ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΤΟ «CALIFORNIA DREAMING» ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY

19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Τα εγκαίνια της Ιδανικής Εκκλησίας εγκωμιάστηκαν ως μια στιγμή για το Αμερικανικό Όνειρο στην πόλη που ο Ιδρυτής της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ αποκαλούσε σπίτι.

Ακολουθήστε τον αυτοκινητόδρομο Pacific Coast έως την ελικοειδή ακτογραμμή της Νότιας Καλιφόρνια κατά μήκος μιας έκτασης 112 χλμ. από αμμώδεις παραλίες απολαμβάνοντας τον ήλιο στον πιο ιδανικό καιρό –από παντού– και θα φτάσετε στην πόλη του Σαν Ντιέγκο. Αυτή ήταν η τοποθεσία για ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Σαββάτου στον ορίζοντα από το κέντρο της πόλης Σαν Ντιέγκο – ένα μεγαλειώδες σκηνικό για να γιορτάσουν τη νέα Εκκλησία της Scientology στην πόλη.

Ο κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του RTC, ήταν ο κύριος ομιλητής των εγκαινίων της Εκκλησίας της Scientology του Σαν Ντιέγκο το Σάββατο στις 19 Νοεμβρίου.

«Αν υπήρξε ποτέ μια μέρα όταν το “California Dreaming” απέκτησε ένα εντελώς νέο νόημα είναι τώρα με τα εγκαίνια της Ιδανικής Εκκλησίας της Scientology» είπε ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology. «Και αν υπήρξε ποτέ ένα μέρος προορισμένο για αυτή τη στιγμή, τότε είναι το Σαν Ντιέγκο. Έτσι, καθώς εγκαινιάζουμε αυτόν τον Ιδανικό Οργανισμό, το κάνουμε στο όνομα του Ιδρυτή μας και προς τιμήν αυτής της πόλης όπου κάποτε αυτός ζούσε. Και έτσι, υποσχόμαστε τη δέσμευσή μας να εφαρμόσουμε την τεχνολογία του για τη ζωή – ευρέως, απλόχερα και χωρίς διακρίσεις γι’ αυτή την “Καλύτερη Πόλη της Αμερικής!”»

Τα εγκαίνια του Σαν Ντιέγκο τονίζουν μια εκρηκτική εξάπλωση για την Εκκλησία και σηματοδοτούν τον 55ο Οργανισμό Ιδανικής Εκκλησίας (Ιδανικό Οργανισμό) που ανοίγει τις πόρτες του. Οι Ιδανικοί Οργανισμοί τώρα βρίσκονται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο – από το Λος Άντζελες έως το Λονδίνο, τη Μελβούρνη έως το Μιλάνο και το Τελ Αβίβ έως το Τόκιο. Η λέξη «Ιδανική» τέθηκε ως πρότυπο από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ, ώστε κάθε Εκκλησία να αποτελεί την τέλεια έκφραση των αρχών και πρακτικών της θρησκείας.

Έτσι, το Σάββατο στις 19 Νοεμβρίου, περίπου 3.500 Σαηεντολόγοι και οι καλεσμένοι τους παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τα ιστορικά εγκαίνια του Σαν Ντιέγκο. Και από τις πρώτες μελωδίες μιας μπάντας μαριάτσι σε συνδυασμό με τον «ανεβαστικό» ρυθμό του «Surfin’ USA» των Beach Boys, έως τους αξιωματούχους που αντιπροσωπεύουν κάθε πολιτικό και κοινωνικό φάσμα της πόλης και της κομητείας του Σαν Ντιέγκο – τα εγκαίνια ενσωμάτωσαν θετικά την πλούσια κουλτούρα της πόλης.

Η τελετή επίσης απέδωσε φόρο τιμής στην εξαιρετική θέση που έχει το Σαν Ντιέγκο στη ζωή του Λ. Ρον Χάμπαρντ (Ρον). Γιατί είναι μια πόλη όπου όχι μόνο αυτός έζησε κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων, αλλά αργότερα ξεκίνησε μια θρυλική συγγραφική καριέρα που εκτείνεται σε μισό αιώνα και τον κατέταξε ανάμεσα στους πιο μακροχρόνιους και πολυδιαβασμένους συγγραφείς όλων των εποχών.

«Ακόμα και 40 χρόνια αργότερα ο Ρον θα ανακαλεί στοργικά αυτή τη “Χώρα των Ονείρων”, όπου έγραψε τις πρώτες του ιστορίες λαϊκής μυθιστοριογραφίας σε ένα εξοχικό σπίτι στα βράχια» είπε ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς. «Αυτό ήταν και το πρώτο του σημείο εκκίνησης για την Ασία, όταν επιβιβάστηκε σ’ ένα μεταγωγικό του ναυτικού με ένα φθαρμένο κοστούμι, μια λεπτή γκαμπαρντίνα και δυο δεκάρες στην τσέπη του. Ενώ όταν επιστρέφει από το Γουακίκι της Χαβάης, μιλάει για τη σανίδα σέρφινγκ που παράγγειλε από τη Χονολουλού, κι έτσι έγινε ο πρώτος που έπιασε ένα κύμα στην Ενσινίτας του Σαν Ντιέγκο. Οπότε, ναι, αυτή είναι η διασταύρωση της ιστορίας σας με τον Ρον – και το μέλλον σας με την κληρονομιά του».

Η νέα Εκκλησία του Σαν Ντιέγκο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην 4η Λεωφόρο, μόλις μερικά τετράγωνα από το Δημαρχείο. Οι εγκαταστάσεις 4.600 τ.μ. βρίσκονται στο ακμαίο επίκεντρο της πόλης καλωσορίζοντας τους πάντες από το Σαν Ντιέγκο και πιο πέρα.

«Εξ ορισμού ένας Ιδανικός Οργανισμός είναι μέρος της κοινότητας» συνέχισε ο κ. Μισκάβιτς. «Έτσι, αυτή η Εκκλησία της Scientology δίνει αγώνα για την παιδεία στα σχολεία, για δρόμους χωρίς έγκλημα και ναρκωτικά, για την ευημερία στον εργασιακό χώρο και τα ανθρώπινα δικαιώματα οπουδήποτε αλλού βαδίζουν οι άνθρωποι».

Αυτοί που παρουσίασαν μια αίσθηση του τι αποτελεί αυτή η ανθρωπιστική δέσμευση ήταν οι αξιωματούχοι του Σαν Ντιέγκο που παρευρέθηκαν για να καλωσορίσουν την Εκκλησία: ο κ. John Redman, Διευθυντής του προγράμματος για τις Περιοχές με Έντονη Διακίνηση Ναρκωτικών (HIDTA)· η Δρ Beatriz Villarreal, Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Κομητείας του Σαν Ντιέγκο· η κα Estela De Los Rios, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης για την Εμπορία Ανθρώπων· και ο Συνταγματάρχης Bart Billings (Συντ/χος) από το Ιατρικό Τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Redman μίλησε για την κρίση των ναρκωτικών στην περιοχή και το πώς το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά υπό την αιγίδα της Scientology εργάζεται για να την καταπολεμήσει: «Αυτά τα σύνορα είναι μία από τις χειρότερες περιοχές διακίνησης ναρκωτικών στο έθνος και μία από τις πιο τρομακτικές. Αλλά στο σκηνικό αυτό εμφανίζεται το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά και η συνεργασία που προσφέρει. Μαζί με το Ίδρυμα δημιουργήσαμε μια συνεργασία δασκάλων, αξιωματούχων δημόσιας υγείας και διαχειριστών για να συναντιούνται εδώ στην παραμεθόρια περιοχή μας. Ως αποτέλεσμα αυτής της δέσμευσης, πάνω από 100.000 παιδιά έχουν τώρα την ευκαιρία να ζήσουν χωρίς ναρκωτικά».

Ο Συνταγματάρχης Billings παρατήρησε ότι «Κάθε μέρα, 22 βετεράνοι των ενόπλων δυνάμεων δίνουν τέλος στη ζωή τους. Και πολλές απ’ αυτές τις αυτοκτονίες συνδέονται άμεσα με ψυχοτρόπα φάρμακα. Έτσι, πρέπει να επεκτείνουμε το ήδη παγκόσμιο έρεισμα της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Όσο περισσότερα σημεία επαφής έχουμε για την ευαισθητοποίηση του κόσμου στις ψυχιατρικές καταχρήσεις, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι άνθρωποι. Με αυτόν τον Ιδανικό Οργανισμό, βάζετε ένα προγεφύρωμα εδώ στο Σαν Ντιέγκο! Ένα προγεφύρωμα που θα προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη στους στρατιώτες μας. Και γι’ αυτό που κάνετε, σας αναγνωρίζω».

Η σπουδαιότητα της συμμετοχής της Εκκλησίας στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντικατοπτρίστηκε στα σχόλια από την κα De Los Rios: «Σ’ έναν κόσμο με τίτλους στις εφημερίδες και χάος, χρειαζόμαστε όση βοήθεια μπορούμε να λάβουμε. Και ευχαριστώ εσάς που διατηρείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα στον νου και την ψυχή όλων των ανθρώπων. Γιατί μόνο όταν αγαπήσουμε, αγκαλιάσουμε και σεβαστούμε ο ένας τον άλλο, όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και όλη την ανθρωπότητα, θα έχουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα παντού. Για μένα, οι αληθινοί ήρωες είναι άνθρωποι σαν εσάς εδώ σήμερα: η Εκκλησία της Scientology».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι χωρίς τα υλικά σας οι γονείς της πόλης μας δεν θα είχαν καμία ευκαιρία» είπε η Δρ Villarreal. «Λόγω του Δρόμου προς την Ευτυχία, είμαι καλύτερη μητέρα, είμαι καλύτερη καθηγήτρια, καλύτερη κοινοτική ηγέτιδα και κάνω τη δουλειά μου πολύ πιο εύκολα. Απλώς δεν έχουμε τέτοιου είδους προγράμματα. Κανένας άλλος δεν τα έχει. Οπότε, η σημερινή μέρα είναι μια μέρα για το Αμερικανικό Όνειρο. Και με αυτές τις πόρτες που ανοίγουν τώρα, ας γιορτάσουμε την πιθανότητα της εκπλήρωσης αυτού του ονείρου για κάθε παιδί στο Σαν Ντιέγκο».


Η καινούργια Εκκλησία του Σαν Ντιέγκο προσφέρει στους επισκέπτες μια εισαγωγή στην Dianetics και τη Scientology, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη Πιστεύω και τις πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης προσφέρει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών ανθρωπιστικών προγραμμάτων που χρηματοδοτεί η Scientology. Σ’ αυτά τα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται: η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την αποκατάσταση ατόμων που έπαιρναν ναρκωτικά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών στον κόσμο.

Το Παρεκκλήσι στον Ιδανικό Οργανισμό του Σαν Ντιέγκο προσφέρεται για κάθε είδους συγκεντρώσεις του εκκλησιάσματος της Scientology, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των γάμων και των τελετών ονοματοδοσίας, καθώς και μιας πληθώρας εκδηλώσεων για όλη την κοινότητα, οι οποίες είναι ανοιχτές για τα μέλη όλων των δογμάτων. Το κτήριο περιλαμβάνει επίσης πολλαπλές αίθουσες σεμιναρίων και εκπαίδευσης, πέρα από έναν ολόκληρο όροφο που είναι αφιερωμένος στο ώντιτινγκ της Scientology (πνευματική συμβούλευση).


Τα εγκαίνια του Σαν Ντιέγκο ολοκληρώνουν μια χρονιά εξάπλωσης για την Εκκλησία. Πρόσφατα εγκαίνια Εκκλησιών έχουν πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στο Μιλάνο της Ιταλίας, στο Τόκιο της Ιαπωνίας, στην Μπογκοτά της Κολομβίας και στη Βασιλεία της Ελβετίας. Επίσης, αυτό το καλοκαίρι η Εκκλησία άνοιξε το Scientology Media Productions, ένα τεχνολογικά προηγμένο στούντιο είκοσι στρεμμάτων, στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, μέσα από το οποίο το μήνυμα της θρησκείας θα μεταδίδεται μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με κάθε άλλη πλατφόρμα μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Και πολλά ακόμη θα ακολουθήσουν, με εγκαίνια Ιδανικών Οργανισμών το 2017 να έχουν σχεδιαστεί για παγκόσμιες πόλεις και πολιτιστικές πρωτεύουσες στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Αυστραλασία.