ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΛΟ»

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τέλεσε τα εγκαίνια της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας της Νέας Υόρκης.

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Νέας Υόρκης, ακριβώς δίπλα στην Τάιμς Σκουέαρ, ήταν ένα δώρο από τη Διεθνή Ένωση Σαηεντολόγων για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, σε αναγνώριση του θάρρους και του πνεύματος που επέδειξαν κατά την τραγωδία του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου το 2001.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς έκανε την τελετή εγκαινίων για το κτήριο. Στο βήμα τον συνόδεψαν ο Αντιπρόσωπος του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Τσαρλς Ρέιντζελ, ο Υφυπουργός των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μόρις Στρονγκ, και ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Τάιμ Σκουέαρ, κ. Μπομπ Εσποζίτο.

Στην ομιλία του προς τους 10.000 Σαηεντολόγους και καλεσμένους στα επίσημα εγκαίνια, ο κ. Μισκάβιτς τόνισε τη σπουδαιότητα της νέας Εκκλησίας:

«Καθώς κοιτάζουμε σε όλο τον κόσμο, μπορούμε να μιλήσουμε για διεθνή αναταραχή, για οικονομική αστάθεια, και ναι, για τρομοκρατία. Αλλά φίλοι μου, ας μην δώσουμε βαρύτητα στα προβλήματα. Ας δώσουμε βαρύτητα στις λύσεις. Λύσεις, για καθένα από τα παραπάνω προβλήματα.

»Αυτή η Εκκλησία αντιπροσωπεύει την εργασία και τη βοήθεια που όλοι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε, για να επιτύχουμε το πλήρες μέγεθος των στόχων μας. Εδώ είναι ο Ιδανικός Οργανισμός από τον οποίο μπορείτε να προσφέρετε όλα μας τα προγράμματα, όλη μας την τεχνολογία, κυριολεκτικά παντού.

»Οπότε, αυτό είναι μόνο η αρχή. Και γι’ αυτό λέω ότι σήμερα, είναι η μέρα που ξεκινάει η πραγματική δουλειά. 

»Για αυτό και σημαίνει κάτι περισσότερο από απλώς ένα σπίτι για σας, τους Σαηεντολόγους της Νέας Υόρκης.

»Είναι επίσης ένα σπίτι για την ευρύτερη κοινότητα, όπου όλοι οι καλοπροαίρετοι άνδρες και οι γυναίκες είναι ευπρόσδεκτοι, και στους οποίους εμείς θα αφιερωθούμε για να τους βοηθήσουμε.

«Και επιδεικνύοντας αυτό με τις πράξεις μας, επιβεβαιώνουμε την πεποίθηση μας ότι το μέλλον δεν γνωρίζει όρια. Γιατί αυτό είναι η Νέα Υόρκη, και όταν τη βοηθάτε, βοηθάτε όλο τον κόσμο».