ΡΩΜΗ, ΙΤΑΛΙΑ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ

24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Στις 24 Οκτωβρίου 2009, η νέα Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Ρώμης άνοιξε στο Κασαλότι ντι Μποτσέα, περιφέρεια της Αιώνιας Πόλης. Περισσότεροι από 6.000 Σαηεντολόγοι και οι προσκεκλημένοι τους, ήρθαν από όλη την Ιταλία και άλλα μέρη για να γιορτάσουν την τελετή εγκαινίων αυτής της υπέροχης νέας Εκκλησίας 6.500 τ.μ. που βρίσκεται σε ένα πάρκο 110 στρεμμάτων.

Η νέα Εκκλησία σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εξάπλωση που έγινε μέχρι σήμερα για τη Σαηεντολογία, στα 30 χρόνια ιστορίας της στην Ιταλία, και θα εξυπηρετεί ενορίτες της Κεντρικής Ιταλίας και άλλων περιοχών της Μεσογείου.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τέλεσε τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας της Ρώμης.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, καλωσόρισε τους ενορίτες στο νέο τους σπίτι στο ιστορικό σταυροδρόμι του δυτικού πολιτισμού. Ενώ η παρουσία του υποδηλώνει τη σπουδαιότητα και τη σημασία αυτής της Εκκλησίας, ο κ. Μισκάβιτς μίλησε για αυτό που ενέπνευσε κάθε Σαηεντολόγο να κάνει αυτή τη νέα Εκκλησία πραγματικότητα:

«Πώς μπορεί κανείς να μιλήσει για ιστορία χωρίς να αναφερθεί στη Ρώμη; Αυτή η Πόλη του Θεού, η Πόλη του Ανθρώπου, το κέντρο του δυτικού κόσμου για τουλάχιστον χίλια έτη – αν ποτέ κάποιο μέρος προοριζόταν να αποκτήσει μια Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας, αυτό το μέρος είναι η Ρώμη. Γιατί ποιος είναι καλύτερος χώρος για να δείξει κανείς τι μπορεί η Σαηεντολογία να κάνει, αν όχι αυτή η πανάρχαια θρησκευτική αυτοκρατορική πόλη;».

Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην τελετή εγκαινίων της νέας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας ήταν ο κ. Ντίνο Ντε Πασκάλ, Διαχειριστής Καταστροφών του Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας, ο Καθηγητής Σίλβιο Καλζολάρι, της Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Βατικανό της Φλωρεντίας, ο Καθηγητής Λουίτζι Μπερτζάνο, Καθηγητής Κοινωνιολογίας των Θρησκειών του Πανεπιστημίου του Τορίνο και η κα Λάουρα Γκουέρτσιο, Πρόεδρος του Νομικού Συντονισμού Παγκοσμίως.

Η Εκκλησία είναι ένα σύγχρονο κτήριο που έχει υποστεί εξαιρετικές εργασίες ανάπλασης ώστε να στεγάσει όλες τις θρησκευτικές υπηρεσίες της Σαηεντολογίας, τις πολλές κοινωνικές δραστηριότητες και τις εισαγωγικές υπηρεσίες για τους επισκέπτες.

Ένα μεγάλο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού στεγάζει μια μόνιμη έκθεση οπτικοακουστικών παρουσιάσεων, και η οποία περιέχει πάνω από 230 φιλμ που καλύπτουν τις πεποιθήσεις, τις πρακτικές και τις δραστηριότητες της Εκκλησίας. Μαζί με γλαφυρές περιγραφές των αρχών της Σαηεντολογίας και πληροφορίες για τη ζωή και τα επιτεύγματα του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, εδώ βρίσκεται η σαφής παρουσίαση όλων των προγραμμάτων κοινωνικής βελτίωσης υπό την αιγίδα της Εκκλησίας, για την καταπολέμηση της χρήσης ναρκωτικών, του αναλφαβητισμού, της εγκληματικότητας, της ανηθικότητας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κεντρικό σημείο του κτηρίου είναι η αίθουσα 300 θέσεων για τις εκδηλώσεις της Εκκλησίας και της κοινότητας.

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Ρώμης θα συντονίζει τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης της Εκκλησίας, στην κεντρική Ιταλία. Με δύο δεκαετίες εφαρμογή στον τομέα της πρόληψης, το πρόγραμμα, «Πες Όχι στα Ναρκωτικά, Πες Ναι στη Ζωή» παρέχει αποδεδειγμένες, αποτελεσματικές λύσεις σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της κοινωνίας της Ιταλίας.

Στον επίλογο της τελετής εγκαινίων, ο κ. Μισκάβιτς τόνισε τη σπουδαιότητα της κοινωνικής αποστολής της Εκκλησίας και τη ζωτική σημασία του να αναλάβουν οι Σαηεντολόγοι υπευθυνότητα για την κοινότητα στην οποία ζουν:

«Οφείλετε [στη Ρώμη] τις εκστρατείες διάσωσής μας για την εξάλειψη της χρήσης ναρκωτικών, το δώρο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προσφορά βασικής τεχνολογίας για τη ζωή, μέσα από τα διδάγματα του βιβλίου Ο Δρόμος προς την Ευτυχία.

«Οφείλετε σε αυτή την πόλη τα προγράμματά μας για παιδεία και μόρφωση.

»Της οφείλετε ένα πρόγραμμα κοινωνικής αναμόρφωσης των τροφίμων με βάση όχι την επιβολή τιμωρίας, αλλά την αποκατάσταση του αυτοσεβασμού.

»Χρωστάτε σε κάθε εξαρτημένο μια ζωή ελεύθερη από τα ναρκωτικά και σε κάθε χαμένη και απελπισμένη ψυχή την ευκαιρία να ανακαλύψει ότι Κάτι Μπορεί να Γίνει γι’ Αυτό.

»Αλλά περισσότερο από όλα, χρωστάτε σε κάθε πολίτη της Ρώμης, την ευκαιρία να ανακαλύψει τη Διανοητική και τη Σαηεντολογία».