ΜΙΛΑΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ

ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν στη μέκκα του πολιτισμού και της μόδας της Ιταλίας, η οποία φιλοξενεί τώρα τον μεγαλύτερο Ιδανικό Οργανισμό της Σαηεντολογίας στον πλανήτη.

Μια ακόμη ιστορική επιτυχία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς απαράμιλλης προόδου για τη θρησκεία της Σαηεντολογίας, στη διάρκεια της οποίας ο πιο πρόσφατος Ιδανικός Οργανισμός άνοιξε τις πύλες του στο Μιλάνο της Ιταλίας, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Ένα ενθουσιώδες κοινό από περίπου 8.000 Ιταλούς Σαηεντολόγους, προσκεκλημένους και επιφανείς προσωπικότητες, συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια μιας Ιδανικής Εκκλησίας μοναδικού κύρους και μεγαλοπρέπειας στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της μόδας και του εκλεπτυσμένου στιλ.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής μόλις ανέβηκε στη σκηνή, από τους χιλιάδες Σαηεντολόγους και προσκεκλημένους που παρευρίσκονταν στα εγκαίνια της νέας Ιδανικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Μιλάνο.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, τέλεσε τα εγκαίνια του Ιδανικού Οργανισμού του Μιλάνου. Πέταξε κατευθείαν στο Μιλάνο από το Ηνωμένο Βασίλειο αφού τέλεσε τα εγκαίνια του Ιδανικού Οργανισμού του Σαιντ Χιλ στις 18 Οκτωβρίου και παρέστη στην 31η επέτειο της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων (IAS) στις 23 Οκτωβρίου.

«Είναι υπέρτατη τιμή για ’μένα να βρίσκομαι εδώ μαζί σας αυτή την ημέρα, η σπουδαιότητα της οποίας ξεπερνά τη σπουδαιότητα όλων των προηγούμενων ημερών. Γιατί, εάν υπήρξε ποτέ μια πόλη η οποία προοριζόταν να είναι η έδρα ενός Ιδανικού Οργανισμού, αυτή τότε είναι το Μιλάνο σας. Αυτή η πόλη που συνδυάζει το μεγαλείο από την παλαιά εποχή και το όραμα μιας νέας εποχής. Αυτή η πόλη της δόξας και των σημαντικών ανθρώπων. Αυτή η πόλη, όπου η ενέργεια ξεχύνεται από τους δρόμους της και η δημιουργικότητα βγαίνει από την ψυχή της. Αυτή η αυθεντική “Ιδανική Πόλη”. Πράγματι, σήμερα γιορτάζουμε έναν Ιδανικό Οργανισμό όσο κανέναν άλλο. Και, κατά συνέπεια, τιμούμε έναν Οργανισμό που ενσαρκώνει το ρητό του Λ. Ρον Χάμπαρντ: “Ο Ήλιος δεν δύει ποτέ στη Σαηεντολογία”. Έτσι, αφιερώνω αυτό το κτίριο σε ένα μέλλον το οποίο θα κοσμείται από μια αναγέννηση που αφορά τη Σαηεντολογία: την αναγέννηση της αιώνιας ζωής».

Ο μεγαλύτερος Ιδανικός Οργανισμός της Σαηεντολογίας στον κόσμο, η καλαίσθητη και σύγχρονη Ιδανική Εκκλησία του Μιλάνου, έχει συνολική επιφάνεια πάνω από 9.500 τετραγωνικά μέτρα μέσα σε 6 στρέμματα γης και περιστοιχίζεται από ένα προαύλιο με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Η περίφημη αυτή νέα Εκκλησία βρίσκεται στη Λεωφόρο Φούλβιο Τέστι και έχει θέα το Βόρειο Πάρκο που είναι το πιο αγαπημένο πάρκο στο Μιλάνο. Ολόκληρη η μονάδα καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και βρίσκεται στο ταχέως αναπτυσσόμενο διαμέρισμα της Μπικόκα.

Σε αυτή την εκδήλωση ορόσημο του Σαββάτου, μαζί με τους ενορίτες της Σαηεντολογίας, υπήρχαν αρκετοί Ιταλοί ηγέτες που έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με την Εκκλησία προκειμένου να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Στο βήμα του ομιλητή ανέβηκαν για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους ο κ. Τζιανφράνκο Τούτσι, Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης του Μιλάνου, ο κ. Μαρτσέλο Αρένα, Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας για τις Αθλητικές Δραστηριότητες, ο κ. Κάρλο Προσέρπιο, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εμπορικών Συλλόγων στο βόρειο Μιλάνο, ο κ. Γκελέκ Γιακάρ, Πρόεδρος του Κέντρου Μάνταλα για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Θιβέτ και ο κ. Φάμπιο Μπεργκόμι από το Εκτελεστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για τη Μητροπολιτική πόλη του Μιλάνου.

Ο κ. Τούτσι καλωσόρισε την Εκκλησία στις νέες της εγκαταστάσεις: «Η ύπαρξη μιας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας σε ένα κτίριο τόσο μεγάλων διαστάσεων στην περιοχή μας συνδυάζει όχι μόνο τις πολλές πλευρές της κοινωνικής και πολιτιστικής μας πραγματικότητας, αλλά εξυπηρετεί ως ένα σημείο πνευματικής αναφοράς καθώς και ως ένα σημείο συνάντησης για όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν μέσα σ’ αυτή. Και γι’ αυτό, σας προσφέρω τη διαρκή υποστήριξή μου και τις ευχαριστίες μου».

Ο κ. Αρένα μίλησε για τη συνεργασία του με την Εκκλησία, όσον αφορά τη διεύρυνση της ζωτικής σημασίας της εκπαίδευσης σχετικά με τα ναρκωτικά, σε ολόκληρη την πόλη: «Η καμπάνια της Εκκλησίας σας “Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά” με οδήγησε να αποκτήσω πολύ μεγάλο σεβασμό για τους Σαηεντολόγους. Αυτό που κάνετε είναι αξιοθαύμαστο. Και η συνένωση ανάμεσα στις θεσμικές και τις εθελοντικές δυνάμεις είναι αυτό που θα φέρει μια πραγματική βελτίωση στην κοινωνία. Σε αυτό το πνεύμα, θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να χρησιμοποιώ το αμφιθέατρό σας για τα μελλοντικά μου συνέδρια και τις μελλοντικές εκδηλώσεις για τα Τοπικά Σώματα Ασφαλείας. Ελπίζω να μη σας πειράζει αν ερχόμαστε εδώ όλη την ώρα!».

Ο επόμενος που ανέβηκε στη σκηνή ήταν ο κ. Γιακάρ, ο οποίος τόνισε την επίδραση του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ στη γενική ανοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό: «Τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ τα έχουν διατηρήσει, τα έχουν διαβάσει και τα έχουν ακούσει εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για αυτά που έκανε· για τη σοφία του. Τα λόγια του έχουν αφήσει ένα αποτύπωμα στην ψυχή πάρα πολλών ανθρώπων που τον γνώρισαν. Όσον αφορά εμένα, μπορώ μόνο να τον ευχαριστήσω για το ότι ενέπνευσε τους Σαηεντολόγους και με αυτόν τον τρόπο πυροδότησε ένα διεθνές κίνημα για να εμπνεύσει σεβασμό προς κάθε ζωντανό ον, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Προσέρπιο στο πρόσωπο των μελών της Εκκλησίας του Μιλάνου βρήκε ανθρώπους με χαρακτήρα οι οποίοι μοιράζονται το όραμά του για την κοινωνία και δεσμεύονται να προσφέρουν την απαραίτητη εργασία ώστε να την ολοκληρώσουν: «Σε αυτή τη νέα Εκκλησία, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία προς το καλύτερο. Άνθρωποι που κάνουν αποτελεσματικές κινήσεις για να σταματήσουν τη χρήση των ναρκωτικών και να αποκαταστήσουν εκείνες τις ηθικές αξίες που ο καθένας μας αναγνωρίζει ως αληθινές και σημαντικές. Ως τέτοιοι άνθρωποι, ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να με βοηθάτε να δημιουργήσουμε μια ιδανική περιοχή σε αυτή την περιοχή του Μιλάνου: μια περιοχή όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζουν δείχνοντας σεβασμό ο ένας στον άλλο, βοηθώντας ο ένας τον άλλο και να ευημερούν. Επομένως, σας ευχαριστώ γι’ αυτά που έχετε κάνει και γι’ αυτά που πρόκειται να κάνετε».

Τέλος, ο κ. Μπεργκόμι μίλησε για την εργασία των Εθελοντών Προστασίας Πολιτών από την Κοινότητα της Σαηεντολογίας: Σαηεντολόγους Εθελοντές Λειτουργούς οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ανταποκρίνονται σε περιπτώσεις καταστροφών στις κοινότητές τους: «Όταν ο ποταμός Σεβέζο πλημμύρισε τον προηγούμενο Νοέμβριο, ανταποκριθήκατε αμέσως μόλις σας ειδοποίησαν και φτάσατε επιτόπου στο μέσο της νύχτας. Επιπλέον, ανταποκριθήκατε με αυτό το πάντοτε λαμπερό πνεύμα του “κάνω οτιδήποτε χρειαστεί για να βοηθήσω τους άλλους”. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για το ότι έχετε δοθεί με πάθος σε αυτό το εθελοντικό κίνημα της πόλης μας! Του Μιλάνου μας!».

Ο Ιδανικός Οργανισμός στο Μιλάνο αντιπροσωπεύει το πιο σημαντικό σύμβολο που αντανακλά με τελειότητα το μεγαλείο της θρυλικής πόλης: ένα εντυπωσιακό παράδειγμα του στιλ και του λόγου ύπαρξης των Οργανισμών της Σαηεντολογίας στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το καλαίσθητο και διαχρονικό μάρμαρο και το σκούρο επεξεργασμένο και γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι, τονισμένο σε όλο του το μήκος με κόκκινο χρώμα, θυμίζουν την εποχή των φημισμένων αυτοκινήτων Ντουκάτι και Φεράρι.

Το κτίριο έχει ένα εστιατόριο που παραδίδει όλα τα γεύματα και μια καφετέρια. Το Παρεκκλήσι στο Μιλάνο είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει σε όλους του Ιδανικούς Οργανισμούς και προσφέρεται για τις Κυριακάτικες Λειτουργίες και γάμους, καθώς και για μια πληθώρα εκδηλώσεων όλης της κοινότητας, οι οποίες είναι ανοιχτές για τα μέλη όλων των δογμάτων.

Το εκτεταμένο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού του Οργανισμού έχει προθήκες οι οποίες περιλαμβάνουν πάνω από 500 φιλμ που παρουσιάζουν τα Πιστεύω και τις πρακτικές της θρησκείας της Σαηεντολογίας, καθώς και τη ζωή και το κληροδότημα του Ιδρυτή της, του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Ενημέρωσης παρέχει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών ανθρωπιστικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Εκκλησία. Σ’ αυτά τα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται: η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την αποκατάσταση ατόμων που έπαιρναν ναρκωτικά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα στον κόσμο, η οποία προσφέρει ανακούφιση στους ανθρώπους.

Ο Ιδανικός Οργανισμός στο Μιλάνο περιλαμβάνει πολλές αίθουσες σεμιναρίων και αίθουσες μελέτης, πέρα από έναν ολόκληρο όροφο που είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στο ώντιτινγκ της Σαηεντολογίας (πνευματική συμβούλευση).


Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έχει σημειώσει μεγαλύτερη εξάπλωση κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας απ’ όσο στο σύνολο των προηγούμενων 50 ετών, ενώ οι πρώτοι 10 μήνες του 2015 σηματοδοτήθηκαν από ιστορικά επιτεύγματα για τη θρησκεία και τα ανθρωπιστικά προγράμματά της, τα οποία περιλαμβάνουν τα εξής:

Ακόμη περισσότερα εγκαίνια Οργανισμών είναι σχεδιασμένα για την Αυστραλία, την Αφρική, την Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική μέσα στη χρονιά.