ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑ

29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Περισσότεροι από 4.000 Σαηεντολόγοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Κληαργουότερ στη Φλόριντα, την Κυριακή 29 Ιουνίου, για να γιορτάσουν τα εγκαίνια του Κτιρίου Κόουτσμαν. Το ιστορικό κτίριο έχει ανακαινιστεί και αποτελεί το κέντρο θρησκευτικής εκπαίδευσης και συμβούλευσης για τα περισσότερα από 2.000 μέλη που συγκροτούν τον εκκλησιαστικό κλήρο της Βάσης Ξηράς στο Flag, την πνευματική έδρα της Σαηεντολογίας διεθνώς.

Σε αναγνώριση αυτής της ιστορικής εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συµβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ηγήθηκε της τελετής των εγκαινίων.

Σε αναγνώριση αυτής της ιστορικής εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συµβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ηγήθηκε της τελετής των εγκαινίων.

Το Κτίριο Κόουτσμαν κτίστηκε το 1916 και αποτελεί ορόσημο για την πόλη του Κληαργουότερ. Το πενταώροφο, Γεωργιανής Αναγέννησης οικοδόμημα Κόουτσμαν, κτίστηκε από τον Επίτροπο της Επαρχίας Πινέλας, Σόλομων Σμιθ Κόουτσμαν, ως το πρώτο υψηλότερο κτίριο της περιοχής.

Μέσα από λεπτομερή ανακαίνιση, η Εκκλησία διατήρησε τα αρχικά χαρακτηριστικά του Κτιρίου Κόουτσμαν, συμπεριλαμβανόμενης της ιδιαίτερης τούβλινης πρόσοψής του, τα φλαμανδικά σχέδια και τις καμπύλες προεξοχές στα επάνω πατώματα.

Προς τιμήν της ιστορίας του Κληαργουότερ, η Εκκλησία δημιούργησε μια μόνιμη έκθεση στο εξωτερικό του κτιρίου στη διασταύρωση της οδού Κλήβελαντ με τη Λεωφόρο Φορτ Χάρισον. Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες, πίνακες με πληροφορίες και εκθέματα αναφορικά με το κληροδότημα της πόλης από την παλιά εποχή μέχρι σήμερα. Μεταξύ των ορόσημων του Κληαργουότερ που παρουσιάζει η έκθεση είναι τα εξής:

 • Η εκρηκτική ανάπτυξη της πόλης κατά τη διάρκεια της ανόδου της αξίας της γης στη Φλόριντα τη δεκαετία του 1920
 • Η μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων εκπαίδευσης της Ομάδας Μπέιζμπολ στο Κληαργουότερ το 1948, όπου εκεί συνεχίζει η κορυφαία ομάδα να προπονείται κάθε χρόνο
 • Και η συγγραφή της θρυλικής επιτυχίας ροκ «Satisfaction» από τον Κιθ Ρίτσαρντς και τον Μικ Τζάγκερ των Ρόλινγκ Στόουνς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο ξενοδοχείο Φορτ Χάρισον.

_________________

Η ολοκλήρωση του Κτιρίου Κόουτσμαν σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στη συνεχή εξάπλωση της Βάσης Ξηράς του Flag στο Κληαργουότερ, που περιλαμβάνει:

 • Τα εγκαίνια της Μητρόπολης της Σαηεντολογίας έκτασης 35.000 τ.μ. – το Κτίριο του Flag
 • Την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του θρησκευτικού ησυχαστηρίου Φορτ Χάρισον με έκταση 25.000 τ.μ. η οποία διήρκεσε 11 μήνες απαιτώντας εκατομμύρια εργατοωρών
 • Τα εγκαίνια του Πάρκου Φορτ Χάρισον με έκταση 3.500 τ.μ. το οποίο είναι δημόσιο πάρκο και συνορεύει με το Φορτ Χάρισον
 • Τα εγκαίνια του θρησκευτικού ησυχαστηρίου Όουκ Κοβ έκτασης 16.000 τ.μ. και 13 ορόφων για τους ενορίτες που επισκέπτονται το Flag
 • Την oλοκληρωτική ανακαίνιση του ανώτερου θρησκευτικού ησυχαστηρίου Σάντκαστλ έκτασης 12.000 τ.μ.
 • Την ανακαίνιση του θρησκευτικού ησυχαστηρίου Οσεόλα έκτασης 4.000 τ.μ.
 • Την ανοικοδόμηση του τριώροφου πάρκινγκ έκτασης 13.000 τ.μ. το οποίο θα εξυπηρετεί το Κτίριο του Flag και το μελλοντικό Κέντρο Συνόδων του Λ. Ρον Χάμπαρντ το οποίο έχει προβλεφθεί να καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο
 • Τα εγκαίνια ενός συγκροτήματος από οκτώ κτίρια με διαμερίσματα τα οποία θα παρέχουν στέγαση για τους ενορίτες της Εκκλησίας
 • Και την ανακαίνιση ενός πρόσθετου συγκροτήματος από 15 κτίρια στα οποία επίσης θα στεγάζονται οι ενορίτες.

_________________

Οι εγκαταστάσεις του Flag έχουν επεκταθεί από δύο κτίρια το 1975 σε 56 σήμερα. Όλα τους προορίζονται για να στεγάζουν το ολοένα και αυξανόμενο πλήθος των ενοριτών της Σαηεντολογίας, οι οποίοι ταξιδεύουν στο Κληαργουότερ από όλο τον κόσμο προκειμένου να συμμετέχουν στις θρησκευτικές υπηρεσίες της Σαηεντολογίας.