ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Η πρώτη Εκκλησία της Σαηεντολογίας στον κόσμο, συστάθηκε το 1954 και εντάχθηκε στον κατάλογο των Ιδανικών Εκκλησιών της Σαηεντολογίας, στις 24 Απριλίου 2010. Έξι χιλιάδες ενορίτες, καλεσμένοι και αξιωματούχοι του Λος Άντζελες, ήταν παρόντες, καθώς ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τέλεσε τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τέλεσε τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Λος Άντζελες, στις 24 Απριλίου 2010, παρουσία πολιτικών ηγετών της πόλης, της κομητείας και της πολιτείας καθώς και 6.000 Σαηεντολόγων και προσκεκλημένων.

Η τελετή σήμανε την ολοκλήρωση του ανασχεδιασμού και της κατασκευής του 6.000 τ.μ. κτηρίου της Εκκλησίας στη γωνία της λεωφόρου Σάνσετ και της οδού Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το κτήριο είναι τώρα πλήρως αναδιαμορφωμένο ως μια Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας, η οποία δεν εξυπηρετεί μόνο ολόκληρη την κοινότητα, αλλά επίσης εξυπηρετεί ως κέντρο εκπαίδευσης στελεχών και προσωπικού της Εκκλησίας από όλο τον κόσμο.

Περιγράφοντας τη σημασία της περίστασης, ο κ. Μισκάβιτς είπε: «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην παγκόσμια σταυροφορία μας να προσφέρουμε την βοήθειά μας σε πραγματικά οικουμενική κλίμακα, έτσι ώστε μια μέρα να μην υπάρχει έγκλημα, πόλεμος και παράνοια, αλλά ένας κόσμος στον οποίο ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος να ανέλθει σε ανώτερα πνευματικά ύψη».

Περιγράφοντας τη σημασία της πόλης του Λος Άντζελες στους Σαηεντολόγους, ο κ. Μισκάβιτς είπε: «Είναι η πόλη όπου η Εκκλησία της Σαηεντολογίας συστάθηκε για πρώτη φορά το 1954.  Και είναι κάτι παραπάνω από αυτό: είναι η πόλη με τους περισσότερους Σαηεντολόγους στη Γη».

Επίσης, τιμώντας την περίσταση αυτή η κα Κάρεν Μπας, Ομότιμη Πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, είπε: «Ως δημόσια λειτουργός, προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να δώσω φωνή σε αυτούς που δεν μπορούν να ακουστούν, και να διασφαλίσω ότι κανενός ο λόγος δεν θα αγνοηθεί.  Αλλά μέσα από την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενδυναμώνουμε τον καθένα να σηκώσει τη φωνή του και να ακουστεί. Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας, ξέρω ότι έχει βοηθήσει ουσιαστικά, γιατί το Πιστεύω σας είναι ένα οικουµενικό πιστεύω και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους παντού».

Το Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες και υπεύθυνος διατήρησης της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής κ. Πολ Κορέτζ μίλησε για τη θέση της Εκκλησίας στην αναγέννηση του Χόλυγουντ: «Όσοι από εμάς βρίσκονται στην πόλη εδώ και πολύ καιρό, είχαν ένα όνειρο για το Χόλυγουντ:  Για έναν φοίνικα που θα αναγεννιόταν από την τέφρα του μετά από δεκαετίες παρακμής.  Χρειαζόταν να μεταμορφώσουμε το Χόλυγουντ με μια πολιτική αναζωογόνησης της κουλτούρας τέτοια, που θα απλωνόταν έπειτα σε όλο το Λος Άντζελες.  Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι η ουσία της εν λόγω μεταμόρφωσης του Χόλυγουντ.  Διότι, σήμερα υπάρχει ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να γίνει αυτός ο τόπος η πόλη των ονείρων μας, και είναι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας... Με την ανακαίνιση αυτού του ιστορικού κτηρίου, έχετε ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες μας για πώς μπορεί να γίνει το καινούριο Χόλυγουντ».

Παλαιότερα ήταν ένα απλό λειτουργικό κτήριο που συνδέονταν με το κτήριο του Νοσοκομείου των Κέδρων του Λιβάνου που χτίστηκε το 1928 σε τεχνοτροπία Αρτ Ντεκό, και σχεδιάστηκε από τον Κλάουντ Μπίλμαν. Η ολική ανοικοδόμησή του άρχισε τον Νοέμβριο του 2009 και περιλαμβάνει νέα τοιχοποιία, νέες οροφές και φινιρίσματα, καθώς και έπιπλα κατασκευασμένα σύμφωνα με τα υψηλής τεχνικής ποιότητας στάνταρντ που χαρακτηρίζουν την Εκκλησία, από εισαγόμενο ξύλο και μάρμαρο από την Ιταλία.

Εκτός από ένα μεγάλο Παρεκκλήσι υπάρχουν πολλά μοναδικά στοιχεία που περιλαμβάνουν ένα εκτεταμένο κέντρο πληροφόρησης του κοινού με 20 οθόνες πολυμέσων, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα, «Τι είναι η Σαηεντολογία;». Η νέα Εκκλησία περιλαμβάνει ακόμα μια βιβλιοθήκη, αίθουσες σεμιναρίων, αίθουσες για φιλμ, χώρους εργασίας για τους εθελοντές και για την πληθώρα των κοινωνικών και κοινοτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, αίθουσες μελέτης με περισσότερες από 480 θέσεις και 35 δωμάτια ειδικά προορισμένα για πνευματική συμβούλευση.

Στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες βρίσκεται η έδρα της Μητρικής Εκκλησίας, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας Διεθνώς, και ο εκδοτικός οίκος Bridge Publications που εκδίδει και διανέμει τα βιβλία και τις ηχογραφημένες διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε όλη τη Βόρεια Αμερική.  Υπάρχουν πάνω από 8.500 Εκκλησίες της Σαηεντολογίας, Μίσιον και ομάδες σε όλο τον κόσμο, σε 165 χώρες.