ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΠΥΛΗ» (ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ)

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

Στις 29 Νοεμβρίου 2003, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, άνοιξε επίσημα τις πόρτες της νέας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας του Σαν Φρανσίσκο. Απευθυνόμενος σε 2.500 Σαηεντολόγους και προσκεκλημένους, ο κ. Μισκάβιτς εγκαινίασε το ανακαινισμένο πλέον παλαιό κτήριο της Τρανσαμέρικα, στην καρδιά του Σαν Φρανσίσκο, σε μια νέα εποχή πνευματικής δραστηριότητας.

Ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο Γουίλι Μπράουν, ήταν στην τελετή και παρουσίασε μια διακήρυξη για την Εκκλησία επαινώντας την «για τις προσπάθειές της στο να καταστήσει την περιοχή γύρω από το Σαν Φρανσίσκο ένα καλύτερο μέρος για άτομα όλων των φυλών, χρωμάτων, θρησκειών και κοινωνικών στρωμάτων».

Ανάμεσα στους διακεκριμένους καλεσμένους ήταν ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο Γουίλι Μπράουν, ο οποίος παρουσίασε μια διακήρυξη για την Εκκλησία επαινώντας την «για τις προσπάθειές της στο να καταστήσει την περιοχή γύρω από το Σαν Φρανσίσκο ένα καλύτερο μέρος για άτομα όλων των φυλών, χρωμάτων, θρησκειών και κοινωνικών στρωμάτων».

Η διακήρυξη αναγνωρίζει επίσης τη δέσμευση της Εκκλησίας για την «πνευματική και πολιτιστική υγεία και την πολυμορφία της κάθε γειτονιάς της οποίας αποτελεί μέρος».

Ο κ. Μισκάβιτς προέτρεψε τους Σαηεντολόγους του Σαν Φρανσίσκο να φέρουν τη Σαηεντολογία και τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε όλους τους ανθρώπους της πόλης τους:

«Εδώ είναι ο Κεντρικός Οργανισμός από τον οποίο μπορείτε να παρέχετε όλα τα προγράμματά μας, όλη την τεχνολογία μας, κυριολεκτικά παντού. Και με αυτό εννοώ ότι μπορείτε να δημιουργήσετε εκπαιδευτικά προγράμματα για να βοηθήσετε όλες τις γενιές και να δώσετε σε κάθε κοινότητα τις γλωσσικές εκείνες δεξιότητες που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους σε αυτή τη γη των ευκαιριών.

»Μπορείτε να κινητοποιήσετε τις νέες ομάδες που θα φέρουν την τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε όσους εργάζονται με τους άνεργους και τους άστεγους, για να τους δώσουμε όχι μόνο μια νέα ευκαιρία, αλλά μια νέα ζωή.

»Σε κάθε κοινότητα μπορείτε να σχηματίσετε παραρτήματα του Νάρκωνον και να βάλετε ένα τέρμα στον εθισμό στα ναρκωτικά.

»Σε κάθε κέντρο αποκατάστασης και κρατητήρια ανηλίκων μπορείτε να εγκαθιδρύσετε ένα πρόγραμμα Κρίμινον για την αποκατάσταση του αυτοσεβασμού και την επιστροφή εκείνων των ανθρώπων στην κοινωνία ως πολύτιμων πλέον πολιτών.

»Σε κάθε γειτονιά μπορείτε να σχηματίσετε συλλόγους για τον Δρόμο προς την Ευτυχία, που θα μεταδώσουν τις ηθικές αρχές οι οποίες βασίζονται στην κοινή λογική και ομάδες Εθελοντών Λειτουργών για να φροντίζουν τα υπόλοιπα προβλήματα της ζωής.

»Με άλλα λόγια, από εδώ μπορείτε να τα κάνετε όλα. Γι’ αυτό και αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα σπίτι για σας τους Σαηεντολόγους του Σαν Φρανσίσκο.

»Είναι επίσης ένα σπίτι για την ευρύτερη κοινότητα, όπου όλοι οι καλοπροαίρετοι άνδρες και οι γυναίκες είναι ευπρόσδεκτοι, και όπου εμείς δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τον καθέναν τους».