ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

Αφιερώνοντας την πρώτη Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας στην αφρικανική ήπειρο, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, απευθύνθηκε στους Nοτιοαφρικανούς Σαηεντολόγους και στους επίτιμους προσκεκλημένους στα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Γιοχάνεσμπουργκ, στις 1 Νοεμβρίου 2003.

«Πού θα συγκεντρωθούμε απόψε, και πού θα συγκεντρωθούν τα βλέμματα όλου του κόσμου της Σαηεντολογίας; Όχι στην Αμερική, όχι στην Αγγλία και ούτε στη Δανία. Είναι καθηλωμένα στην Αφρική. Γιατί αυτό που έχετε δημιουργήσει είναι η καλύτερη Κλάσεως V Εκκλησία στη Σαηεντολογία. Απόψε το Γιοχάνεσμπουργκ είναι το Νούμερο Ένα».

Στα εγκαίνια του τετραώροφου κτηρίου, την Εκκλησία των 3.350 τ.μ., μαζί με τον κ. Μισκάβιτς ήταν ο Υπουργός των Τεχνών, Πολιτισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Νοτίου Αφρικής, ο Δρ. Μπεν Νγκουμπέιν. Επίσης, παρεβρέθηκαν και η Δημοτική Σύμβουλος του Γιοχάνεσμπουργκ Κάρολ Μίλνερ, ο Αστυνομικός Επίτροπος της περιοχής του Γιοχάνεσμπουργκ Όσβαλντ Ρέντι, και ο συντάκτης του περιοδικού Tribute και η εκδότης κα Περλ Μασαμπέλα.

Ο κ. Μισκάβιτς επεσήμανε τα πολλά επιτεύγματα των Σαηεντολόγων της Νοτίου Αφρικής στην 45ετή τους ιστορία, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης των ψυχιατρικών στρατοπέδων που κρατούσαν έγκλειστους μαύρους πολίτες και τις αδιάκοπες προσπάθειές τους για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν μέσω της εποχής του απαρτχάιντ. Κληροδοτεί στις επόμενες γενιές τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα προγράμματα κατευνασμού των ταραχών σε μια ευρεία κλίμακα, την εκτεταμένη διανομή του ηθικού κώδικα Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, ενός κώδικα που ολόκληρη η Νότια Αφρική θα μπορούσε να ενστερνιστεί.

Αναφερόμενος στην πρόβλεψη του ιδρυτή της Σαηεντολογίας, του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ότι «Από τη Νότια Αφρική θα ξεπηδήσει ο επόμενος μεγάλος πολιτισμός σ’ αυτόν τον πλανήτη» ο κ. Μισκάβιτς είπε στους συγκεντρωμένους Σαηεντολόγους: 

«Δεν εκπροσωπείτε μόνο τις ελπίδες και τα όνειρα μιας ηπείρου, εκπροσωπείτε τις ελπίδες και τα όνειρα όλου του πολιτισμού. Και αν η Νότιος Αφρική ονειρεύεται ένα πολυεθνικό κράτος, τότε λοιπόν, Αφρική, εδώ είναι η Εκκλησία σου – μια Εκκλησία όπου ανεξάρτητα από το χρώμα, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα, ανεξάρτητα από το κοινωνικό κύρος, είστε ευπρόσδεκτοι.

«Επειδή δεν είμαστε λευκοί. Δεν είμαστε μαύροι. Είμαστε όλοι μεταξύ μας αδέλφια».