ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Η ΠΟΛΥΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Παραδοσιακή αφρικανική μουσική σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου Κέντρου για τη Βελτίωση της Ζωής της Σαηεντολογίας, στις 26 Μαρτίου 2010, όταν χίλιοι φοιτητές, κοινοτικοί και κυβερνητικοί ηγέτες, καλλιτέχνες και Σαηεντολόγοι της περιοχής μαζευτήκαν στη Στέισον Στριτ στο Γιοχάνεσμπουργκ για τα επίσημα εγκαίνια.

Το δημοτικοί και κρατικοί λειτουργοί μίλησαν στους παρευρισκόμενους καλωσορίζοντας το νέο Κέντρο για τη Βελτίωσης της Ζωής της Σαηεντολογίας στην περιφέρεια Μπράμφοντεϊν του Γιοχάνεσμπουργκ.

Το Κέντρο βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο του Γουιτσβάτερστραντ (WITS) στην περιοχή Μπράμφοντεϊν, έτσι ώστε να εξυπηρετεί μια έντονα πολυεθνή κοινότητα της οποίας ο κοινός στόχος εκφράζεται με το απόφθεγμα της περιοχής: «Ο τόπος όπου οι άνθρωποι προχωρούν προς τη μεγαλοσύνη». Ως τελετάρχης, ο διευθυντής του Κέντρου, Έντμουντ Ντάντλου, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την κοινότητα για να κάνει αυτό το σύνθημα απτή πραγματικότητα.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές, που αντικατοπτρίζουν με το λόγο τους την ποικιλομορφία της περιοχής, περιλαμβάνονται, ο Διοικητής Έντι Μποβένι της Περιφερειακής Αστυνομίας του Χίλμπρου, ο οποίος μίλησε για την συνεργασία μεταξύ των αξιωματικών του και όσων ασχολούνται, εκ μέρους της Εκκλησίας με τα προγράμματα καταπολέμησης ναρκωτικών και τις εκπαιδευτικές εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Το Κέντρο βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο», είπε ο Διοικητής Μποβένι, «και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Εκκλησία στα προγράμματα που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του εγκλήματος και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Ο Σαηεντολόγος και μουσικός παραγωγός Ρόμπιν Χόγκαρθ περιέγραψε πώς η Σαηεντολογία τον βοήθησε στο έργο του, ώστε να παρουσιάσει τη μουσική της Νοτίου Αφρικής σε ευρύτερο ακροατήριο, όπως τα τραγούδια Ευλογημένος και Αφρικανικό Πνεύμα με την Ευαγγελική Χορωδία των Δυτικών Περιοχών της Νοτίου Αφρικής, τα οποία και τα δύο κέρδισαν βραβεία Γκράμι για το καλύτερο Άλμπουμ Παραδοσιακής Μουσικής στον Κόσμο, το 2007 και το 2008 αντίστοιχα. «Αυτό είναι για σας», είπε ο κ. Χόγκαρθ. «Είναι για όλους – ζωγράφους, βασιλιάδες, ποιητές, εργαζόμενους, φοιτητές, μουσικούς, άνδρες και γυναίκες. Για το Μπράμφοντεϊν, για το Γιοχάνεσμπουργκ, για τη Νότιο Αφρική και για την Αφρική την ίδια. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ σε αυτή τη σημαντική περίσταση. Αυτό το Κέντρο για τη Βελτίωση της Ζωής ανοίγει την πόρτα σε ένα νέο μέλλον, μια λαμπρότερη ζωή, μια Αφρικανική αναγέννηση».

Αμέσως μετά το κόψιμο της κορδέλας οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Βελτίωσης για τη Ζωή και είδαν τις ψηφιακές παρουσιάσεις με τις αρχές και την εφαρμογή πάνω στη ζωή, της τεχνολογίας της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας. Το Κέντρο λειτουργεί ως κέντρο πρόληψης της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας του Γιοχάνεσμπουργκ, και παρέχει πρακτικά μαθήματα που απευθύνονται σε διάφορες καταστάσεις της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της δυσκολίες στη μελέτη, τα προβλήματα με τις σχέσεις, και του προσωπικού και εργασιακού άγχους.
Εκείνοι που επισκέπτονται το νέο Κέντρο για τη Βελτίωση της Ζωής της Σαηεντολογίας παρακολουθούν από μόνοι τους τις οθόνες πολυμέσων που παρουσιάζουν τα πιστεύω και τις πρακτικές της Σαηεντολογίας, τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ, και τα παγκόσμια ανθρωπιστικά προγράμματα και τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης της Εκκλησίας.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους που απεύθυναν παρόμοια λόγια βρίσκονταν και η κα Φουμζίλ Ζούμα, κόρη του Νοτιοαφρικανού προέδρου Τζάκοπ Ζούμα. «Φανταστείτε έναν κόσµο όπου ο καθένας ξέρει ακριβώς τι είναι σωστό και τι λάθος», ανέφερε. «Φανταστείτε έναν κόσµο όπου µπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας και τους σκοπούς σας, και να αισθάνεστε ασφαλής µε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Λοιπόν σύντροφοι Νοτιοαφρικανοί και μαθητές, έχω συνειδητοποιήσει ότι µπορούµε να το πετύχουµε αυτό µε τα εργαλεία που φέρνει στη γειτονιά µας, το νέο Κέντρο για τη Βελτίωση της Ζωής της Σαηεντολογίας».

Το Μέλος του Κοινοβουλίου, Σελταμοράγκο Θόμπετζεϊν –Ο Γενικός Γραμματέας της Διάσκεψης των Παραδοσιακών Ηγετών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου της Αφρικανικής Βασιλείας είπε. «Ο ιδρυτής της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, ήταν ένας πραγματικός ηγέτης μεταξύ των ανθρώπων. »Έμαθα ότι η Διανοητική ήταν μόνο το πρώτο του βήμα στην πορεία προς την πνευματική ελευθερία και ότι μας έχει δώσει όλα όσα χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, ό,τι κι αν βρεθεί στο διάβα μας. Και το πιο αξιοσημείωτο για έναν άνθρωπο που κάθε του λέξη αποδείχθηκε αληθινή, είναι ότι προφήτευσε πως ο επόµενος, σπουδαίος πολιτισµός στον πλανήτη θα ξεπηδήσει φυσικά, από το νότιο τµήµα της Αφρικής».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου. Εκατοντάδες μπήκαν για να ξεναγηθούν στο Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού, να δουν τα φιλμ και τις παρουσιάσεις των πολυμέσων που περιγράφουν τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές της Σαηεντολογίας, τη ζωή και τα επιτεύγματα του Λ. Ρον Χάμπαρντ, καθώς και τα προγράμματα της Εκκλησίας για κοινωνική βελτίωση και τα κοινοτικά προγράμματα πρόληψης, τόσο στην Αφρική όσο και σε όλο τον κόσμο.