 60 χρόνια. Οπότε ας ονομάσουμε αυτόν τον Ιδανικό Οργανισμό ως το κέντρο της εξαιρετικής ανθρωπιστικής εργασίας που προσφέρετε σε όλη την Αυστραλασία».

Η Διευθύντρια Προγραμμάτων για την Υποστήριξη των Νεαρών Παραβατών, Κα Καλίσι Μπέσε, αναγνώρισε όλους τους παρόντες για την κοινωνική τους προσέγγιση: «Κατά τη διάρκεια των ετών που προσφέρουμε βοήθεια, έχουμε συνεργαστεί σε εκδηλώσεις, σε ειδικές ομάδες, σε ανοιχτές συζητήσεις, συναντήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια τα οποία εκτείνονται σε όλα τα κοινωνικά προγράμματα που διαθέτετε. Οι ζωές των ανθρώπων που προσεγγίζουμε αλλάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πραγματικά, οι ιστορίες τους ποικίλουν αλλά το θέμα είναι κοινό. Είναι ευγνώμονες που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν όταν βρίσκονταν σε ανάγκη – και ακόμη μια ζωή σώθηκε».

Ο Πρεσβύτερος των Αβοριγίνων Ντουγκουντί, κ. Μπιλ Άλεν, μίλησε για την εμπειρία που είχε δουλεύοντας μαζί με την Εκκλησία: «Γνωριστήκαμε αρχικά το 2008. Έμεινα έκπληκτος από τη φιλία που μου προσφέρθηκε και από το πόσο καλά εργάζονταν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Παραβρέθηκα σε μια σύνοδο κορυφής μαζί σας και ήμασταν όλοι μαζί: μέλη της φυλής Μάορι, Αβορίγινες και Σαηεντολόγοι. Ήμασταν αχώριστοι, και εσείς ήσασταν αυτοί που συνεισέφεραν στη συμφωνία και επέδειξαν σεβασμό και στους δύο παραδοσιακούς πολιτισμούς μας. Και γι’ αυτό έχετε κερδίσει τον ειλικρινέστερο σεβασμό μου».

_________________

Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός στο Χάρμπορ Σίτι παρέχει σε όλους τους επισκέπτες μια εισαγωγή στη Διανοητική και τη Σαηεντολογία, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες του, περιλαμβάνοντας πάνω από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη πιστεύω και πρακτικές της θρησκείας της Σαηεντολογίας, καθώς και τη ζωή και το κληροδότημα του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού παρέχει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών, χρηματοδοτούμενων από την Εκκλησία, ανθρωπιστικών προγραμμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα εξίσου ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την αποκατάσταση ατόμων που έπαιρναν ναρκωτικά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα η οποία προσφέρει ανακούφιση στον κόσμο. Το κέντρο είναι ανοικτό από το πρωί ως το βράδυ για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν με την άνεσή τους και να επιστρέψουν όσο συχνά επιθυμούν.

Το Παρεκκλήσι της Εκκλησίας προσφέρεται για κάθε είδους συγκέντρωση της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας, καθώς και για εκδηλώσεις όλης της κοινότητας, ανοιχτές στα μέλη όλων των δογμάτων. Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός περιλαμβάνει πολλαπλές αίθουσες σεμιναρίων και εκπαίδευσης, επιπρόσθετα με έναν ολόκληρο όροφο που είναι αφιερωμένος στο ώντιτινγκ της Σαηεντολογίας (πνευματική συμβούλευση).

_________________

Τα εγκαίνια είναι η συνέχεια μιας επικής εξάπλωσης της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Πράγματι, το τελευταίο εξάμηνο είδαμε: