ΛΟΝΔΙΝΟ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, που βρίσκεται στην Κουήν Βικτόρια Στριτ, στο πολιτιστικό κέντρο του Λονδίνου, προσέλκυσε πάνω από 3.000 Σαηεντολόγων, κατοίκους του Λονδίνου και προσωπικότητες από κάθε ήπειρο, στα εγκαίνιά της, τον Οκτώβριο του 2006. Στην τελετή εγκαινίων της νέας Εκκλησίας, η παρουσία του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Προέδρου του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικού ηγέτη της θρησκείας της Σαηεντολογίας, ήταν ενδεικτική της σπουδαιότητας της εκδήλωσης.

Οι επίτιμοι προσκεκλημένοι οι οποίοι συμμετείχαν στα εγκαίνια, ο καθένας εκ των οποίων είχε συνεργαστεί με Σαηεντολόγους σε πολιτικές ή ανθρωπιστικές δραστηριότητες, περιλάμβαναν τον Διοικητή της Αστυνομίας του Λονδίνου, Κέβιν Χάρλεϊ, τον αξιότιμο Αντιδήμαρχο, Ίαν Λοντέρ και τον αξιότιμο Ιφτιχάρ Αγιάζ, μόνιμο ειρηνευτικό απεσταλμένο και εκπρόσωπο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, εγκαινίασε τη νέα εκκλησία.

Η χαρακτηριστική δήλωση σχετικά με τη σημασία της νέας Εκκλησίας του Λονδίνου έγινε από τον κ. Μισκάβιτς στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους.

«Όπως κάθε Λονδρέζος ξέρει, ακριβώς απέναντι στον δρόμο βρίσκεται ο καθεδρικός του Αγίου Παύλου, όπου περίπου 400 χρόνια πριν, ο Τζον Ντον δήλωσε τα εξής: Κανείς άνθρωπος δεν είναι νησί, όντας εντελώς μόνος του... κάθε θάνατος με κάνει να λιγοστεύω επειδή εμπεριέχομαι μέσα στην Ανθρωπότητα, και συνεπώς "δεν στέλνεις να μάθεις για ποιον χτυπάει η καμπάνα· χτυπάει για σένα".

»Το οποίο, όπως κάθε Σαηεντολόγος ξέρει, έχει συμπεριληφθεί στο φημισμένο κεφάλαιο του Λ. Ρον Χάμπαρντ σχετικά με την υπευθυνότητα στην Προχωρημένη Διαδικασία και Αξιώματα.

«Αυτός ο οργανισμός αντιπροσωπεύει μια δύναμη για τη διατήρηση και την καλυτέρευση της ζωής - είναι το δώρο της εκπαίδευση σε παιδιά που την στερούνται, της αποκατάστασης του αυτοσεβασμού για όσους έχουν παραστρατήσει, της ανακούφισης από τα δεινά, της εξάλειψης των φυλετικών προκαταλήψεων και της αποκατάστασης των δεσμών που ενώνουν τους ανθρώπους.

Αυτά και πολλά ακόμα έχουν να κάνουν με την υπευθυνότητα. Έχει να κάνει με τον να μη στέλνουμε ποτέ να μάθουμε για ποιον χτυπά η καμπάνα, γιατί ξέρουμε ότι χτυπάει για εμάς, και το γνωρίζουμε γιατί ανήκουμε στην Ανθρωπότητα.

»Θέλω να θυμάστε τι έγραψε ο ίδιος ο Λ. Ρον Χάμπαρντ στον απόηχο της ίδρυσης του πρώτου Οργανισμού της Σαηεντολογίας σε αυτή την πόλη: "Ο στόχος μας, με βάση αυτά που κατέχουμε, δεν μπορεί να είναι υποδεέστερος από τη γνώση μας".

»Το ίδιο ισχύει σήμερα. Διαθέτετε την πλήρη γνώση της κληρονομιάς του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην Εκκλησία που στέκεται μπροστά σας. Σας παρακαλώ θερμά να χρησιμοποιήσετε αυτήν την κληρονομιά στο έπακρο, και την επόμενη φορά που θα ακούσετε την καμπάνα να χτυπά, θα χτυπά σε ήχο γιορτινό».